icon

Dôverujete vakcíne AstraZeneca?

39zlatusik
23. apr 2021

Ahojte, v pondelok sa mam dat zaockovat Astrou a stale vaham ci mam ist ci nie ci mam dvoverovat tejto vakcine lebo vselico pocujem ze ma potom zle ucinky neviem teras ci je to pravda bojim sa . Co si otom mislite?

danim
27. apr 2021

@matabb73 ja iba od tejto nedele- až teraz som prišla na rad.

matabb73
27. apr 2021

@danim ja som bola ako náhradník, lebo mám astmu. Tiež by som sa inak dostala len teraz niekedy.

ktochytavzite
27. apr 2021

@matabb73 moj otec umrel dopisali mu tiez korona,kebo ju chytil ale otec bol chron pac cize unho to aj chripka by ho zlozila,no ja si nemozem pomoct v mojom okoli priznaky sople a nic ,nic vazne vsetko co sa pise to zle je len z medii ale tym tiez verit je otazne,ak tych 11000 je takych ako moj otec ,tak to jieje moc vazne pretoze takych ludi by skolila aj chripka.Ja sa korony nebojim,skor by som sabala dalsieho ockovania kt tiez inak zabija ale ktovie co moze privolat,hk ta mrna je to take tipos bingo kedze sa tiez nevie s urcitostou co mrna moze sposobit.

ktochytavzite
27. apr 2021

@matabb73 a inak ak mas astmuntak na koronu vas liek zabera,to napr mam od priatela
kt je tie postihnuty coronou a ma stres z korony ako nik.

ktochytavzite
27. apr 2021

@danim alebo ani nebudem vediet ze som mala koronu,ze?;)

danim
27. apr 2021

@ktochytavzite lenže tympadom ani protilátky a žiadnu ochranu a o mesiac budeš nakazená opäť- možno v inom priebehu. Manželov kamoš si to dosť zlizol a protilátky to prekvapko 3% od včera ma vakcínu. Netrápil sa dosť športovec ani po 2 mes nie je fit. Z vakcíny ho pobolieva ruka a to je všetko. Načo ma riskovat další covid? Ale každého vec. Ti v tvojom okoli čo slabý priebeh ver tomu, že protilátky maju nulové ale isto sa cítia safe na pol roka. No realita úplne ina.

danim
27. apr 2021

@ktochytavzite ja ti neprajem nič zle.. len plno ľudí v mojom okoli čo prekonali si dali otestovat protilátky a veru riadne prekvapení ostali. Čiže aj si vytrpeli aj efekt nulový. Dozvuky z covid maju 2 mesiace kašeľ Atd. Keď tu mame konečne schválené dostupné vakcíny a snáď je každému jasne že korona nezmizne len tak- tak načo žiť ďalšie mesiace s rizikom nákazy? Tobôž teraz po uvolnení... celé zle. Kamoska učiteľka v skolke v Nemecku mi dnes pisala že u nich zas úplne zlá situácia všetko zatvorene školy online ich skolka len pre krit infr otvorená a od zajtra testujú aj škôlkarov. Lebo Veľká noc ľudia nevedeli čo od dobroty plne parky... toto tu bude o mesiac... lebo čo sa tu deje po uvoľňovaní tak cumim..

vevesh
27. apr 2021

@danim teraz budem hovorit za seba a za ludi v mojom okoli- nikto sa neciti byt "safe". Niektori z mojej rodiny mali aj 2x coronu. Kazdy rata s tym, ze moze prist opat a moze to byt koniec. Ani vakcina ta neochrani- mozes zomriet pri ockovani, na NU , na dalsie komplikacie v spojeni s koronou, aj ked uz ockovanie mas, ta to neochrani. Ockovanie nie je spasa. Je to pomocka pre tych z bohatych krajin, ktori maju z choroby a opatreni strach. Ale vela ludi berie zivot tak, ze pride to, co ma prist (aj smrt..).
Vies, niekde tu na fore bude moj prispevoj z minuleho roka, kde som "predpovedala", ze toto leto vsetko otvoria a potom znova zavru, ze prisla "dalsia vlna"-uz sa to pekne naplna, ze chcu otvorit hranice od juna. Su totizto staty, kde nemaju ziadne obmedzenia, ziadne nudzove stavy, karanteny, ziadne ruska, zivot normalne funguje a narody nevymreli, ako sa nam to snazia tu vsugerovat- a funguju tak normalne od zaciatku korony, zatial co ty si si nemohla pomaly rok ani gombik v obchode kupit a zajst na zakusok za rodinou....

danim
27. apr 2021

@vevesh ktoré sú to krajiny? Kde nemajú koronu a ziju život v pohodke ako my pred 2018? Zaujímajú ma vyspelé take krajiny, nie domorodé kmene.

danim
27. apr 2021

@vevesh v anglicku z 34 mil zaočkovaných malo problém 200 ľudí. Koľko z nich by zomrelo ak by nemali vakcínu? Ako dlho sa da existovať v LD? V Brazílii už umierajú na dôsledky- hlad... plno ľudí si to hodí kvôli psychike lebo zkrachovali , mnohí z rodiny im zomreli, plno ľudí umrie lebo sa odkladá zdrav starostlivosť... toto nie je udržateľný stav LD dlhodobo. Bez LD existovať? Kde v Indii? Čítaš čo tam maju??

lienka.7
27. apr 2021

@vevesh presne tak👏👏👏👏
Ale ked niekto nechce pochopit, tak nepochopi, ze ani vakcina nie je spasa, alebo nejaka mantra.
Ze ked ta zaockuju, vsetko bude ako predtym.
Nie, nebude. Uz nikdy. Korona tu bude s nami uz navzdy, pokial prirodzene nezmutuje tak, ze bude sucastou nasho zivota.
V zatvaranie ludi doma nie je v ziadnom pripade riesenie... nemozu nas predsa drzat tym, ze sa to zase rozmohne a vsetko znovu zatvoria.
Ano? Tak nech zatrhnu letne dovolenky... videli sme ako to dopadlo.
Ja coronu v ziadnom pripade nezlahcujem, ale je to proste aj v prirode tak, ze slabsi jedinec jednoducho neprezije.
Pravdou je, ze tieto vakciny overene nie su, stale je to o tom "mali by". Si myslite, ze doposial nezomrel nikto na koronu kto bol ockovany??? Urcite ano, len to nemozu povedat.
Virus bude stale a stale mutovat a aj vakciny budu postupne coraz menej ucinne. Dolezite je byt opatrny, dodrziavat vsetko co treba. A najma, ked uz clovek ochorie mu poskytnut ADEKVATNU, ODBORNU A VCASNU liecbu. Nie nechat doma lezat s paralenom s tym ze pokial ti nic nie je neotravuj...
Je mi velmi luto vsetkych co zomreli, ale keby boli lieceni vcas, minimalne 1/3, ak.nie polovica by tu s nami pokojne mohli aj nadalej byt.
A po dalsie, nie kazdy aj moze byt ockovani. Aj to treba brat do uvahy.
Niekto si ten "bezpecny" pocit riskne vakcinou, iny jednoducho nie. A co teraz? Dame im na ruku pasku a budeme ich verejne pranierovat????

matabb73
27. apr 2021

@lienka.7 to sa veľmi mýliš. Očkovanie je jediná cesta, ako sa toho zbaviť. Tak ako už nemáme ochorenia ako zaškrt., čierne kiahne vďaka očkovaniu, tak by sa dalo zbaviť aj covidu keby sa zaočkovalo dostatočné množstvo ľudí. Hovori sa tomu kolektívna imunita. Ochorenie sa v takom prípade prestane šíriť.

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 pri tomto 9ckovani nikdy nebude kolektívna imunita. Nikdy. Očkovanie, ktoré ťa akože chráni pred pobytom v nemocnici. Pozri, ja užívam už 20 rokov liek, pri ktorom zistili, že ochráni človeka pred pobytom v nemocnici na 90% v prípade, že sa nakazí. Úprimne, jedno balenie môjho lieku znižuje šancu na pobyt na pľúcnej ventiláciu o 90%. V prípade astmy je riziko nakazenia sa o 14 % nižšie ako v prípade bežného človeka. Otázka, prečo si mam dat pichnut niečo, čo mi zabezpečí šancu cca 60 až 75 %, že neskončím v nemocnici, keď denne užívam liek, ktorý to riziko znižuje o 90%?

matabb73
27. apr 2021

@ktochytavzite asi netušíš ako funguje liek proti astme. Absolútne nepomáha pri zápale pľúc, ktorý je pri covide častý. Nepomáha ani pri západe priedušiek, osobná skúsenosť. Pri takýchto zápaloch pomôžu len antibiotiká. Covid spôsobil smrť mnohým chronicky chorým ludom, ktorí mohli ešte žiť. Pokiaľ nie si lekár patolog, ťažko môžeš posúdiť, čo je príčinou smrti. Každému z nich bola robená pitva a na základe nej sa určila príčina smrti. Ja rozumiem, že niektoré veci si ľudia ťažko pripúšťajú, možno aj zo strachu, ake je dosť na škodu popierať realitu, ktorá tu je, lebo to ničomu nepomáha.

matabb73
27. apr 2021

@jajka257 akákoľvek z očkovacích látok schválených EU ťa ochráni na 100 % pred úmrtím na covid. Mne toto úplne stačí.

lienka.7
27. apr 2021

@matabb73 to ty sa velmi mylis. Pokojne si mozes dat pichnut kazdu jednu vakcinu ale koronu mozes dostat tak ci tak.
Ockovanie nie je spasa, len JEDEN z prostriedkov. A toto treba pochopit.
A tak ako nie kazdy musi mat tuberkulozu, kiahne, zaskrt a pod. Nie kazdy musi mat koronu. Je to preto ze kazde telo je jedinecne.
Kolegynin muz mal koronu, stredne tazky priebeh. Ona ju nedostala, spolu v jednom byte, nic... dala si testy spravit, nemala ju. Preco asi???

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 a ty kde žiješ? 100% nie je. Proste neexistuje 100% istota. Použi mozog. 100% istota nie je, ani že vyjde ráno Slnko.

lienka.7
27. apr 2021

@matabb73 toto mas prosim kde napisane???
Odporucam si to na tvojom mieste dobre uchovay do buducna a v pripade umrtia na covid mozes zalovat emu ci koho len chces... 🤣🤣🤣🤣
Paneboze toto napisat 🙉🙉🙉🙉🙉🙉
Aj na kondome mas napisane, ze ucinnost,resp.spolahlivost nie je 100%. Ale na vakcimu to napisu. 🙈🙈🙈🙈

alby2014
27. apr 2021

@vevesh menuj mi tie krajiny a Austráliu a nový Zéland v nechaj ti majú zavreté hranice dodnes, ruska odporúčané aj pri 7 prípadoch a ockuju. Ktorá krajina si žije ako v roku 2018? Izrael a UK, čiastočne USA a vieš, čo. Spája tieto krajíny? Masívne očkovanie. Menuj mi krajinu, čo ma otvorené hranice, nemajú žiadne obmedzenia, kľudne otvorím si pukance a čakám? Kanada? V Ontariu pomáha armáda, Srbsko, čo pred par týždňami malo fotky ako pohoda jazz a dnes ockuje ako šialene a ma. Lockdowny? Turecko, lockdowny im práve začal? Švédsko? Kde sa kráľ ospravedlnil, že nezachrnaili starších a opatrenia majú aj tam

matabb73
27. apr 2021

@lienka.7 s tebou je úplne zbytočné debata. Strata času. Keby nebolo očkovanie, tak by si vo svojom okolí poznala kopec deti, čo zomreli na záškrt alebo čierny kašeľ ešte ako maminká, tak ako to bolo v minulosti. Ale človek, ktorý toto nechápe by to pochopil až keby to zažil. Asi všetci lekári a vedci, ktorý hovoria, ze očkovanie chráni, sú blbci, lebo ženy na MK to vedia určite lepšie.

matabb73
27. apr 2021

@jajka257 lekárske štúdie.

danim
27. apr 2021

@jajka257 tak v každom prípade ta vakcína chráni pred úmrtím a ťažkým priebehom viac ako nemať žiadnu vakcínu. A že nie na 100% vyjde ráno Slnko? Tak Ok... keď bude zamračené, ho neuvidis, to ale neznamena že nevyjde ;) či koľko % šanca je že sa Zemeguľa neotoči okolo svojej osi ? 😂🙈😅 aspoň s takymi vyjadreniami sa neztrapnuj.

matabb73
27. apr 2021

@alby2014 asi India je ta krajina snov. Mali by tam vycestovať, aby videla aký je covid neškodný.

danim
27. apr 2021

@matabb73 ľudia ktorí ziju v mestách početnej komunite, chodia do prace, sú viac aktívni... maju na to celé samozrejme iný názor, ako nezamestnaní či mamy na MD na dedine,,, kde idu na ulicu a do potravín a ich hlavný záujem je káva u kamarátky. Je to vidiet. Diametrálne iný pohľad vnímanie... a s tým súvisiace konšpirácie a naivita. No je to ich názor.

zuzliq
27. apr 2021

@lienka.7 problém je, že splietaš rôzne veci a vyvodzuješ si z toho nesprávne závery. Samozrejme, že Korona už nezmizne. Kam by išla? Ale môže sa z nej stať jedna z relatívne neškodných detských chorôb. Pre nás, našu generáciu už ale jednoducho bude problémová, pokiaľ nebudeme mať protilátky. Očkovanie ťa samozrejme neochráni n 100% pred chorobou, to nikto netvrdí, ochráni ťa takmer určite pred ťažkým priebehom. A to je podstatné. Poznáš osobné nejakého lekára na kovidovom oddelení? Tak sa ho spýtaj, koľko majú pacientov, akých a čo si o tom myslí. Ja poznám lekárov a tí sa dokonca dali zaočkovať aj v tehotenstve.

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 nuž, očkovanie na čierny kašeľ. Konkrétne moja dcéra, očkovaná, komplet. A hádaj co mi ju zložilo? Žeby čierny kašeľ? Očkovanie, ktoré malo chrániť. A ak mi napíšeš, ze nič nie je 100%, tak si precitaj prispevok
@matabb73 ktorá tvrdí niečo o 100%. Ďalej vysvetlite mi konečne niekto co je to chrípka., ako je možné, že som v živote ju nemala a to robím v školstve. Alebo ako je možné, že prekonanie infekčnej mononukleozuly zistili až z vysokých protilátok? My ľudia nie sme stroje, roboti. Naše telo funguje u každého ináč.

jajka257
27. apr 2021

@danim bože môj. Nič nie je 100%. Nič. Nikdy sa výskyt udalosti ci javu nemôže udavat ako 100%. A Slnko? Ty vieš čo sa stane? Si vedoma?

jajka257
27. apr 2021

@matabb73 ktoré? A kde? 100 % nikdy nikto nepoužil. Pri ničom.

matabb73
27. apr 2021

@jajka257 vieš prečo tvoje dieťa dostalo čierny kašeľ? Lebo matky odmietajú svoje deti očkovať, percento zaočkovaných klesá a preto nemáme kolektívnu imunitu. A ja som nenapísala, že zaočkovaný človek covid nedostane, ale že naň neumrie a to je podložené vedeckými štúdiami, nikto si to nevycucal z prsta. Okrem toho ja som dúfala, že ľudia budú mať rozum a dajú sa zaočkovať a tým dosiahneme kolektívnu imunitu.

matabb73
27. apr 2021

@jajka257 dosť trápne reakcie.