Dva týždne sa neviem vyliečiť

andrea_ff
10. sep 2023

Dobrý deň.
Chcela by som sa opýtať, či niekto nie je tak, ako ja?
Už dva týždne sa neviem vyliečiť.
Začalo to bolesťou hrdla. Potom kašeľ, ale dusivy a hlavne v noci. Najskôr som myslela, že to mám z klímy, potom na 5 deň cez víkend som išla k lekárke (pohotovosť). Dostala som antibiotiká a sirup na zastavenie kašľa+ spray do nosa. Po 3 dňoch som sa vrátila k svojej lekarke, že sa mi stav vôbec nezlepšuje. Ona tvrdí, že mám alergiu. Antibiotiká som dobrala a nasadila mi Aerinase a beriem do nosa Nasonex + spray pre astmatikov. Prešiel týždeň, kedy som kašľa ešte stále skoro rovnako. V noci trošku lepšie. Ale dnes, po 13 dňoch zase bolesť hrdla a uši.
Ide má už poraziť. Len sypem do seba lieky a nič mi nezaberá. A ja neviem, čo mi je?
Nemáte niečo podobné?
O tom nehovoriac, že čaje, inhalovanie vincentky...som skúšala, nič nezaberá.
Zajtra sa asi vrátim k lekárke, len ma zaujíma info.
Dakujem

siska53
10. sep 2023

@andrea_ff nech ti vezmu krv.. mne zistili takto plucne chlamydie.. z krvi.. prve atb mi vobec nezabrali, az po tom, co nasadili tie, ktore na ne vraj zaberat maju.. 3 tyzdnova liecba... cize mesiac doma, po 3 tyzdnoch nejake zlepsenie..

andrea_ff
autor
10. sep 2023

@siska53 a prosím ťa, aké si mala príznaky?

pinkgirl
10. sep 2023

@andrea_ff vypýtaj si výmenný lístok k ORL.

siska53
10. sep 2023

@andrea_ff Ja som mala len divny kasel, aky si nepamatam, ze by som mala.. a bolela ma ta trubica a na hrudi.. Hrdlo sice nie, len trochu a slaby sopel.. Ale zacalo mi to vracanim a myslela som, ze kyselina mi to spalila, preto ma to boli.. dokonca tyzden som sa citila ok, len ten kasel. Potom zimnica a teplota... a unava ale.. u teba... bez ohladu na to, ze ta boli hrdlo a nemas kasel.. bolo by dobre, nech ti cez krv zistia, co to je, lebo napr. Ja som mala.vytery ok a az z krvi zistili ( kovid test negativny) a moja dr.sa ma pytala, ci som nemala.kovid v poslendej dobe, lebo ti ludia maju casto pozitivne prave chlamydie. A citala som aj taky clanok, kde prave chlamydie boli za mnohymi ochoreniami, ktore sa tvarili ako virusove alebo ine bakerialne ochorenie.

siska53
10. sep 2023

@andrea_ff ale este jedna vec mi napadla... zlaty stafylokok..toho som mala v 18.rokoch.. nevedela som sa toho zbavit...dobry mesiac.. 2x atb.. pri nom ma bolelo hrdlo!

andrea_ff
autor
12. sep 2023

@siska53 ďakujem za info. Budem to riešiť.

ivuska21
22. mar 2024

@andrea_ff Zdravim vas. chcela som sa spytat ako to s vami dopadlo? kde bol priblem? Mam presne to iste, len uz mesiac sa neviem vyliecit a moj syn tak isto. on uz od januara a ja som to schytala asi od neho, len nikto nevie, ze co. Jemu zistili len Haemofila ale nezaberaju na to lieky. Ja tiez dvoje atb a nic. liecim bez atb a nic. Co zistili nakoniec vam? a co vam zabralo? ja cakam na vysledky. dakujem

andrea_ff
autor
23. mar 2024

@ivuska21 bohužiaľ nič. Vtedy to mi to celé trvalo 2 mesiace, kým som sa cítila ok. Do teraz neviem, čo to bolo? Bola som potom ešte na kŕčom, na RTG dutín....všetko som mala ok. Ale nebola som ok. Držím palce 🙏