Esmya a menštruácia

aksimm
30. apr 2019

Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, mali ste niektorá menštruáciu aj počas užívania Esmye? Ja mám teraz prvú kúru, včera som skončila s poslednou tabletkou druhého balenia, ešte mi zostáva jedna krabička a spustil sa mi menzes. Síce nie nejaký silný, ale mám, aj brucho ma tak bolí, ako pri menzese. Môj doktor mi ale hovoril, že to nemá byť pri týchto tabletkách, tak ma to aj vyplašilo. Máte niektorá tiež takúto skúsenosť? Ďakujem za všetky odpovede.

darinks01
30. apr 2019

@aksimm tak ked si precitas letak od esmye, je tam napisane, ze upravuje hladinu hormonu, zoslabuje krvacanie a pouziva sa na dlhodobejsiu liecbu myomov maternice na zmensenie ich velkosti, tak je mozne ze si mala dostat a telo na to nejako zareagovalo?

aksimm
autor
30. apr 2019

@darinks01 No práve, že zoslabuje, až zastavuje krvácanie, tak mi aj doktor povedal, že dokonca ani špinenie počas očakávanej menštruácie by nemalo byť a mne ako keby menzes normálne prišiel. Tak snáď to bude ok a krvácanie prestane.

darinks01
30. apr 2019

@aksimm tak teoreticky by si mohla zavolat do ambulancie k svojmu gyn a normalne sa o tom informovat co na to teda povie on, asi netreba cakat v tomto pripade 🙂

inetta
7. máj 2019

@aksimm mozem sa opytat, ako to dopadlo? Mam podobny problem.

aksimm
autor
8. máj 2019

Ahoj, nakoniec to bol menzes a za 6 dní to prestalo. Doktor ma ani neprehliadal, že to je zbytočné, mám prísť až po vybratí poslednej tabletky. Aj ty máš krvácanie?

inetta
8. máj 2019

@aksimm no ja som konzultovala s dr a ze si to nemam vsimat a mam pokracovat v tabletkach

amarilka26
8. máj 2019

Ja som krvacala skoro pocas celej doby uzivania Esmye.

aksimm
autor
8. máj 2019

Každý doktor povie inak, to je sila. Mne ten moj povedal najprv, ze ani splnenie by nemalo byt, tobôž krvácanie. Tak ma akurát vystrašil. Aj Vám esmya pomohla? Mne ju nasadil ako predoperačnú liecbu, v júni ma čaká hysteroskopia.

angieba1
26. aug 2019

Ahojte! Tak ja som začala užívať Esmyu (opakovane za 8 rokov viackrát) teraz pre nie a nie končujúci MS. Krvácala som veľmi silno v júli cca 16 dni, následok 79 hemoglobín, 2,6 železo, pobyt na gynde s podaním 4x krvi a s nervami na konci. Čakám na hysterektómiu v októbri pre adenomyózu. Teraz beriem Esmyu 1 a pól mesiaca presne a čuduj sa svetu, idem na WC a asi krámy. Z ničoho nič. Takže znova stres.Dúfala som že vydržím do op. s Esmyu. Doki síce povedal, že špiniť a nie silno krvácať môžem, ale ja už mám panický stres. Prežila to niekto z Vás?

aksimm
autor
27. aug 2019

@angieba1 Ja som mala normálne menzes, tiež nejako keď som končila druhú krabičku, to doktori hovoria, že menzes nebude, ale bude, sama som to zažila, tiež som sa stresovala, ale kľud, je to normálne.

angieba1
27. aug 2019

@aksimm mne je to také divné...celý deň nič a večer okolo 6tej(ale pravideľne) vylezie zo mňa zrazeninka cca veľkosti nechta, na papiery krvavé a potom zasa nič. Proste nervy, lebo stále čakám, že sa to rozbehne...lezie mi to na nervy, lebo už nevykročím z wc bez vložky pod titulom: čo keď začnem krvácať normálne. To je pinkanie na nervy

aksimm
autor
30. aug 2019

No pre mňa celý trojmesačný cyklus Esmye bol brnkanie na nervy, teraz som už našťastie po hysteroskopii, vybrali mi myom cely našťastie, tak mám konečne po rokoch normálny menzes.

angieba1
31. aug 2019

@aksimm Ahojte, no mňa čaká hysterektomia☹ už ako definitívne riešenie, ja nemám tam myom ale adenomyozu, to je špecifický druh endometriózy. S tým nič iné bohužial už nedá robiť, maternica je kvázi ako sito

aksimm
autor
3. sep 2019

@angieba1 Ach, to mi je ľúto, tak nech je to rýchlo za tebou a nech už sa takto netrápiš :(

angieba1
3. sep 2019

@aksimm však práve....ďakujem a Ti