icon

Farbenie vlasov Henou

colormoda
5. okt 2015

Ahojte žienky, chcem sa popytat o radu.
Dnes som bola u kaderky dat sa ostrihat a rozpravali sme sa o farbeni vlasov henou, mam tmavohnede vlasy - farbene. Rada by som pri takejto farbe ostala rada by som vsak presla na setrne farbenie vlasov, pouzivam sice farbu bez amoniaku, ale casto sa mi objavuje aj ekzem a celkovo chcem zmenu 🙂
nemate skusenosti s nejakou dobrou znackou heny ktora pekne chyta farbu ? dajte tip 🙂 😉 dakujem

Strana
z2
vintage_lady
28. nov 2015

Dá sa. Klasickým hnedým odtieňom.
@katka708

stardust
28. nov 2015

@colormoda ja pouzivam Khadi cistu hennu...je dobra.

katka708
28. nov 2015

@vintage_lady ďakujem, a môžem teda akúkoľvek značku henny skúsiť použiť? teraz mám také svetlo hnedo zlaté vlasy a rada by som mala len svetlé hnedé. čiže ak si kúpiťm len hnedú hennu, mala by som ju nechať aj menej pôsobiť aby nebola príliš tmavá? prípadne skúsiť zaliať harmančekom, pridať med, citron na zosvetlenie?

vintage_lady
28. nov 2015

@katka708 toto do heny nedávajte, stačí voda. Ja mám najradšej tu Sante, dostať ju v dm drogérii aj na nete. Je aj v klasickom hnedom odtieni. Tie dve hodiny na vlasoch stačia.

friday13th
28. nov 2015

@katka708 našla som toto, možno by mohlo pomôcť

http://www.navlasy.sk/blog/ako-si-namiesat-henn...

alaguema
28. nov 2015

@katka708 čierna henna by nemala mať tieto odtiene, pridáva sa do nej indigo. Ale veľmi závisí od odtieňa, ktorý tvoje vlasy majú prirodzene. Ak sú tvoje vlasy prirodzene sfarbené do teplých odtieňov v škále hnedej, tak ho budú mať aj po zafarbení hennou a nič lepšie pre ne ani neexistuje, lebo meniť svoj prirodzený kolorit znamená ad 1- pridávať si roky a ad 2 - vyzerať neprirodzene. Ak si gaštanová od prírody, nesnaž sa byť popolavá, lebo to s tvojou pleťou nebude ladiť. A ak máš nad 30, tak ti to len uberie na kráse a pridá na rokoch 😉

alaguema
28. nov 2015

@vintage_lady ja som dlhoročný hennofil a ešte som nenatrafila na hnedý odtieň henny, ktorý by na slnku nehral do zlatista. Snáď len na prirodzene čiernych vlasoch...ale potom zas načo by ich niekto farbil na hnedo..nebude to vôbec vidieť. A ak kvôli šedinám, tak na tých šedivých bude hrať do červena.

ruzovykvietok
28. nov 2015

Ja hennujem už tiež roky 🙂 začala som s Henne color - francúzska z bionatural.sk, potom som skúsila aj Sante hennu (v DMke) - práškovú (tá sa mi vôbec nepáčila, lebo slabo chytala) neskôr som skúsila ich krémovú hennu a tá bola ešte horšia, potom aj Sheabutter Cottage v BAQ tiež z bionatural.sk - tá sa dobre rozrábala, ale nič moc inak, ďalej som skúsila Five fives (Lambda) - egypstkú tá naozaj chytila super a dlho držala a nakoniec Indickú hennu - Indian Natural Henna z naturalhaircare.sk a tá je fakt super a aj cena parádna 🙂 milujem hennované vlasy ! Jediný problém je aplikácia a potom ten čas strávený s tým na hlave a ešte sa aj vymýva, ale inak henna je dobrá vecička 🙂

lilina22
28. nov 2015

baby, mam melir vo vlasoch, ktore mam prirodzene tmavohnede. od posledneho dorabania meliru presli 2 mesiace, dala som si zatial 1x bezfarebnu hennu. Neviete co sa stane, ak si dam cistu hennu (bez primesi indiga a pod)? Budem mat tie melirovane vlasy mrkvovo cervene? Hennu som kupila tuto http://www.iherb.com/Light-Mountain-Natural-Hai...

odtien teda je bright red http://www.iherb.com/Light-Mountain-Natural-Hai...

je sanca, ze to nechyti na cerveno ale na zeleno? 😀 😀 😀

alaguema
28. nov 2015

@lilina22 skúsila by som na pramienku tých zosvetlených. Ťažko povedať, ako to bude reagovať na tie melírované vlasy. Do zelena/modra by eventuelne mala chytať len čierna henna na chemicky zosvetlených...ale s hennou je to vždy taká lotéria 🙂 Každopádne, je väčśí predpoklad, že pri klasickej henne (červenej), budú tie pramienky fakt živo červené, než modré. Ale závisí aj od toho melíru...ak bol vyslovene popolavý/strieborný, tak pomôže len test 🙂

denissa007
28. nov 2015

Ahojte, tiez hennujem uz roky a mne sa osvedcila henna z predajbylin.sk, 1 kilo vyjde cca 20 eur, ja zalievam silnou kavou pre tmavsi odtien a este pridavam tea tree olej pre odlesky do cervena

katka708
29. nov 2015

@alaguema mám presne 30 a za mlada som mala popolovo myšací tmavý blond ako prirodzený odtieň vlasov ale teraz ako vidím odrasty, občas sa mi zdajú popolavé a občas na slnku s odleskami do zlata. tak neviem. a nikdy ich nenechám vyrásť dostatočne na to aby som to zistila. Farbím si každé 2 mesiace studeným odtieňom tmavej blond ale aj tak mi vdžy chytí do zlato hneda.
Vlasy mám od prírody vlnité a dosť hrubé. Nebudú od pravidelného používania henny ešte hrubšie ?
A čo keď sa mi výsledná farba po 1-2 hennovaniach nebude páčiť, po akej dobe sa môžem vrátiť k chemickej farbe???

colormoda
autor
29. nov 2015

Mne indicka henna vobec nesadla, chytila celkom fajn, ale praca s praskovou hennou na nervy. Po par umytiach sa vyzmyvala, odporucam ju skor ako vyzivnu masku, vlasy su leskle zdrave.
Ak by mal niekto zaujem mam este 1/3 aj viac ,nevyuzijem. Indigo, pofotim cena dohodou

alaguema
29. nov 2015

@katka708 k chemickej farbe sa môžeš vrátiť kedykoľvek. Od henny by vlasy hrubšie nemali byť, budú len zdravšie a lesklé. Čo sa týka toho odtieňa, tak ťažko povedať...asi treba len skúsiť.

katka708
29. nov 2015

mali ste už aj hennu zo stránky: kozmetickesuroviny.sk ??? aká to môže byť značka? zdá sa mi nejako moc lacná. v inom eshope mám v košíku Henné color a tam je cena výrazne drahšia aj napriek využitiu 15% zľavy black friday

a snáď už posledná otázka. čítala som že henna sa zmýva len čistou vodou a následne sa môže použiť kondicioner. ale keď pridám do henny prírodný olej, tak nebudem mať po umytí mastnú hlavu???

colormoda
autor
11. dec 2015

Dievčata ak niektora pouzivate predavam , mam aj inzerat na MK. 🙂
vhodna na hnede, tmavohnede vlasy

lenocka12345
6. máj 2016

No žienky , mám otázku . Bezfarebná henna farbí ? Na nete je toho strašne veľa , už som z toho dopletená :(

melania1
25. jan 2017

baby please, dve otazky na Vas hennujuce🙂
1. farbi henna viac vanu ako bezamoniakova farba z obchodu? (kupila som Sante mahagon)
2. ked chcem, aby bola tmavocervena (nie rysava)., mozem aj do tejto Sante pridat/resp. zaliat ju cervenym vinom?
dik🙂

middlesboro
10. sep 2017
Používateľ middlesboro je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od middlesboro.

Ahojte, ja pouzivam znacku Henne Color. Mala som predtym z dm-ka, ale nebola som moc spokojna. Da sa kupit napr. tu https://www.tany.sk/18_henna-henne-color

lucka_g9
Odpoveď bola odstránená
middlesboro
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2