Fazety na predné zuby
Ahoj,zaujimalo by ma,ci mate niektora skusenost s fazetami na grednych zuboch?Moje jednotky su zhryzene a jedna trochu vycnieva-vadi mi to,takmer sa neusmievam.Moja zubarka mi navrhla korunky,ale ja dost vaham-zuby mam v poriadku,bez kazov a vyplni a zda sa mi drasticke umrtvovat ich na korunky.
@blackcrystal ja sa o zuby tiez staram, ale pijem vela bylinkových cajov cize mam ich trosku zazltnute
@marinaela a co ak mam na zuby malu plombu?
Dentálna hygiena nie je len o zuboch, v prvom rade ide o mäkké tkanivá...
@malinka158 plomby nevadia, ak je tam ešte dostatok skloviny
@malinka158 to co si dala tu ambulanciu v Poprade na zubky.tak tam chodi segra
@marinaela dakujem za vysvetlenie 🙂
@kotatko1232 a je spokojna? ja mam termin na buduci tyzden
@malinka158 tak to ti neviem poradit. pripadne si ich predom vybiel (ja to robim pravidelne a nepijem nic okrem vody, ani kavu).
@malinka158 celkom ano.nieje moc drahy
@blackcrystal ale chodíš normalne na bielenie k zubrovy alebo používáš nieco na domace pouzitie?
@kotatko1232 ano ceny ma asi najlepsie za fazety co som pozerala
@malinka158 doma si to robim sama s Crest bieliacimi pasikmi. u zubara mi to vobec nepomohlo.
@blackcrystal pozerala som si tie pasiky na internete, vyzera to zaujimavo
@malinka158 a funguje to, ak by si chcela kludne napis niekedy spravu (mne ich kupuje kamoska priamo v USA a posiela postou na Slovensko) zozeniem aj pre teba. Najlepsie su vzdy original z obchodu.
@blackcrystal a na kolko to asi vyjde? buduci tyzden idem na konzultaciu takze uvidim co povie zubar.
@malinka158 40eur. Tak super, drzim palce nech ti konzultacia aj zakrok dopadne podla predstav.
@blackcrystal počuj a tie pásiky si môžem dať aj keď už budem mať spravené fazety?
@malinka158 daj potom vedieť ako si dopadla 🙂
@fanyke ano, ja si to stale davam, ale samozrejme je najlepsie si to vybielit na pozadovanu farbu predtym nez farebne prisposobia fazety.
@blackcrystal a ktoré si mám kúpiť? lebo ja pijem aj čaje aj kávu a tie zuby už biele nie sú ☹
@fanyke urcite od Crestu. Ktore presne zalezi od toho co ti je pohodlne, ci chces tym stravit 5 minut denne alebo hodinu alebo celu noc. Ja som skusala takmer vsetky, vsetky fungovali zatial, ak sa na to pytas. Ale zo skusenosti som zistila, ze to nie je dobre objednavat zo slovenskej stranky, sice je uvedeny ten isty vyrobca, dovazaju to vacsinou z Ciny, tie najlepsie fungujuce boli zatial vzdy original z USA. Tie co som objednala u nas nepomohli az tak velmi.
@blackcrystal aha a koľko stoja tie čo ty objednávaš?
@fanyke v poslednom case pouzivam tie najbeznejsie z Crestu za 40eur 🙂.
@blackcrystal dakujem 🙂
@fanyke ahoj, urcite dam vediet 🙂
@blackcrystal ahoj, nebudes objednávat tie bieliace pasiky tento mesiac? a o kolko odtienov to asi vybieli zuby? 🙂
@malinka158 sorry, ze az teraz odpisujem ale bola som na dovolenke. Ano chystam sa nahodou nejako v polke tohto mesiaca planujem. To je velmi individualne, to si netrufnem takto povedat. Mne to prvykrat o nejake dva odtiene vybielilo ale kazdy ma ine predpoklady. Niekomu to moze viac a niekomu menej.
@blackcrystal aha, to by bolo uz neskoro ☹ to uz sa vraciam ja do práce. ja ich potrebujem uz teraz. nakoniec som fazety ani nepotrebovala. zubařka mi uzavřela medzeru kompozitom. vyzera to celkom dobře 🙂 ale mala som 2 mertve zuby ktore mi musela cistit takze to bolo na dlhsie
@malinka158 no aj keby som to spravila ihned tak najskor za dva tyzdne budu na SR. Tak super! Ak mas kvalitny kompozit, ze sa ti neodlomi pri jedeni, tak to mas najlepsie riesenie 🙂. Som rada, ze ti to vyslo podla predstav.

@malinka158 fazety sa neodporúčajú pri zhryzových anomáliach, ale aj tak, ku každému treba pristupovať individuálne...pokiaľ niektorý zub vyčnieva zo zuboradia príliš, na ten sa môže dať korunka a ostatné fazety, ale to len naozaj v extrémnych prípadoch ...