Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.
To mam aj ja 😂 To mi už na sone pred rokom popisovali;) a už som schudla 😜
@sonata888 ono s tym tukom v peceni, hmm.. teraz som si spomenula, ze ked mi robili testy na fruktozovu intoleranciu a dr. nam potom davala podklady, co jest a nejest, na nasu otazku, co sa stane, ak to nebudeme dodrziavat, povedala, ze z toho môzu byt zle vysledky na pecen a fruktoza su (cesnak, hlavne velmi sladke ovocie, strukoviny, a pod..) lebo ze tenke crevo nepracuje ako ma a potom aj pecen ma zle vysledky, takze vsade tie info, ze nejest tukove , vyprazane, alkohol.. nemusi byt celkom tak... aj ta fruktoza to ma za nasledok , co je uplne naprd...😖
Hraničné LU mam aj ja na krku niekoľko rokov a niak to neriešia.tak neviem.moja znama má jednu takú veľkú na krku,vraj to tiež neriešia,má ju takú celé roky ..
Ja to nechcem zarieknuť, ale tfuj tfuj, druhý deň ok s Betainom.
Po obede bola trochu kyslosť v ústach ,ale myslím, že to bolo z rajcinovej polievky.
Uvidím čo ďalej .
Verím, že už to bude len lepšie 🙏😊
Dúfam v to!
@zuzukaja nooo ...takze ak si mala jemne palenie su dve moznosti kyseliny je vela alebo este malo .....to znamena ze ak budes nabuduce skusat treba si dat 1.5 tabletky ...mne zatial na vacsie jedlo staci 1/2 - 3/4 jednej tabletky na mensie jedlo si davam 1/4 tabletky plus tie traviace enzymy....
zuzukaja - este by bolo dobre si davat k tomu tie enzymy napr z toho iherbu co som ti poslal... ale mozno ty mas traviacich enzymov dost len mas malo kyseliny 🙂 ...dnes som pochopil jednu dolezitu vec........JE STRASNE DOLEZITE RIADNE POZUT KAZDE SUSTO ....an isom si nemyslel ako rychlo sa ludia nahltaju a hotovo....fakt dnes som si vychutnaval kazde jedlo ...a musim povedat je my lepsie...🙂 inac ....zuzukaja ten pepsin co je spolu s HCL to je zlozka ktora ti pomaha tavit bielkoviny - to znamena ze je lepsie si dat jednu tabletku a rovno druhe jedlo (bez polievky) nakolko polievka ti zas a zas len riedi kyseliny......proste refluxaci by si mal izvyknut jest len druhe jedlo :( alebo potom odstup medzi polievkou a jedlom - dnes som bol na spolocnu veceru s priatelkou - a neobjednal som si ziadne pitie len trocha vody na prehltnutie BETAINU + ENZYMU ...a tot vse a povie mcitm sa skvelo 🙂
Moze byt zo skryteho refluxu aj problem s dychanim,resp.zapalom priedusiek a tazoby na prieduskach?
Na rtg mi bol zisteny zapal priedusiek,nekaslem nejak extrembe,obcas takze ma nenapadlo ze by to mohol byt zapal priefusiek...tak ma napadlo ci to nemoze byt z refluxu(nemam ho diagnostikovany,len sa mi casto vracia kysle spat a je mi tazko,no nie vzdy )
@tanika tak sa objednam na gastro....pred 2 rokmi mi davali tu hadicku di zaludka a nic nezistili,ale vtedy som tam bola kvoli helikobakterovi...ked som bola na kolonoskopii bola som vycistena ale napriek tomu som mala v crwve napenenu tekutinu...ale gastro sa k tomu nevyjadroval...
Bola som na apunkutre a pani mi poradila piť puškvorec.
Toto som o ňom našla.
Šup šup,ideme na to 😝
@zuzukaja inak tento caj obsahuje puskvorec
https://biocare.sk/eshop/produkt/palenie-zahy-s...
Ano tam píšu 3x denne pred jedlom a po jedle hlt čaju.nie viac .
Napichla mi krk dve ihly,ruky po jednej ihle nad zápästím a nohy dole po jednej .
Neviem koľko to vychádza, Bo som to mala ako darček,dve sedenia.😜
Budúci piatok idem znovu.ale ona tvrdila že u mna je to čistý stres!
@zuzukaja nie,nepomohlo, pila som to presne podla navodu , ale potom som nasla v jednej starsej knihe, ze nie je vhodny pri nadmernej tvorbe traviacich stiav, ale to som vtedy brala aj lieky, takze mozno celkova kombinacia nebola moc mudry krok 😔🤐, a potom som kupila ten vyssie uvedeny caj a to bolo potom konecne ok,
ale mozno tebe zaberie, kazde telo je ine, treba len skusat, ja ho samotny nemôzem, ako prisada do inych cajov ano...

@zuzukaja
Po veľkej známosti som výsledok mal dnes a čítam záver :
Hepaopatia charakteru steatozy mierneho stupňa
Viaceré mezenterialne LU hraničnej veľkosti (9mm v krátkej osi)