Helikobakter Pylori
Ahojte, mate niekto skusenost s helicobakterom? Mam ho potvrdeneho z gastra ale doktorka mi tvrdi ze to netreba liecit, rano mi byva zle zobudim sa uplne hladna, stale by som nieco jedla, citim sa unavena a citim ze mi dobre netravi, nechuti mi jest, schudla som 2,5 kg. Grga sa mi po jedle, naduva ma zo vsetkeho a nieco zjem a po hodine som hladna zasa. Moze lieky predpisat aj obvodny ci iba na gastre? Uz ma to nebavi sa tam stale doprosovat neochotnej lekarke co mi tvrdi ze najnovsie vyskumy ukazuju ze sa nemusi helicobakter liecit.
@ciernysokol nie každému masticha vylieči helikobaktera, možno potlačí aj to niekomu , ja som vybrala 3 balenia mastichy, silné probiotika a nic
@lenuska0000 ahoj prosím ta už si sa zbavila toho helikobaktera ? Al áno co ti pomohlo ?
Ahojte ja som mala helikobaktera potvrdeného na gastro... Nezabrala masticha ani dieta len antibiotiká. Vymenila som kôli tomu troch doktorov lebo si tvrdili že antibiotiká netreba. A ano antibiotiká môže pri zlých výsledkoch predpísať aj obvodný lekár
@katkadudka Mne tiež veľmi pomohli antibiotiká. Už mám pokoj.
@katkadudka to iste , masticha helikobaktera mozno potlaci ak je male osidlenie ale ak je stredne tazky zapal tazko, arb ni zabrali ale slizbica zaludka po tazkych atb sa regeneruje dlho. MASTICHA vytahuje peniaze ....3 balenia
@leona45 ahoj aj som mala antibiotiká na helicobactera a už dva týždne je od douzivani antibiotík a robila som si test doma vyšiel negatívne ale trápi ma že som schudla 30 . novembra som mala 55 kg a dnes 53,8kg už jem pomaly všetko viackrát za deň a menších porciách tak prečo mi nejde hore váha ale dolu keď je už test negatívny kedy ti išla váha hore po akom čase
@slniecko263 ja som este dlho aj po dobrati liekov trapila so zaludkom. Islo to aj cez psychiku. To asi nebude z jedneho tyzdna na druhy. Treba pravidelne jest a tie kila urcite pojdu hore
@leona45 ono to je prepojene zaludok psyhika, u mna to bola nespavost po douzivani atb, dalsi mesiac, 2-3 hod v noci, dostali ma z toho vyvary a olej z ciernej rasce
@leona45 snažím sa jesť pravidelne a menších porciách a tiež byť v pohode dúfam že pôjdu tie kilá hore
@leona45 ahoj aj ja som prekonala nedávno Helicobactera a tiež som schudla 9 kg a trápi ma že tá váha nejde hore
Ahojte, koľko ste prosím vás čakali na vysledky z biopsy na HP?
@lenuska0000 ako zase nečakaj od tých ATB zázraky. Ja som brala dvakrát trojkombinaciu a nezabralo, vždy som ho mala po čase opäť pozitívneho. Teraz ho zase mám. Mastichu som tiež brala dlhodobo. S helikobakterom je to na dlhé trate. A aj gastroenterológa som vymenila, naposledy keď som tam bola mi povedal niečo podobné, že on by mi už ATB nechce dávať. Momentálne mám čo sa trávenia týka obdobie kedy sa to zhoršuje, znamená to že po každom jedle grgam, páli ma celá trubica, z toho ma bolí hrdlo, tlačí ma na hrudi, nafúknuta som ako v 5.mesiaci tehotenstva, fakt mám obrovské brucho 😢 pritom som chudá, vyzerá to hrozne. Je mi do plaču z toho už niekedy, Non stop sa obmedzujem v jedle, stravujem sa zdravo len aby mi nebolo zle ale už ani to nezaberá. Neviem čo s tým. Po sviatkoch sa zase chystám na gastro ale počítam, že keď ma tam doktor opäť uvidí, nič nové mi nepovie.
@nikpa ahoj, zbavila si sa helicobactera? Ja ho mam opakovane už 2 roky a neviem už co mam robiť. Tiež som skúšala kadečo 😕
@nikpa ahoj, zbavila si sa helicobactera? Ja ho mam opakovane už 2 roky a neviem už co mam robiť. Tiež som skúšala kadečo 😕
@slavkajurko nie, môj verný kamarát už roky 🙄
@slavkajurko nie, môj verný kamarát už roky 🙄
@nikpa brala si opakovane antibiotika? Lebo ja ich mam brat už po tretíkrát a veľmi sa mi do toho nechce. Mas aj nejaké príznaky? Ja mam reflux a pálenie záhy
@nikpa brala si opakovane antibiotika? Lebo ja ich mam brat už po tretíkrát a veľmi sa mi do toho nechce. Mas aj nejaké príznaky? Ja mam reflux a pálenie záhy
@slavkajurko brala som 2x a viac by som nebrala. Okrem toho aj Mastichu. Tiež mávam pálenie záhy a reflux. Ale viem to už ako tak držať pod kontrolou, nejem čo mi dráždi žalúdok.
@lenuska0000 ja som ho mala a bolo mi hrozne zle od žalúdka, nafukovalo ma, bolel ma hrozne žalúdok a neskutočne kŕče som mala po každom jedle po čase som už po každom jedle aj zvracala. Mne na gastre predpísali 3 kombináciu antibiotík, nepoviem ti už presne aké lebo si nepamätám bolo to asi 7 rokov dozadu
@lilly2303 a dodržiavala ste aj diétu? Ja som 10 dni po dobrati antibiotik a nejedla som ukážkovo a mam výčitky. Ďakujem

@nikpa môj muž podobne, nič nezabralo. Má lepšie obdobia a horšie.