icon

Helikobaktér - strava a liečba

slava76
26. jan 2013

Má niekto skusenosti s helikobaktérom? môj oco teraz práve s ním bojuje a už 7 den a vždy ma veľké bolesti žaludka, berie lieky - leží v nemocnici.. chcela by som vedieť či niekto to prekonal a ako sa stravoval alebo čo jedol .. alebo ako na to čudo.. Čo s ním, aby sa oco čoskoro zotavil a začal jesť normálne, nakoľko neje už skoro 7 deň nič lebo potom ma veľké bolesti... ☹ bojím sa, že veľmi zoslabne

jasminam
18. nov 2016

@sima.p mne najlepsie robilo aloe,kolostrum,monolaurin,.brokolicove klicky a vilca cora a kapucinka..teraz na jesen ma zas boli zaludok tak zase idem daco uz toho brat

jasminam
23. nov 2016

a ako dlho sa uz liecite na helicobaktera?

sima.p
23. nov 2016

@jasminam neviem, ci je to otazka na mna, ale ja som to nakoniec nemala helikobaktera ale piesok v zlcniku, ktory sa mi vyplavoval von.

kafoditka
9. dec 2016

Otvaram znova temu prosim najde sa tu niekto aktívny na zodpovedanie par otázok prosim?

ritter
9. dec 2016

Ahojte, mne pomohli az antibiotika, a po dlhej dobe co som ich odmietala som stastna. Keby som to vedela idem si pre ne ihned k lekarovi a netrapim sa roznymi babskýi receptami.

kafoditka
9. dec 2016

Stalo sa niekomu, ze si to po 3komb atb odniesli vaše obličky???

jasminam
11. dec 2016

@kafoditka mne nie

michaela025
11. dec 2016

@sima.p ako si vedela ze mas piesok v zlcniku. Ja som si bola kupovat caj u nejakeho liecitela .Ked ma zbadal hned mi vravy ze mam problemi zo zaludkom a pecenou. A pitam sa ho co si myslite co mam.Lebo mi zistili helikobakter povedal ze mam piesok.4mesiace od liecenia zas mam nejaku bolest v okoli zaludka zlcnika.Urobili sa mi strasne vyrazky na licach a krku. Nikdy som nemala vyrazky na zadku. Schudla som minimalne 6kg za nejake 3mesiace.Chodim po vysetreniach a vsade mi povie za ze som ok.Ked sa nadychnem boli ma okolo rebier az do chrbtice mi to vraza.

sima.p
11. dec 2016

@michaela025 gastroenterolog mi robil hadicu a tam to zistil. Tiez som vela schudla, mavala boesti a ked som prisla na pohotovost, pozerali na mna ako na hypochondra.

sima.p
11. dec 2016

@michaela025 po polroku som bola znova na hadicu, ale ze uz to tam mam v poriadku. Dr. poivedal, ze ked mi je zle, tak to bude z chrbtice.

michaela025
11. dec 2016

@sima.p ze by aj mne s chrbtice ,ale nikdy predtym nemala bolesti chrbta alebo problemi

sima.p
11. dec 2016

No mne to gastroenterolog povedal, ze to bude z chrbtice. Ze zlcnik mam uz uplne cisty.

sima.p
11. dec 2016

A mna aj bolieva chrbtica.

kafoditka
11. dec 2016

@sima.p
@michaela025 ja som hotova na chrbticu,kríže. A celodenna unava stále 🙄

michaela025
12. dec 2016

Ja uz zlcnik nemam.Takze moze to byt aj chrbtica? Ale bolesti su skor pri zaludku a na pravej strane pod rebrami. Ako som pisala ked sa nadychnem a pomali vydychujem tak ma boli az na chrbte okolo lopatiek . Sono pecene zlcnika dobre.Lrvny obraz dobry tak ja neviem co mi je.Tiez poslednej dobe musim podebe aspon hodinku spat. Unavena som.

ritter
12. dec 2016

@michaela025 Ahoj a nemate helikobaktera? ja s hB som bola strašne unavená a poobede som chodila spať.

sima.p
12. dec 2016

@michaela025 no ved aj ja som mala bolesti pri zaludku, preto mi znovu robil kontrolnu hadicu a tam vsetko v poriadku.

michaela025
12. dec 2016

@sima.p ved to ze uz nejdem na hadicu,ked dr.je to neprijemnee

michaela025
12. dec 2016

@ritter no neviem teraz ci ho mam ale predtym som ho mala

teenushka
12. dec 2016

@michaela025 pytajte sa na testy na celiakiu

michaela025
12. dec 2016

@teenushka krv mi brala ze tam nic nieje aj vzorku na hadici zaludka tiez ze nema celiakiu.Tak neviem co mi je

kafoditka
12. dec 2016

@michaela025 odporucila by som ti biorezonanciu. Skus vygooglit viac. Mne na biorezonancii vysla okrem ineho gastritida a heliko, az na zaklade toho som riesila gastro a tam mi to vysledky z histologieen potvrdili..

zarrinka
12. dec 2016

Ahojte, lekar mi diagnostikoval helicobactera a intoleranciu na laktozu. Nedal mi ale ziadnu liecbu, pokial nepojdem na gastroskopiu, co ja moc nechcem. Znama mi odporuca brat zivicu Mastycha, vraj to velmi pomaha a zbavim sa na dobro hb. Mate s tym skusenosti prosim?

stanulienkat
12. dec 2016

@zarrinka na HP iba antibiotika aj to tusim trojkombinacia liekov. Takze rady tipu bylinky-tak to asi nie.

kafoditka
12. dec 2016

@stanulienkat
@zarrinka najprv absolvuj klasicku liecbu 3komb atb. Ak sa ho ani potom nezbavis, skús tu mastichu

zarrinka
12. dec 2016

@stanulienkat
@kafoditka Dakujem, myslite teda, ze je potrebne ist na tu gastroskopiu ci mam si ziadat rovno atb ked uz je hb potvrdeny?

teenushka
12. dec 2016

@michaela025 mhh, ja len ze tiež som mala podobné priznaky a celiakia mi absolútne nenapadla, bez tak skoré uzdravenie

kafoditka
12. dec 2016

@zarrinka ja by som sla na gastro urcite. Tam vidí kamerou zmeny na sliznici žalúdka, vlastne vsetko,ak by tam bol akykolvek problem. Zle liečený/pripadne nelieceny heliko vie napachat vela zloby..za seba ti poviem,ze to nie je ziadna katastrofa, mas hotovo za 4minuty, stačí len plytko dychat a zachovat maximálnu psychicku pohodu.

ritter
12. dec 2016

@zarrinka jA SOM BRALA MASTYCHU VIAC AKO DVA MESIACE, DOBRE SOM SA CíTILA, ALE HELIKOB. SOM SA NEZBAVILA, POMOHLI MI Až ANTIBIOTIKA. TERAZ Hb NEMÁM UVIDíM NESKôR, SEM TAM MA POBOLIEVA žALÚDOK, ASI TO BUDÚ VREDY ???

zarrinka
12. dec 2016

@kafoditka Dakujem za radu. Zistujem teda, ze sa zrejme tomu vysetreniu nevyhnem... ☹ prosim Ta a ako dlho sa beru tie atb? Po akej dobe sa clovek citi lepsie?