Helikobaktér - strava a liečba
Má niekto skusenosti s helikobaktérom? môj oco teraz práve s ním bojuje a už 7 den a vždy ma veľké bolesti žaludka, berie lieky - leží v nemocnici.. chcela by som vedieť či niekto to prekonal a ako sa stravoval alebo čo jedol .. alebo ako na to čudo.. Čo s ním, aby sa oco čoskoro zotavil a začal jesť normálne, nakoľko neje už skoro 7 deň nič lebo potom ma veľké bolesti... ☹ bojím sa, že veľmi zoslabne
a ako dlho sa uz liecite na helicobaktera?
Otvaram znova temu prosim najde sa tu niekto aktívny na zodpovedanie par otázok prosim?
Ahojte, mne pomohli az antibiotika, a po dlhej dobe co som ich odmietala som stastna. Keby som to vedela idem si pre ne ihned k lekarovi a netrapim sa roznymi babskýi receptami.
Stalo sa niekomu, ze si to po 3komb atb odniesli vaše obličky???
@sima.p ako si vedela ze mas piesok v zlcniku. Ja som si bola kupovat caj u nejakeho liecitela .Ked ma zbadal hned mi vravy ze mam problemi zo zaludkom a pecenou. A pitam sa ho co si myslite co mam.Lebo mi zistili helikobakter povedal ze mam piesok.4mesiace od liecenia zas mam nejaku bolest v okoli zaludka zlcnika.Urobili sa mi strasne vyrazky na licach a krku. Nikdy som nemala vyrazky na zadku. Schudla som minimalne 6kg za nejake 3mesiace.Chodim po vysetreniach a vsade mi povie za ze som ok.Ked sa nadychnem boli ma okolo rebier az do chrbtice mi to vraza.
@michaela025 gastroenterolog mi robil hadicu a tam to zistil. Tiez som vela schudla, mavala boesti a ked som prisla na pohotovost, pozerali na mna ako na hypochondra.
@michaela025 po polroku som bola znova na hadicu, ale ze uz to tam mam v poriadku. Dr. poivedal, ze ked mi je zle, tak to bude z chrbtice.
@sima.p ze by aj mne s chrbtice ,ale nikdy predtym nemala bolesti chrbta alebo problemi
No mne to gastroenterolog povedal, ze to bude z chrbtice. Ze zlcnik mam uz uplne cisty.
A mna aj bolieva chrbtica.
@sima.p
@michaela025 ja som hotova na chrbticu,kríže. A celodenna unava stále 🙄
Ja uz zlcnik nemam.Takze moze to byt aj chrbtica? Ale bolesti su skor pri zaludku a na pravej strane pod rebrami. Ako som pisala ked sa nadychnem a pomali vydychujem tak ma boli az na chrbte okolo lopatiek . Sono pecene zlcnika dobre.Lrvny obraz dobry tak ja neviem co mi je.Tiez poslednej dobe musim podebe aspon hodinku spat. Unavena som.
@michaela025 Ahoj a nemate helikobaktera? ja s hB som bola strašne unavená a poobede som chodila spať.
@michaela025 no ved aj ja som mala bolesti pri zaludku, preto mi znovu robil kontrolnu hadicu a tam vsetko v poriadku.
@sima.p ved to ze uz nejdem na hadicu,ked dr.je to neprijemnee
@ritter no neviem teraz ci ho mam ale predtym som ho mala
@michaela025 pytajte sa na testy na celiakiu
@teenushka krv mi brala ze tam nic nieje aj vzorku na hadici zaludka tiez ze nema celiakiu.Tak neviem co mi je
@michaela025 odporucila by som ti biorezonanciu. Skus vygooglit viac. Mne na biorezonancii vysla okrem ineho gastritida a heliko, az na zaklade toho som riesila gastro a tam mi to vysledky z histologieen potvrdili..
Ahojte, lekar mi diagnostikoval helicobactera a intoleranciu na laktozu. Nedal mi ale ziadnu liecbu, pokial nepojdem na gastroskopiu, co ja moc nechcem. Znama mi odporuca brat zivicu Mastycha, vraj to velmi pomaha a zbavim sa na dobro hb. Mate s tym skusenosti prosim?
@zarrinka na HP iba antibiotika aj to tusim trojkombinacia liekov. Takze rady tipu bylinky-tak to asi nie.
@stanulienkat
@zarrinka najprv absolvuj klasicku liecbu 3komb atb. Ak sa ho ani potom nezbavis, skús tu mastichu
@stanulienkat
@kafoditka Dakujem, myslite teda, ze je potrebne ist na tu gastroskopiu ci mam si ziadat rovno atb ked uz je hb potvrdeny?
@michaela025 mhh, ja len ze tiež som mala podobné priznaky a celiakia mi absolútne nenapadla, bez tak skoré uzdravenie
@zarrinka ja by som sla na gastro urcite. Tam vidí kamerou zmeny na sliznici žalúdka, vlastne vsetko,ak by tam bol akykolvek problem. Zle liečený/pripadne nelieceny heliko vie napachat vela zloby..za seba ti poviem,ze to nie je ziadna katastrofa, mas hotovo za 4minuty, stačí len plytko dychat a zachovat maximálnu psychicku pohodu.

@sima.p mne najlepsie robilo aloe,kolostrum,monolaurin,.brokolicove klicky a vilca cora a kapucinka..teraz na jesen ma zas boli zaludok tak zase idem daco uz toho brat