icon

Hernia disku. Čo to je?

inn
30. jún 2011

Ahojte,
dnes som videla vysledky z mojho CT kde mam napísané Hernia disku L5/S1 - tak si tak surfujem surfujem surfujem.....a poriadne ani neviem čo je to tá hernia je to vyskočená platnička alebo platnička prasknutá a poškodená?....ale myslim, ze vyskočená lebo mi tam napisal 3mm....sú tam aj iné údaje, ktorým nerozumiem - neurologa mam teraz na dovolenke....
Inak som v pondelok objednana fyzioterapeutovi na tu meckenzie metodu - cvičil ste to niekto máte s tým skúsenosti?
A ešte ma celkom prekvapuje, ze som nikde nenašla nikoho komu by sa ta vyskočená platnička vrátila naspať to uz sa mi nikdy nevráti?

Vdaka......

ešte by som bola rada ak by mi niekto napisal kto ma k tomuto blizko nejaké skusenosti ako to psychicky zvladol lebo je to liečba na dlhé trate vsade čitam ja som doma par tyzdnov a psychika pokulháva neviem ako mam bojovat a hovorit si budem zdrava bude dobre ked na druhy den vstanem a niekedy je to ovela ovela horsie....poradte

Vdaka

durik
17. jan 2014

@lenadka http://smsystem.eu/index.php?option=com_content...
Tu sú terapeuti z Prievidze a okolia.

maser
17. jan 2014

@lenadka Bohužial s týmto Vám nepomôžem.

lenadka
17. jan 2014

@durik ďakujem pekne v Bojniciach pracujem ,tam by som to mala blizučko 🙂

zuzlik321
18. jan 2014

@durik
@graziela
@rebeka113 Rozhodnute v utorok sa idem prihlasit do centra na lekcie sm systemu uz sa na to velmi velmi tesim. Na ozon nepojdem a operovat sa nedam vyskusam cvicit . Este sa chcem spytat kde sa daju zakupit tie lana nejaky link poprosim. Dakujem velmi pekne drzte mi palce. Prajem vsetko dobre.

rebeka113
19. jan 2014

@zuzlik321 drzim palce. daj potom vediet ako ss ti dari. mna vcera zase zacala boliet noha, raz mi je dobre potom zase horsie ☹
ja som to kupovala tu http://www.studiozdravia.sk/obchod/cvicebne-pom...

zuzlik321
19. jan 2014

@rebeka113 dakujem davaj si na seba pozor lebo to najhorsie obdobie s drobcekom este len pride bude vsade vyliezat a to neiste chodenie bud opatrna na prudke pohyby. Ja som si to pokaslala hlavne vtedy lebo nase sidlo z vreca bola ako tajfun.

graziela
21. jan 2014

Tak, tak, babenky, davajme si na seba pozor...prudke pohyby ani ja nemozem, az si niekedy pripadam ako "spomaleny film"...A veru, to "krizove" obdobie je okolo toho jedneho rocika...vzdy som zavidela tym, ktori sa mohli bez probemov zohnut k svojmu dietatku, popestovat ho na rukach bez porblemov a bolesti ...
@zuzlik321 - tak ako si dopadla dnes, bola si sa zapisat na cvicenie?

zuzlik321
21. jan 2014

@graziela ahoj v nedelu som telefonovala s tou pani ktora mi bude davat hodiny a do dvoch tyzdnov sa mi ozve a zaradi si ma. dnes mi prisli aj popruhy tesim sa ze konecne vypadnem z domu. Ten lekar co ma operoval mi este nevolal mal otvorit tu magneticku a dat mi vediet co dalej. Ale nedam so sebou robit nic pretoze mam pocit ze je to trosku lepsie uz to nevystreluje do lytka iba do stehna takze cvicenie by mohlo pomoct.

rebeka113
23. jan 2014

@graziela @zuzlik321 ahojte, ako sa mate? Zajtra idem na CT, maju mi pichnut disprophos. Nemate s tym nahodou skusenosti? Ublizit mi to asi nemoze ale ci pomoze to sa este len uvidi 🙂

graziela
24. jan 2014

@rebeka113 - ahojky, fuha, o tom som este nepocula...a to ma mat akoze aky ucinok? som zvedava, co na to povies, a ci to zaberie..dufam, ze sa ti polepsi, drzim palceky a cakam na tvoje hlasenie ;)

rebeka113
24. jan 2014

@graziela ahoj, uz som zistila ze to pichli aj kamaratke a jej to velmi pomohlo. su v tom kortikoidy, ma to mat protizapalovy a protibolestivy ucinok. tak som zvedava ako to u mna zaberie. sice sa mi stav cvicenim velmi zlepsil ale stagnuju mi uz dlhsiu dobu bolesti v okoli clenku a v lytku. hadam sa to pohne dalej. potom podam spravy 🙂

graziela
24. jan 2014

drzm moc moc palceky, @rebeka113 🙂 ja sa zatial spolieham na to cvicenie 🙂

danielahamar
25. jan 2014

@rebeka113 to je tá injekcia do koreňa? ak hej, tak môj muž dostal tuším 3, prvá ok, vydržal rok 2-3 nezabrala, nakoniec išiel pod nôž do nr

graziela
25. jan 2014

Ozaj, babenky, nerozmyslali ste niektora nad ziadostou o invalidny dochodok, hoci len ciastocny...ale myslim, ze toto su dost vazne diaznozy, ktore znacne znizuju prac. vykonnost...

rebeka113
26. jan 2014

@graziela podla mojich informacii nemas na to narok. mam znameho ktory mal operovanu platnicku a polovicny invalidny mu priznali az ked sa mu nieco stalo po 2 rokoch ze skoncil znovu v nemocnici. mam znamu na socialke tak sa mozem popytat

rebeka113
26. jan 2014

@danielahamar ano to je ono, uz viem ze mi robili obstrek korena. som zvedava ako mi to zaberie. prvy den som mala strasne bolesti ale to bola asi iba reakcia.

danielahamar
26. jan 2014

@rebeka113 hej reakcia, však uvidíš a hlavne cvič

rebeka113
26. jan 2014

@danielahamar lekar mi vravel ze nemam 2 tyzdne cvicit. doteraz som stale cvicila.

graziela
26. jan 2014

@rebeka113 - co sa tyka ID, v mojom pripade to nie je len platnicka/y, napisala som ti do spravy...

danielahamar
26. jan 2014

@rebeka113 to máš čerstvé, ten obstrek myslím, tak áno, ale potom si daj záležať, môj keď necvičí jeden deň tak to už cíti 😔

zuzlik321
29. jan 2014

@rebeka113 ahoj tak uz to mas za sebou? ako sa mas mne dali termin na lekcie cvicenia az na 5. marca tak sa musim setrit uz som uplne bez liekov dufam ze mu to vydrzi. Davaj si pozor na seba nech ti to zaberie hlavne oddychuj 🙂

rebeka113
29. jan 2014

@zuzlik321 Ahoj, bola som minuly piatok. Odvtedy mam zase bolesti, nemozem teraz ani cvicit tak neviem ci to nemam ja z toho. Kazdopadne injekcia asi nezabrala. Takze sa budem trapit s cvicenim nadalej, strasne chcem aby mi ta bolest polavila, nechcem ist na operaciu.

zuzlik321
29. jan 2014

@rebeka113 chuda moje to by ta uz nemalo boliet, presne viem ako ti je mas plnu hlavu starosti ja som si tym presla myslis viac na deti a ostatnych ako to bude dalej. Ja som neolutovala ze som sa dala operovat ale keby som poctivo cvicila takurcite sa teraz netrapim. Mne tiez dlho trvalo kym som sa rozhodla dlhych sest rokov. Drzim palce informuj ma ako pokracujes a ked budes potrebovat oporu napis ip.

rebeka113
29. jan 2014

@zuzlik321 ja mam taku bolest ako keby mi tahalo slachu od paty po lytko. musim sa spytat lekara ci to nemoze byt aj nieco ine ako platnicka. fakt neviem. nic ine ma totiz neboli. ale ak naozaj nebude ina moznost pojdem na operaciu. zavidim ti ze iz ti je lepsie. budem podavat info ako sa mi dari

rebeka113
16. feb 2014

@danielahamar prosim ta aku mal reakciu na ten obstrek tvoj muz? mne je totiz cim dalej tym horsie. po 3 tyzdnoch uz mam take bolesti ako pred rokom, ani lieky mi nezaberaju ☹

danielahamar
16. feb 2014

@rebeka113 na ten tretí mu to už vôbec nezabralo, tak vlastne operáciu som mu ja "vybavovala" teda papiere a dátum, lebo od febr. bol doma, apr. operácia na neurochirurgii v NR, august kúpele a sept. robota, on nepapal lieky od neurologičky, lebo žiadnu nemal, iba od bolesti mu dávala obvodná a to ich bolo niekedy aj 6-8denne, čo je neprijateľné

rebeka113
16. feb 2014

@danielahamar ja som bola na obstreku prvy krat a necakala som ze mi bude horsie ako pred nim. Ak to nepovoli tak asi zacnem uvazovat aj nad operaciou. A kto ho operoval ak sa smiem spytat?

sandra10
17. feb 2014

Prosím vás,neviete niekto kontakt na Dr.Kolejáka ,chcela by som sa u neho objednať na konzultáciu.Čo som si našla číslo na internete,tak tam mi to nikto neberie.Ďakujem.

danielahamar
17. feb 2014

@sandra10 http://www.fnnitra.sk/fnnitra/index.php/kliniky... tam skús zavolať, ale dostať sa k nemu bude asi problém si myslím, pokiaľ to nebude tlačenka 😉
@rebeka113 hej, po tom v pichu tu bolí viac ako inokedy, ale malo by to prejsť, mudr. Mišovič ho operoval 🙂 ale všetci sú tam dobrí 🙂

rebeka113
17. feb 2014

@danielahamar dakujem za informacie. budem cakat ci sa mi to uvolni. dnes som bola na cviceni a poslali ma na trakcie, potom ze mam skusit este ozon a ak sa mi ani po tom nezlepsi tak operacia.