Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@danielik79 ahoj ako sa ti darí? už ti prišlo z poisťovne, mne hej na 21 dní lúčky no stále neviem čo urobiť s malým ....ja už chodím do práce popravde nič moc cez víkend som mala riadne bolesti brucha...no a lieky...nebol ten gél tak mi dali injekciu ty kokos ale mi bolo zle asi 3 dni fúúú...stále hľadám nejakú vhodnú náhradu estrogénov...
@danka483 ahoj ja som ešte furt na marodke .Ako som písala do roboty sa nechystám .Mne už tiež ani Sarapis ani Fytosoja nezaberá mám pocit že sa mi furt točí hlava a cítim sa ako na vode.Mne ešte zatial papier z poisťovni neprišiel.A to mi akurát ešte z poisťovni volali že či chcem ísť do Lúčok a že mi revízny dr dokydal papiere že namiesto toho že mi to má hradiť celé poisťovňa mi dal že samoplátca .Ešte dobre že zavolali .....neviem čo tam robil.Ale čo už už len čakám.K dr mám ísť 26 tak uvidím .zatial si krátim chvíle s mojími hačkovanými anjelikmi.Ked budeš mať čas pozri mi v blogu sem to dávať nebudem.Inak by som sa už doma asi zblázdnila.
@danielik79 pozerala som ich krasna práca si sikulka 🙂 oj ani nevrav dnes som 3 hodiny guglila nejaku nahradu ach....mna nemal kto nechat marodit tak bojujem...
@danka483 nahrada neni asi poriadna žiadna len mi sami sa s tým musíme vysporiadať a nejako to zvládnuť .Ja verím že po kupeloch sa budem cítiť lepšie
babulky za kolko týždňov Vám došlo že Vám schvalujú kúpele mne furt ešte nič nedošlo a to som podávala návrh začiatkom mesiaca
@danielik79 ja som dostala papiere so schválenou liečbou do 2 týždňov z poisťovne a o týždeň neskôr mi prišli už aj z kúpeľov s termínom nástupu. Skús si zavolať na poisťovňu že čo sa robí
@gabika2001 ja som volala dnes do poisťovne ale nik mi to tam nedvýhal a to mi 10 -ho volali že prečo mi to nedal revízny dr ako A kedže som po operácii či sa dr pomýlil .A to ked som odozdávala papiere bolo všetko ok. 😠
@danielik79 mne to poslali asi 2,5 týždňa to trvalo z kupelov este nemam nič inak sranda bude ked tam pojdeme spolu potom ma naucis hackovat 🙂
@danielik79 no tak keď ti nikto nedvíha ja by som tam teda išla osobne, aspoň by si hneď vedela na čom si a ešte by som si podala aj toho revízneho doktora ktorý ti pomýlil papiere, do kúpeľov musíš nastúpiť do 6 mesiacov od operácie - treba si dať pozor aby si neprešvihla termín, neviem ako by sa to riešilo keby sa nedodržal termín vinou poisťovne, skúšaj aj zajtra, budem držať palce
Este ma napadlo ze ony riešia kúpeľnú liecbu dakde na východe v prešove tam to posielajú ...a odtade sa musia vyjadrit. Tak to aj preto trvá
@danka483 no to by bolo fajn .Hačkovať by ťa tiež naučila ved ked to pochopilo tu u nás pár báb ktoré učila tak aj ty by si to určite pochopila.
Ohladom tých kúpelov oni to posielajú najprv do Blavy a potom do Prešova tak mi to hovorila tá baba ked mi volala.Ale najviac ma jeduje to že pomaly je koniec mesiaca a ja nemám žiadne vyjadrenie a to by malo byť do 30dní čo sa im to už kráti zjavne si dávajú načas v NZ .
@gabika2001 ked to nedojde do štvrtka idem k dr tak tam nabehnem osobne jedujú ma tam ale riadne z tej poisťovne ved kolko sa nabehala kým som si to vybavila v jeden deň a to ma odmietli vtedy dvaja internisti zobrať na vyšetrenie.
@gabika2001
@danka483 tak som sa kooonečne dovolala do poisťovni a že to okolo 19 len schválili takže by mi to malo už prísť .A že si mám zavolať do kúpelov a dohodnúť sa na termíne alebo mi pošlú pozývaci list takže neviem ako
@danielik79 ozaj? No tak im ked maly zaspi napíšem a kedy chceš ist ty?
@danielik79 pocuj danka a ak to mas premyslené s detmi? Ja fakt neviem co urobiť nwmozem nechat malého u babky :(
@danka483 ja ešte uvidím ako sa vo štvrtok dohodnem s dr na marodke ale nastúpiť by som mala najneskôr do 15.2.2016 do Lúčok .Koncom decembra mi končí aj pracovná zmluva tak uvidím ako sa všetko vyvinie .Decká už mám dávno poriešené čo sa týka tohoto .Starký je na invalidnom a cez deň chodia deti do školy a po obede je doma už aj starká .Vychystá ich do školy manžel a aj ulohy napíše s nimi on.Tak viem že je to trochu iné ako u teba tvoj je ešte malý neboj s babkou určite vydrží a čo jeho tanino aj ten by sa mal starať
@danielik79 náš tata hmmm ma dve roboty a vydrzi s malým len chvíľku....neviem budem písať do lúčok a uvidím ci bude moct byt so mnou pripadne niekto pojde s nami ...neviem....
@danka483 alebo sa dohodnúť tak že by tam bol s tebou....deti tuším neviem do kolko rokov by mali mať zadarmo kúpele
@danielik79 ahoj, mne prišiel list z kúpeľov s presným dátumom nástupu, čiže už len čakať 🙂 sa teším že ti to dobre dopadlo
@gabika2001 dík a do kolko dní došiel papier z kúpelov od schválenia a za kolko dní od listu si nastúpila lebo ked som volala tak mi tá baba tam povedala že väčšinou na december sú tam samoplatiči .Jedno viem isto že na Vianoce chcem byť doma.
@danielik79 ja som uz v poisťovni vravela ze nechcem cez sviatky a celkovo az po novom roku tak myslim ze to akceptuju a pojdem az potom...no budem tam pisat ...
@gabika2001
@danielik79 ako mi prišlo rozhodnutie z poisťovne tak asi do týždňa, maximálne do 2 som dostala aj z kúpeľov, moc som to nesledovala lebo som už chodila vtedy znovu do roboty, a tých samoplatcov tam bolo veľa aj v septembri ako som bola ja
@gabika2001 ahoj môžem sa spýtať ako je to s procedúrami keby ide maly so mnou (3,5r)
@danka483 ahoj, neviem si to predstaviť, lebo napr. cvičenie v bazéne by nebolo pre neho, alebo telocvik v telocvični, tam je všade kľudné cvičenie(mala som relaxačné, urologické ), sanoterm - vyhrievaná podložka kde ležíš 45 min., soľnú jaskyňu - 45 min., parafín zábal - 15 min., vane - tam si sama v boxe, masáž - klasická, podvodná, neviem si teraz rýchlo spomenúť na procedúry ďalšie, ale všade vyžadovali ticho, raz sme sa trošku viacej rozkecali v bazéne a nás prišla normálne upozorniť že ticho lieči :D a pri cvičení musíš byť zase ticho aby si počula čo hovorí lebo skoro všetko sa cvičí po ležiačky, asi by bolo najlepšie keby si si zavolala na recepciu a spýtala sa priamo tam že ako by to bolo najlepšie zariadiť 🙂
@gabika2001 ďakujem
@danka483 tak už mi prišli papiere aj z poisťovni takže už to mám doma.Skúsila som tam volať ale ako na potvoru som sa tam nedovolala ešte skúsim poobede .Ako spomínala na vianoce by som tam nechcela byť dúfam že to budú rešpektovať ....uvidím hádam sa dohodnem.
@danielik79 jemine prave mi prišlo ze nastupujem 4.1 och stres panika....
@danka483 prečo ved to je dobré že po sviatkoch .Ja som sa tam dovolala a môj návrh ešte ani nemajú.Mám dojem že som v tomto ohlade smoliar .Doktor ma už vypísal do práce od 1.12. a nedal mi žiadne potvrdenie že nesmiem zdvíhať ťažké veci aj ked sa nechcem vrátiť tam radšej by som bola keby mi dajú výpoved oni tak ale bez toho potvrdenia ju budem asi museť podať ja čo už.A dnes mi ešte obvodák ked bola u neho na preventívke dal tetanovku už viem ako sa musia cítiť malé deti ked ich popichajú bolí ma každý sval a teplota sa mi škrabe hore....takže len piť a lad na zadek 😖
@danielik79 jemine och... a dáš teda výpoveď? Nevedeli by ti aspon na čas upravit smeny?? Ja uvažujem ze pohlsdam nejaku chatu neviem....

ahojte, som po operácii necelé 3 týždne, lekárka mi predpísala kúpele, a ja by som chcela ísť na Sliač, máte s týmto kúpeľným mestom niektorá skúsenosť? Ďakujem za odpoveď.