icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

anjelik420
19. jan 2017

A tam ma objednaju na operaciu?ked pojdem na operaciu tak budem nat vsetky potrebne vysetrenia

cinko80
21. jan 2017

@anjelik420 predoperacne vysetrenie treba mat odber krvi, interne vysetrenie a ARO....tieto vysetrenia nesmu byt viac ako 21 dni stare pred operaciou. Ja som vymenny listok ziadny nemala, krv mi brali u mojho gynekologa, interne vysetrenie u mojej internistky, ale tam ja som pacient, tak tam nepotrebujem vymenby listok a ARO to neviem este som nebola. Ale asi im bude stacit sprava z prijmovej amb.z gynek.kde ma objednavali na operaciu.

cinko80
21. jan 2017

Ženy nie je tu niekto zo Žiliny? Kto bol operovany v Žiline?

katkano
23. jan 2017

Ja9.2 do Martina a 10.2 operácia

cinko80
23. jan 2017

@katkano jejda...tak to budeme spolu! Ja mam tiez tento termin, dnnes som sa bola objednat! A co ti idu robit?

katkano
23. jan 2017

@cinko80 radikálnu hysterektomiu. Písala si že v Žiline. Mňa v Martine.

cinko80
23. jan 2017

@katkano ano bola som objednana v Ziline, ale po zvazeni som isla radsej do Martina, a mam termin tiez 9.2 . A tusim ze ja pojdem po tebe😉

katkano
23. jan 2017

@cinko80 9.2 ráno do 9 mám prísť a 10.2.2017 ma budú operovať.

cinko80
23. jan 2017

@katkano ano, ja tiez, tak sa tam stretneme, a co ta operovali predtym? Ja som dlho a silno krvacala, isla som k mojmu gynek.a ten ma hned poslal na prijem do nemocnice, urobili kyretaz a z vysledkov histologie posudili ze maternica musi ist von.

katkano
23. jan 2017

@cinko80 ja žiadny problém klasická preventívka a zlé vysledky hsil a 14.12 kyretaz 2.1 konzultácia v Martine odporúčana amputácia krčka a dnes po výsledkoch dohodnutý termín hysterektomie😕

cinko80
23. jan 2017

@katkano ach jaaj😓, drzme si palce! Vidime sa urcite 9.2.

cinko80
23. jan 2017

@katkano
@cinko80
@katkano mozno sme sa dnes aj videli v Martine

katkano
23. jan 2017

@cinko80 možno bola som tam o 10 tej s manželom

cinko80
23. jan 2017

@katkano my sme tam boli este s jednou znamou, ona ide 13 teho, sedeli sme pod oknom, pani v ciernom a ja som mala taky skoricovy sveter obleceny

anjelik420
29. jan 2017

mam ist na sono ale uz nemam vymenny listok co ma poslal gynekolog lebo som tam bola pred mesiacom ale akurat som bola pred menzesom musim ist znova ku gynekologovi si po vymenny listok ?

katkano
29. jan 2017

@anjelik420 áno musíš mať nový

anjelik420
29. jan 2017

Mam ist na sono ale uz nemam vymenny listok co ma poslal gynekolog lebo som tam bola pred mesiacom ale bola som pred menzesom a na sone my povedali ze mam prist bud pondelok streda piatok od 7.30 tak treba my vymenny listok od gynekologa?lebo sono je od 13 h

niki214
3. feb 2017

ahojte, som 2 roky po hysterektómii. Zhruba po roku som začala mať menopauzálne príznaky. Používala som gél estrevu a bolo to super. Od nového roku vraj už nie je na našom trhu ( klasika ) no Dr. mi predpísala lenzetto. Je to sprej. Niečo podobné. Teraz som to začala užívať. Na trhu sú aj nejaké tabletky, no vraj tam je ďaleko vyššie riziko trombózy atď. . Ja sa cítim zatiaľ fajn. Aplikujem raz denne. Máte niekto skúsenosti ? Dakujem

adika279
3. feb 2017

@niki214 ahoj ja mam skusenost s lenzettom, ale teraz mi Dr. predpisal Angeliq a zatial som spokojna, je to ovela lepsie, tiez som sa velmi bala nakolko hormonalnu liecbu moc nesmiem prave kvoli tromboze, operovali ma min.rok v aprili a potom znova v auguste, do menopauzy som sla po par mesiacoch od operacie
chcem sa este opytat nemate niekto skusenost s polypom po hysterektomii a adenotomii?
ja som bola pred dvoma tyzdnami na vystiknuti v celkovej narkoze, stalo sa to niektorej z Vas?vdaka

katkano
7. feb 2017

Dievčatá užívala niektorá po operácii homeopaticke globulky arnicu c 30 a staphisagria c 6

maja175
21. feb 2017

ahoj, hľadám niečo k lenzettu. moja mama ho už mesiac užíva, vraj je to teraz novinka. Je po histerektómii, pred tým brala nejaké tablety, tie však vysadila - nesedela jej tam dávka. Na tomto sa cíti teraz fajn. Inak celkom praktický sprejík to je. No nikde sa neviem do pátrať k niekomu kto to užíva dlhšie. Bezpečnosť ? Čo Ti povedal lekár ?
Ďakujem

@niki214

anjelik420
23. feb 2017

Ahojte chcem radu meska my menzes mam priznaky bolesti brucha ,som nervozna , to vecsinou tak mavam pred menzesom tri dni a stale nic tehotna urcite nie som skusala som aj horuci kupel teraz chcem vyskusat alchemilkovy caj dakujem za kazdu radu

cinko80
24. feb 2017

Dievcata co ste po hysterektomii maternice laparoskopicky dostali ste kupele, alebo nie? Niekto to tu spominal ze po laparoskopii nie je narok na kupele.

katkano
24. feb 2017

@cinko80 ahoj moja zlatá

anjelik420
6. mar 2017

Ahojte caka ma operacia mam polyp na maternici mam ist na predoperacne vysetrenia mozem ist aj ku vseobecnu lekarovi? Dakujem za rady

katkano
7. mar 2017

@anjelik420 predoperacne treba interné a anestéziologické vyšetrenie.

jajulaa
7. mar 2017

@anjelik420 mne robili predoperačné u obvodnej, len na interné som išla na EKG. Potom som všetkými výsledkami som išla na pohovor na anesteziologické.

niki214
8. mar 2017

@maja175 len to čo som písala. Vraj je to bezpečnejšie ako tablety. Čo je dôležité pre mňa je že to jednoducho funguje a môžem fungovať aj 🙂
Zatiaľ užívam 3 mesiace jednú dávku denne. Viac neviem povedať.

niki214
8. mar 2017

@adika279
s tým čo píšeš nemám skúsenosť. Ak máš predispozíciu k trombóze tak HSL nesmieš. V tedy sa dávajú rastlinné estrogény. Tie sú vraj fajn čo sa týka návalov, no neporiešia kostnú denzitu. Tak na to bacha. Lebo to je skrytý problém po hysterektómii.

anjelik420
10. mar 2017

Ahojte chcem sa s vami podelit dnes som bola na operaciii odstranovali my polyp v maternici celkovej anesteze som rada ze uz mam po tom ale chcem sa spytat ci uz teraz mam sancu otehotniet lebo predtym to nebolo mozne ked som mala polyp branilo my to otehotniet dakujem za rady