icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

habanka2014
9. okt 2017

@bobsent dakujem to trosku sa mi zlepsilo.. Hrozne sa boim. Precitaj prispevok pred tym.. Dakujem

bobsent
9. okt 2017

@habanka2014 písala som ti dlhý príspevok a všetko sa mi zmazalo🙂 dúfam, že nenabehne 2x
rozumiem tvojmu strachu a hrôze. mala som pocit ako pred popravou, cítila som len strach a veľkú duševnú bolesť,kt.sa nijako nedá uniknúť.
bola som ale v inej situácii-ja som mala 13 rokov endometriózu,kt. ma pomaly zožierala. hrozný život, hrozná bolesť. náhle začala strašne rásť a už sa to nedalo vydržať. dieťa mám 1 po 10rokoch+1 potrat .nemohla som mať deti.
vidím, že si tiež mladá, ja som mala 39 pred rokom. bála som sa ja klimaktéria, ale dá sa.
rakovina maternice je oveľa, oveľa lepšie a úspešnejšie liečiteľná ako vaječníkov.často sa "len" ožaruje. záleží od posúdenia lekára a typu nádoru. máš šanca sa uzdraviť, hoci to asi bude dlhšie trvať.
ide "iba" 2 dni čo budeš ležať, potom už si relatívne samostatná, s pomalou chôdzou a sťažením vyprázdňovaním. v tomto čase ti odpoja cievku, drén a katéter v žila.tie 2-3 hodiny bolesti vydržíš, zase to nie je že o rozum prichádzaš. sledovala som hodiny a každá minúta čo odťukla mi prinášala nádej, že už bude len lepšie, aj bolo.
keď som dostala prvú tekutú stravu, kašu, radosť nemala konca🙂
verím, ako strašne rada by si to mala za sebou,preskočila to všetko sa prebrala sa tak o pol roka.
prejde to, všetko zlé prejde. podstané je, že budeš žiť. držím palce.

renuska23
9. okt 2017

Ahojte, mna operovali minuly tyzden v stredu laparoskopicky, brali mi len maternicu, vajecniky ostali. V den operacie po prebudeni to bolelo a bolo mi zle, vracala som. Napichali mi infuzie a do rana som skoro v kuse spala. Rano ma uz vydurili z postele k umyvadlu umyt si zuby, potom ma presunuli z jisky do izby. O par hodin som uz isla sama do sprchy, vlozku som "zrusila" vecer. Od vcera som uz doma, bolesti skoro ziadne, zajtra si idem dat vybrat stehy. Tiez som sa strasne, uplne strane bala, ale ten strach bol naozaj vacsi, ako realita. A tvrdili to aj ostatne zeny, co tam lezali. A bola tam aj pani, ktorej brali vsetko a sucasne jej operovali aj prsnik. Tak hlavu hore, naozaj sa to da vydrzat 🙂

habanka2014
9. okt 2017

@bobsent dakujem to si zlata.. Nici mna ten cas kazde rano sa budim pripada mi to ako zly den, a chcem zaspat na novo.. Este okolo mesiaca musim vydrzat.. Ale te nervy boldest brucha a hned na zachod, budim say v nocy stale.. Prosim Len Boha aby mi to rychle uteklo a nech Uz sem po.. Nejsom citliva aj velku bolest viem vydrzat.. Porod sem mala tazky. Ty Tez to mas tazke.. Velmi.. Sem z tebou. Mam Len 32 rokov. Za to mi je luto ze Uz deti nemozem mat.. Nevadi zdrave je to hlavne.. Dufam ze sa vylecim.. Mam 3 rocnu dcerku ktora mna potrebuje... Aj rodina. Dakujem ti.

habanka2014
9. okt 2017

@renuska23 takze Uz mas po tym.. Dobre. Aku si mala diagnozu pred? Da sa to vydrzat verim Len to cakanie na operaciu to mna nisci kazdy den...

renuska23
9. okt 2017

@habanka2014 mala som myom a aj pokrocily prolaps, velmi problematicky priebeh menzesu. A neskutocne som sa bala, tiez mam malu 4,5 dceru, tak hlavne kvoli nej. Ale uz sme zase spolu, tak neboj, bude dobre. Musis verit a nepripustat si nic zle.

habanka2014
9. okt 2017

@renuska23 dakujem ti velmi pekne. Musim verit ze bude Dobre. Neskutocne sa boim, najhorsie je cakanie na operaciu. Boim sa vsetkeho z moju diagnozu. Aj vysledku potom, ci nebude horsie.. Metastazy a tak.. Tazky je zivot.. Ze dna na den sa meni ludzky zivot.

habanka2014
9. okt 2017

katkano ahoj, pozeram ze aj ty si po operaci, ako sa citis? Ako si to zvladla? Aku si mala diagnozu? Dakujem za odpoved.

katkano
10. okt 2017

@habanka2014 zvládneš to určite držím palce, najhoršie je čakanie na operáciu a na výsledky po nej. Držkaj sa myslím na teba.

habanka2014
10. okt 2017

@katkano dakujem ti velmi pekne. Trosku sa mi ulavilo.. Hlavne trzeba verit a musim verit a drzat sa, mam dcerku ktora mna potrebuje. Dakujem.

maminab
11. okt 2017

Ahojte, takže aj ja sa pridávam do tejto skupiny žien, ktoré už nemajú maternicu. Som 6 dní po vaginalnej hysterektomii. Vaječníky mi zostali. Cítim sa skvelo,ako keby som na žiadnej operácii ani nebola. Z nemocnice ma prepustili už na štvrtý deň po operácii. Včera som začala upratovať dom,dnes pokračujem...

janka2273
11. okt 2017

@maminab Ahoj😉tak to je super,že sa skvelo cítiš 😀kde Ťa robili prosím? Išla si skoro domov, paráda 😋 blahoželám k úspešnej operácii!

renuska23
12. okt 2017

Ahojte, chcem sa opytat, ci mate niektora skusenosti s tym, ze by ste tyzden po operacii teplotovali. Nic ma nebolelo, bola som uplne v pohode, ale tak pri malom dietati moc toho nenalezim. Vcera ma zacalo boliet cele podbrusko, boli pri cikani a uplne placem pri stolici. A teplota mi vecer vyskocila na 38. Je to v poriadku, alebo mam bezat k dr? Nekrvacam, ani nespinim.

maminab
12. okt 2017

@janka2273 ahoj, ďakujem. Operoval ma dr. Secansky v Ružinove v Bratislave.

maminab
12. okt 2017

@renuska23 Ahoj, mne pri prepúšťaní z nemocnice povedal dr.,že v prípade bolesti, horúčky ihneď prísť na kontrolu. Neviem, či ti robili pri odchode sono... to je dôležité.. držím palce.

renuska23
12. okt 2017

@maminab praveze nikto nic mi nepovedal, sono mi tiez nerobili. Dakujem, nepotesila si ma ☹

habanka2014
12. okt 2017

@maminab ahojky. Super ze Uz ma po, a skvelo sa citis.. Ako si to urobila? Aku si mala diagnozu? Ja cca o mesiac idem na operaciu maternica plus vajecniky von, boim sa ale verim ze vsetko bude Dobre. Ja idem na Hajdukovu v Ba..

jarus74
12. okt 2017

@renuska23 chod k lekarovi urcite mas zapal alebo infekciu a bude treba antibiotika

jarus74
12. okt 2017

A na stolicu som si pomohla z glycerinovymi cipkami a uz je to lepsie tiez na ten zapal pijem repikovy a urologicky caj a antibiotika som dobrala cize musim ist zas na kontrolu

zuzka1008
12. okt 2017

Ahojte, mamina ma druhý deň po operácii, 1deň bola na jiske už je na normálnej izbe, je slabá a unavená , zaujíma ma ako ste sa cítili vy , kedy to bolo lepšie?

jarus74
12. okt 2017

@zuzka1008 ja som bola na tom podobne lepsie my bolo ked som uz mohla pomalicky chodit potom sa to uz mierne zlepsuje chce to naozaj svoj cas

katkano
12. okt 2017

@zuzka1008 no ja som bola 3 dni na JIS-ke /veľa som krvácala / dávali mi transfúziu na 5 deň od operácie som šla domov. Prvé 2-3 dni po operácii sú najhoršie. 10.10. bolo 8 mesiacov čo som po operácii, už ani neviem , že som bolo operovaná . Všetko chce svoj čas každým dňom bude len a len lepšie. Želám skoré uzdravenie.

maminab
12. okt 2017

@habanka2014 ahoj, mám 42 rokov, v maternici som mala 6-8 myomov,silno som krvácala počas ms. Mám ťažkú anémiou. Zobrali mi maternicu,krcok, vajcovody. Chcela som,aby mi to dr.urobil vaginálnom cestou. Rez som už mala po cisárskom. Prvý deň som bola na jiske. Najlepšie je , keď sa čo najskôr postavis. Z hodiny na hodinu som sa cítila lepšie.... Držím palce. Ako ti to budú robiť tebe?

maminab
12. okt 2017

@zuzka1008
Maminke prajem skoré zotavenie. Určite to chce čas. Zajtra bude opäť lepšie.... držím palce.

maminab
12. okt 2017

@renuska23 ako sa dnes cítiš? Polepšilo sa? Držím palce

renuska23
12. okt 2017

@maminab dakujem, stale mam cez 38, ale uz aspon tie bolesti ustupili. Volala som doktorke, vraj je to prirodzena reakcia organizmu, ale ak to neprejde, mam prist.

maminab
12. okt 2017

@renuska23 ahoj, aspoň, že tie bolesti už nemáš. Musíš sa šetriť ( to mi hovorieva maminka). Verím, že všetko bude ok.

janka2273
12. okt 2017

@renuska23 Dobrý na pitie celkovo pre ženy je nielen repík,ale aj myší chvost (rebríček ) 🙂 sú to typicky babské bylinky hlavne na tieto rôzne gynekologické veci..

habanka2014
12. okt 2017

@maminab Ja mam krcinom krcka maternice.. Na vysetreni povedali ze aj vajecniky musia ist von.. Pred mesiacom som mala polyp, za nim sa skryval myom a ten bol zhubny, z neho sa mi vytvoril zhubny nador.. Odstranili obydva a pod nima sa to odekrylo.. Dobre ze nahle, skoro.. Cca o mesiac caka mna operacia. Strasne sa boim dalsieho vysledku.. Aku liecbu mi daju, ozarovanie, harmony, chemoterapia.. Drzim ti palce.

janka2273
12. okt 2017

@habanka2014 v akom štádiu máš ten karcinom na krčku prosím? kuk sem do tabulky,teda ak vieš presne..dík moc