Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@maminab
@janka2273 dakujem dievcata, pijem zatial ten repik, od buduceho tyzdna mam napisane vychadzky, tak si pripadne pojdem nieco este kupit.
@habanka2014 tebe velmi drzim palce, ale nerozumiem tomu, preco musis na operaciu cakat tak dlho. U mna nic zhubne nebolo (aspon dufam). A od rozhodnutia operovat az po samotnu operaciu ubehli dva tyzdne, bolo by to este skor, len som mala menzes.
@habanka2014 no vyzerá to,že ti to prešlo v povrchu krčka do jeho vnútra,keďže píšu,že je invazívny..ale to si len na vrchu tej tabuľky,možno 1-2 riadky podobnou,ja som mala teraz tú nulu...mne jedna dr povedala,že nech som rada,že sa na to prišlo v tomto štádiu,že to je vlastne super... takže ešte stále sme na tom dobre😉držím moc palce!!moja šéfka si dala v tomto štádiu tiež preč maternicu a len si pochvaľuje..vraj aj operácia v pohode a aj život bez maternice 😉
@habanka2014 drzim ti silno palce a kedy ides na operaciu
@habanka2014 ahoj,to mi je ľúto. Verím, že to odhalili včas a všetko bude ok. Ja ešte čakám na výsledky 2 tyz. Potom budem vedieť viac. Viem, že to bude v poriadku. Držím palce. Operácii sa naozaj nemusíš báť. Najhorších je prvých 12hod. Potom príde odmena. Mne dr.vravel,aby som nebola hrdinka,ak budem mať bolesti mám si vypýtať injekciu. Čo najrýchlejšie vstať a prijímať stravu. Po 15 hod.som vstala prvý krát,potom každú hod.som vstala a prešla aspoň 10 krokov. To mi pomohlo. Bola som v celkovéj anestéze. Keby si mala spinalku,tak 12hod.musis ležať na chrbáte a nemôžeš dvíhať hlavu. Vieš ako budeš uspata? Ja som mala na výber...
@janka2273 dakujem za potesenie. Vcera Bola u mna jedna znama sestricka robi v nemocnice. Dala som jej pozriet vysledok z histologi, patologiu. Povedala ze polyp som mala nezhubny ale skryvajucy sa za nim myom Uz hnil.. On sposobil po celej strukture maternice zial karcinom. Po stranach rezov, odstranenia si viditelne zmeny nadorove.. Povedala ze nemam sa bat Len to music its prec ked je zhubne ale ze to bide Oki. Daju prec maternice, vajecniky a budem zdrava da sa zit aj bez toho.. Takze sem trosku spokojnejsia. A este ze keby to Bolo nieco surne tak by mna operovali ihned.. Takze dufam ze to je tak. Drzim ti palce. Nech to Uz rychle uteka.. Po operaciu bude fajn trzeba verit.
@jarus74 dakujem ti moc krasne.
@maminab dakujem. Vobec neviem ako budem uspata ale Myslim ze v celkovej anesteze. Minule som tiez Bola tiez ked ostranovali polyp a myom. Hrozne sa boim ten cas je tak dlhy.. Ale verim ze bude Dobre. Sem silna, musim vydrzat.
Ďakujem za podporu, maminu prepustili včera po 6 dňoch z nemocnice, už sa cíti lepšie, ukazovala mi jazvu, no myslela som ze bude menšia, má ju dosť hrubú a aj dlhú 15-20cm určite, tak snáď už to bude len lepšie a lepšie
@jarus74 idem 31.10 na magneticku rezonanciu a cca do tyzdna od toho vysetrenia budem operovana..
@habanka2014 tak drzim silno palce a hlavne sa ozvy ze ako to dopadlo hlavne mysli pozitivne my zeny sme silnejsie ako si myslime ☺
@jarus74 jasne ozvem sa urcite. Vcera uz Sem Bola na internych vysetreniach, este zajtra aj vysledky.. V utorok rezonanciu a uz to bude o par dni... Dakujem ti napisem.
@habanka2014 držím Ti palce, takto o mesiac budeš už len spomínať,neboj. Tie 2-3 dni po op. vydržíš, a bude lepšie.
@habanka2014 myslím na teba. Držím palce,nech to všetko dobre dopadne. Konečne to budeš mať za sebou. Ja som bola včera po výsledky. Sú ok. Od 1.11. idem do práce. Som presne tri týždne od operácie a cítim sa skvelo. Hlavne komunikuj s dr. a pýtaj sa na všetko.... Ja som si otázky dopredu napísala,aby som na nič nezabudla...
@bobsent dakujem moc krasne. Napisem po operacji.
@maminab Zavidim ti.. Ale viem ze ah mna to utece, z kazdom dnom bude lepsie. Verim ze bude dobre. Dakujem ze so ze mnu, vazim si to a ozvem sa urcite.
@habanka2014 držím palce
@katkano dakujem ti, uz som dnes absolvovala magneticku rezonanciu aj pripravu na anestezu, takze sem uplne pripravena na operaciu, interne uz mam tiez, cca o 7 dni.. Uz sa mi to blizy konecne 🙂 si zlata ze so na mna myslela.. Prezila som to..
@habanka2014 dáš to určite veľa síl a pevné nervy.
@janka2273 ahoj, mam vysledok MR, tak nador je Len na krcku mozno ze aj vajecniky nechaju. Doktor povedal ze je to ta dobra sprava nikde sa nerozsiruje.. V pondelok mam operaciu. Urcite sa ozvem po.. Dakujem.
@habanka2014 držím veľmi, veľmi palce. To je super, že vaječníky ti nechajú. V pondelok na teba budem myslieť.drz sa.
@maminab dakujem ti z celeho srdca. Si zlata. Potrebujem to.
@habanka2014 Ahoj 🙂 super,teším sa s Tebou...tak je to ohraničené len na krčok,čo je fajn a mali by Ti aj vaječníky nechať,kedže sa to nešíri dalej 🙂 držím moc palce.nech to máš rýchle za sebou a ozvi sa potom 🙂 papa
@janka2273 dakujem ti velmi krasne, urcite sa ozvem 🙂
@habanka2014 držkaj sa bude to dobré určite nech už máš po.
Ahojte dievcata, ak niektore z vas mate sledovany marker SCCA, ake mate jeho hodnoty a ako dlho mate od stanovenia diagnozy. Dakujem velmi pekne za pripadnu odpoved.
Ahojte.. Tak uz sem po operaci, doma, na staste vsetko dopadlo dobre, vajecniky mi nechali, oddychujem doma. O 2 tyzdne kontrola u lekara, budem muset podstupit zabezpecajucu liecbu ozarovaniem.. Vsetko sa da zvladnut, len si to treba v hlave usporiadat 🙂 vela sil a pozitivnych mysli prajem vsetkim.

@janka2273 dakujem za tabulku.. Pozri toto je moj vysledok.. Neviem z neho Nic..