icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

janka2273
22. jan 2018

@habanka2014 No vidíš,dobre si spravila 🙂 tak veľa zdravíčka prajem a šťastnú liečbu ďaľšiu !!! idem už off,ak by si niečo chcela,pokecať atd,kludne mi napíš hocikedy správu 🙂 papa

posta10
27. jan 2018

Tak už mám po...operovana som bola 24.1.laparoskopicky-vag.operačný deň strašny ale vďaka liekom od bolesti sa dá a od druhého dna sa všetko doslova z hodiny na hodinu len zlepšuje..som rada že mám za tým a Vám čakateĺkám len toľko žiadny stres nie je to nič strašné sama viem v akom som bola strese a zbytočne...

maminab
27. jan 2018

@posta10 prajem skoré uzdravenie a rýchly návrat domov. Pamätám,si tie stresy , čo som mala... Každá operácia je záťaž aj na psychiku človeka.

janka2273
27. jan 2018

@posta10 Super😉nech si rýchlo fit😘😉 už si doma? Či koľko treba byť v nemocnici po laparo zákroku? Výsledky pred operáciou si mala aké prosím? Myslím po konizácii z histologie...teda tie,kvôli ktorým si šla na túto operáciu?

habanka2014
27. jan 2018

@janka2273 oki ďakujem ti veľmi pekne 🙂 pekny víkend prajem.

rasty815
27. jan 2018

@posta10 mna to čaka v utorok tiež laparoskopicky su velké bolesti po tom na kolký den ste sa postavili je to iný pocit ,že tam je prazdno.

posta10
27. jan 2018

@janka2273 ešte som v nemocnici domov idem 6deň po zakroku tak a výsledky uprimne ani neviem ake ved po hysterek.budu až za 10 dní a na operacii som musela kvôli častej a silnej menš.diagnoza 92

posta10
27. jan 2018

@rasty815 sú bolesti v den operácie na nohy som išla vecer(rano ma operovali) ale len sadnút..do rána som mala kateter po vybrati už som isla na wc...z jisky na druhy deň poobede a na izbe je to už fajn na 3 den vybrali hadicku z brucha a dnes som 4 den po a je to fajn bolesti minimálne....tak sa drž a aj ja držim palce nech Ti to dobre dopadne..

janka2273
27. jan 2018

@posta10 ja som myslela,že si predtým mala zle výsledky napr po konizácii na krčku atď...ale ty si šla na operáciu z iného dôvodu...a ako sa cítiš,už nebolí, všetko o.k.?

posta10
27. jan 2018

@janka2273 ďakujem..už mi je fajn bolesti uplne minimálne..

rasty815
27. jan 2018

@posta10 dakujem ozvem sa jak budem doma,že ako to dopadlo

posta10
2. feb 2018

@rasty815 no ako si v nemocnici predpokladám...a verím že už Ti je ako tak dobre bez bolesti.

rasty815
3. feb 2018

@posta10 dnes ma prepustili všetko dobre dopadlo teraz čakat na vysledky zvladla som to.

zuzka1008
3. feb 2018

Už dávnejšie som sem písala že mama mala operáciu v oktobri, bolesti jej ustúpili po 3 týždňoch ,6tyz.bola PN , podala si žiadosť na kúpele, odpoveď jej prišla začiatkom januára a 25.1. Nastúpila , takže ohľadom kúpeľov celkom rýchly proces , teraz si tam užíva zaslúžený oddych a procedúry ,je v luckach, je tam výborný vstupný lekár

posta10
3. feb 2018

Chcela by som sa spýtať Vás čo už maródite neaký čas na hysterektómiu....máte aj vychádzky a koľko...máme ta túto diagnozu nárok? Ďakujem

rasty815
4. feb 2018

@posta10 aj mna by zaujimali tie vychadzky aj kolko sa s tým asi maroduje

maminab
4. feb 2018

@posta10 ja som mala vychádzky 2x denne. PN som bola necelý mesiac. Kolegyňa bola 3 mesiace. Je to určite individuálne. Záleží určite aj od spôsobu operácie, komplikácií....

katkano
5. feb 2018

@rasty815
@posta10 ja som mala vychádzky tiež 2x denne 2 hodiny, PN 3,5 mesiaca ale to vzhľadom na diagnózu. Ožiare som absolvovala ambulantne už som pracovala.

posta10
9. feb 2018

Dievčence, babi fakt Vám všetkým čo mi tu poradili veľmi ďakujem...dnes som si napr.vypýtala vychádzky, ale mám ešte predsa otázku trošku aj intímnu ☺ takže po akom čase ste mali reálne sex? Na papier je to 6týždnou....ale..ďakujem za všetky odpovede.

rasty815
12. feb 2018

@posta10 Ahoj ako sa citiš ja som teraz 2týždne po tiež som si vybavila vychadzky .

posta10
12. feb 2018

@rasty815 Ahoj ja budem mať stredu 3týždne po...a povedala by som že dobre, po malej potrebe som mala mierne spinenie, ale už aj to skončilo, včera som začala trošku aj cvičit na rotane a dnes doobeda povysávala celý byt a fajn...keďže som po materskej prvý krát takto dlho doma už sa začinam aj nudit☺...pozerám po kúpeľoch a zvažujem ísť či neísť...a Ty ako?

rasty815
12. feb 2018

@posta10 ja tiež sa citim celkom dobre ,už tiež som aj doma niečo porobila na druhý tyžden idem na kontrolu ,tak uvidim čo povie . Ja do kupelov ani nezvažujem nemám ,kde nechat tolko maleho☹uvidim ,kolko budem marodovat,lebo ked sa aj citim dobre robotu mam manualne tažku.

rasty815
13. feb 2018

@posta10 doteraz som nešpinila ani nič a dnes som mierne krvacanie neviem či je to normalne,ale neboli ma nič😒

posta10
13. feb 2018

@rasty815 ja myslím že to bude v pohode môže to byť z vnútorných stehov....tak mi moje špinenie vysvetlila doktorka

rasty815
13. feb 2018

@posta10 no nieje to nič hrozne no to je vo vnutri aj dlhšie hojenie

rasty815
17. feb 2018

@cinko80 Ahoj ja mam v utorok 3týždne od opracie vyberali mi maternicu a vajcovody v stredu idem na kontrolu ,neviem kolko sa s tým maroduje ,ked mam manualnu robotu☹

rasty815
21. feb 2018

@posta10 Ahoj ja dnes som bola na kontrole a rozčulená som ani ma nepozerala nič ,len ,že ako sa mam a keby som nepovedala,že idem na kontrolu,eštem tam kde ma operovali,tak ma chcela vypisat do roboty čo sa mi zda dost skoro nato,že mam manualne tažku robotu .

posta10
21. feb 2018

@rasty815 Fúha to čo je za doktorku ja som bola na prvej kontrole 9.2-to som bola dva týždne po oper.takže vtedy ma nepozerala, na druhú kontrolu idem 27.2-to budem päť týždňou po tak si myslím, že už vtedy ma asi pozrie a čo sa týka toho koľko budem doma: doktorka mi hned prvú kontr.povedala, že doma môžem byt 6-8týždňou pokial budem ok keby niečo nieje v poriadku tak aj dlhšie...6týždnou mám 7.3 tak uvidím čo a ako..rozhodne Ti napísem či ma po tých 5týž.pozerala..ahoj

katkano
23. feb 2018

@rasty815 prvý krát som bola na kontrole 1 týždeň od operácie a to mi vybrala stehy a prvú kontrolu sonom som absolvovala až 6 týždňov od operácie.

posta10
23. feb 2018

@rasty815 Dnes som bola u dr.lebo cítim pálenie a mierne svrbenie zospodu...normálne ma pozrela zobrala výter a že už mi aj neaký pahýľ (neviem čo to je) odpadol z rany po zašití