icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

erulka77
10. dec 2014

@lenkabaldar prajem nech ta posluchaju vajecniky 😉

lenkabaldar
10. dec 2014

@erulka77 vdaka ti a teba neposluchaju az sa toho zacinam bat 😒 😖

erulka77
10. dec 2014

@lenkabaldar nechcem ta strasit ale 9 mesiacov po operacii cysta a bolela tak som musela zase pod nož ale my ich nezobral tak ja uz pevne dufam ze uz budu sekať dobrotu 😉

lenkabaldar
10. dec 2014

@erulka77 jaaaj tak mam dost moja no uz zase nebudem spavat ale co uz a bola si na dalsej operacii ale dopadla hadam dobre ty kokso clovek mysli ze bude mat aspon na chvilu pokoj a tu zase ale neboj nic zvladnes su aj horsie veci

erulka77
10. dec 2014

@lenkabaldar ale len pokojne spi moja skusenost sice neprijemna ale tak operacia dopadla dobre len som este ubolena

lenkabaldar
10. dec 2014

@erulka77 jaaaj moja viem ta pochopit prajem ti skore uzdravenie len sa setri maj sa krasne 🙂 🙂

erulka77
10. dec 2014

@lenkabaldar dakujem

lenkabaldar
10. dec 2014

nemas zaco 🙂 🙂

jahu348
18. jan 2015

@zakinka3 ahoj. Aj si pribrala ked teraz nemas maternicu? Mna to caka 11.2.2015 a bojim sa tohp

jahu348
18. jan 2015

@kacenka78 ahoj- ciatam ze si 3mes. po operacii- stale marodujes? Mna to caka o 3 tyzdne oper. a velmi sa bojim.Mne povedali ze v nem. budem 10 dni. Operacia ako pri cisaraku. Ako to prebiehalo...dlho ta operovali? Mala si problemy po operacii- dlho si krvacala? Prosim napis. Citam tu vraj sa pribera ked nemas maternicu ale ja tomu moc neverim
Dakujem za odpoved.

kacenka78
18. jan 2015

@jahu348 ahoj, ja som uz rok a tri mesiace po operacii 🙂 operovana so bola v oktobri 2013, a potom v marci 2014 som bola na liečení...k samotnej operacii - zakrok bol asi hodinu a pol, nastupila som v utorok, operovali ma v stredu a v nedelu som isla domov, pooperacny priebeh bol ok, v stredu a stvrtok este na JISke, potom uz na izbe a od piatka mi uz nedavali nic proti bolesti a ani bolesti som ziadne nemala, krvacanie takmer ziadne...potom som neskor mala nejake problemy, ale to uz suviselos mojim zdravotnym stavom, nie s operaciou ako takou...no a k priberaniu... veru pribrala som,, resp. neviem schudnut, ale neviem, ci to mozem pripisovat tomu, ze nemam maternicu.. :(

jahu348
18. jan 2015

Dakujem.ja mam nastup 10.2 a oper.11.2.povedali mi ze tam budem tyzden.A kolko si marodovala

kacenka78
18. jan 2015

@jahu348 ja som bola na PN-ke do konca januára, viem, že bezne je to 6-8 tyždňov, mne sa pridružili gynekologické problemy, tak sme to potiahli dlhšie :( a jednoznačne následne odporúčam liečenie, mne pri odchode z liečenia ošetrujúci lekár povedal, že ma tam chce vidieť do dvoch rokov zase, ze vzhľadom na diagnózu, ktorá viedla k hysterektomii, na to mam narok ...

kacenka78
18. jan 2015

@jahu348 a drzim palce! ked je tento zákrok potrebny, jednoducho ho treba absolvovat :(

jahu348
18. jan 2015

@kacenka78 kolko ste boli dokopy na PN-ke? Mne povedali minimalne 6 tyz. A na liecení ste kolkoboli a zakolko po operacii

kacenka78
18. jan 2015

@jahu348 na PN som bola 3 mesiace, liecenie som absolvovala 5 mesiacov po operacii a v trvaní 3 tyzdnov...

jahu348
18. jan 2015

fuu- a da sa ist na liecenie napr. na tyzden?

zakinka3
19. jan 2015

@jahu348 Ahoj, uz som 3 roky po operacii, ale nepribrala som. Samozrejme da sa pribrat, ak sa prejedas, ale zatial som nespozorovala, ze by som priberala nasledkom zakroku. Citim sa rovnako, ako predtym. Len nemam menzes. Kazdy mesiac sa mi menzes pripomenie napnutim prsnikov, ja totiz vajecniky mam a su funkcne. Takze vzdy viem, kedy by som mala mat menzes a mam to v pravidelnych cykloch.🙂

jahu348
19. jan 2015

@zakinka3 dakujem za odpoved. Mne tiez vajecniky zostavaju

zdenka264
22. jan 2015

Kam ides jahu?aj mna to caka vo februar na antolskej
@jahu348

jahu348
22. jan 2015

@zdenka264 Piestany...mozeme pisat do spravy?

jemena
22. jan 2015

ahojte, nečítala som celu diskusiu, ale maternica sa už dávno odoberá odspodu, bez rezu na bruchu. Mozno nie v každom pripade, ale ak vam beru iba materniccu a vaječníky ostávaju, tak je pravdepodobne, ze vam to budu robit odspodu.

trgypadl
22. jan 2015

@jemena nie vzdy a u kazdej zeny sa moze robit vyginalne hysterektomia.su urcite podmienky na vag operaciu,a v urcitych pripadoch mozu len rezom cez brusko

jemena
22. jan 2015

@trgypadl ano spomenula som, že možno nie v každom prípade. @lenkabaldar Držím palce, aby všetko dobre dopadlo.

cecilia68
22. jan 2015

@jahu348 Určite sa nemusíš báť.....ja nemám ani maternicu, ani vaječníky už od roku 2004, váhu mám stále tú istú (55kg/162cm) žiadne hormonálne výkyvy...návaly....nič! Žiadne hormonálne lieky som ani nebrala, ani neberiem! Myslím, že je to individuálne, ale nejako som na to vôbec nemyslela, prešlo to všetko akosi samo a som spokojná, nemusím brať žiadnu atikoncepciu, super, nie? A žeby som žila nejako bohvieako zdravo, tiež sa nedá povedať, milujem sladké 😢

jahu348
22. jan 2015

@jemena mne len maternicu- vajecniky zostavaju a dr. povedal ze to bude ako cisarak- cez brucho a v nem. budem tyzden

jahu348
22. jan 2015

@cecilia68 ako je to po operacii? Dlho ste lezali- bolesti? A wc ako?...mohla ste ist normal?

jemena
22. jan 2015

@jahu348 ked som lezala v Ružinove na gynde, tak az tam sa rozhodovalo, akym sposobom čo vyberu, jedna zena, bola so mnou na izbe, sa až v nemocnici dozvedela že ju budu operovať spodom. Ved uvidite, oni zvažuju možnosti a určite ak sa da, tak operuju čo najmenej invazivne.

cecilia68
22. jan 2015

@jahu348 s chodením bol trošku problém, cievkovali ma každú chvíľu....tá rana bola dosť veľká, ale na druhý deň som už pekne šla na WC po svojich, aj močenie v pohode, akurát VP bola problém, bola som až doma v kľude a v pokoji (s cig.).....v nemocnici som bola 5dní ....a jedna dobrá rada, mám to odskúšané, lebo ja som bola na operácii už tri-krát, ak budete ležať po operácii, nemajte pokrčené nohy(myslím kolená do výšky) ale pekne narovnané, ľahšie sa vám bude chodiť a hlavne vzpriamene....

jahu348
22. jan 2015

@cecilia68 dakujemkrasne- ste zlata. Tak cievkovanie toho sa vazne bojim