icon

Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu

mojka2310
25. jan 2013

píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor

cindy73
7. mar 2015

ahoj bibi, mňa operovali v Bratislave a na kontrolu mám ísť vlastne až o 5 týždňov, ale sa mi nejako kazí, začala mi trochu krvácať rana a mám to nejaké opuchnuté, musím ísť skôr k môjmu lekárovi, som zvedavá čo na to povie, ale vôbec sa mi to nepáč ☹, okrem toho asi ani nestihnem kúpele, keďže ich treba absolvovať do 6 mesiacov, to by pre mňa znamenalo do konca augusta a keď budem možno do polovice apríla doma teraz, určite by som chcela ísť s rodinkou na dovolenku a ešte k tomu kúpele, to mi z práce asi nehrozí aby som sa uvoľnila, takže nič moc

burajka
7. mar 2015

@cindy73 do kupelov si nemusis brat dovolenku, tam ides na x-ko na pn-ku. Aj ja uz robim, 17.3. idem do kupelov a pn-ku my vystavia tam na 21 dni.

bibi244
8. mar 2015

@cindy73 veru to Ti pomôže len lekár, treba mu to ukázať, potom sa ozvi ako to dopadlo...a odkiaľ si? ja mám tú výhodu, že môj lekár ma aj operoval a stačí mi k nemu ísť na kontrolu, po 5 týždňoch to budem mať teraz vo štvrtok, tak som zvedavá čo mi povie, ale ešte sa vôbec necítim úplne pri sile ísť do práce, zlepšuje sa to dosť pomaly. No a kúpele ak by Ta uvolnili z práce tak si zober PN-ku, mne to vychádza zas do konca júla, tak by som chcela ísť až vtedy, lebo som učiteľka a cez prázdniny si môžem vybrať či chcem dovolenku alebo PN, keby som nešla do kúpeľov tak musím dovolenku brať tak či tak...

cindy73
9. mar 2015

mňa operoval našťastie tiež môj lekár, ale včera som za ním musela ísť, lebo mi začala krvácať z boku rana a úplne mi stvrdlo brucho a mám pod jazvou nejakú tekutinu ☹ v piatok mám prísť znova na ultrazvuk a uvidíme či sa to pomaly vstrebáva, alebo to budeme musieť riešiť inak. Viem, že na liečenie sa dá dať PN-ka, ale ani nejde o to, že by ma z práce nepustili, ale ja nebudem stíhať svoju robotu či budem na PN-ke alebo na dovolenke. Aj teraz už pracuje, zatiaľ iba z domu z postele, lebo tých 6-8 týždňov mi nehrozí aby som bola mimo práce. Našťastie mám takú prácu, že sato dá 🙂
A inak som z BA 😉

jahu348
12. mar 2015

ahojte. Mam mesiac po operacii- Hysteroktómia Je tu niekto kto by mi povedal ako sa citil po operacii a kolko ste marodovali? Mna to stale velmi boli. Dnes som bola na gynde.Pytam sa dr. kolko PN a povedala 6-8tyz. No len ja neviem ci budem schopna po 8tyz. ist do prace nakolko mam tazku pracu a v praci nik nebude na mna brat ohlad ci mozem tazke dvihat alebo nie. Da sa aj dlhsie byt doma? Dakujem za kazdz prispevok. A este cosi. Boli ma v lavom boku...pichanie a ide mi to az dozadu do ladviny. Je to normalne ci mam nieco ine?

jahu348
12. mar 2015

@cindy73 ahoj ako sa citis? Kolko si po operacii? Ja presne mesiac

cindy73
13. mar 2015

Ahoj. Ja som po operácii necelé tri týždne a stále doma ležím. Po dvoch týždňoch som samozrejme začala do už všetko organizovať a poriadne ma v bruchu pichlo, Išla som s tým na kontrolu a pod jazvou sa mi začala tvoriť nejaká tekutina, tak som dostala príkaz na pokoj na lôžku. dnes idem zas na ultrazvuk a tiež ma pichá v boku, tak som zvedavá, čo mi na to lekár povie. Potom ti dám vedieť. No ja nemám zatiaľ s tým skúsenosti, ako bude po 8 týždňoch, ale na ťažkú prácu, ako píšeš, sa mi to zdá málo. Určite to povedz lekárovi keď pôjdeš na kontrolu.

stevka29
13. mar 2015

Ahojte,ja som po operacii dva tyzdne ,vybrali mi cast maternice,krcok ostal aj vajecniky,mala som velky myom,rezali ma cez brucho,stale mam brucho take tvrdsie citlive miestami ako strpnute,aj rez este pobolieva.dva dni mam ale krce v podbrusku a problemy s nafukovanim ,niekedy aj take pichanie v celom bruchu,neviem ci to ma tak byt ...

cindy73
14. mar 2015

Ahoj, ja to tiež tak cítim. Tvorí sa mi pod jazvou nejaká tekutina, tak že asi preto a tak musím chodiť k doktorovi každý týždeň na ultrazvuk, že ako sa to vyvíja.

cindy73
14. mar 2015

@cindy73 Ahoj Jahu pýtala som sa v piatok na to pichanie v boku a doktor mi hneď skontroloval na ultrazvuku aj obličky a spol. (našťastie nič nezistil) a povedal, že keby to pretrvávalo, tak ma pošle na ultrazvuk aj k urológovi, lebo močové cesty sú veľmi blízko maternice tak teoreticky by sa tam mohlo niečo pri vyberaní stať. Tak radšej choď s tým na kontrolu aj ty.

saloma38
14. mar 2015

Ahojte dievcata..skoro po roku som si prisla pozriet ako sa dari zenam ktore boli v tom case chore ako ja.mala som 38 rokov ked mi zistili rakovinu maternice prezila som si svoje nechali mi vajecnik a mala som pododne problemy po operacii ako vy bolesti a pichanie v bruchu praskla mi cievka tyzden po operacii hojilo sa to dlhsie ale lieky zabrali ..kupele v Luckach mi neskutocne pomohli..dnes som v pohode a tesim sa ze to vsetko mam zasebou ..a zivot bezi dalej akurat s tym ze neriesim uz vlozky 🙂 treba len verit ze vsetko bude dobre a aj v tom najhorsiom sa nesmie poddat ..drzim vam prsty..🙂

bibi244
14. mar 2015

@saloma38 som rada že niekto tu napísal o kúpeľoch v Lúčkach, v akej si poisťovni? hľadám niekoho kto je zo všeobecnej a chcela som sa spýtať aj či ste si mohli vybrať miesto a termín, alebo vám určili oni..Ako Ti pomohli kúpele, prestalo všetko bolieť a tlačiť? ....ja som bola teraz na kontrole po 5 týžddňoch od operácie, myslela som že budem už fit ísť do práce, ale hoci som zdravotne v poriadku, ešte stále mam aj pichanie v bruchu, aj tlaky smerom dolu, hlavne po námahe tak ma nechal lekár ešte doma, ale o týždeň by som už chcela ísť do práce, hovorí sa že 6 týždňov minimálne...na brucho si prikladám biolampu, mám krém Sodermix na zmäknutie jazvy, ale brucho mám stále dosť tvrdé okolo jazvy hlavne nad ňou, a bolestivé...mali ste alebo máte aj vy niektorá také pocity, a ako dlho ste mali tvrdé brucho? či vám pomohol až pobyt v kúpeľoch? môj lekár tvrdí že lepší ako kúpele je týždeň pri mori, vraj sa tam všetko vyhojí lepšie...ďakujem za všetky podnety a skúsenosti a odpovede na moje otázky...

saloma38
14. mar 2015

@bibi244 ahoj ..presne v tomto mi kupele pomohli mala som strpnutu polovicu brucha proste som sa mohla steklit a necitila som to .,mala som bolesti pri milovani s manzelom po operacie..uz prvy tyzden som v kupeloch citila zlepsenie..zvutra som mala zhrubute miesta kde mi to zosivali po troch tyzdnoch bolo vsetko lepsie..este teraz sem tam pocitujem tosku vajecik ked sa prechladim ale v pohode..som rok od operacie ale stale chodim kazde tri mesiace ku gynekologovi na kontrolu..ja som isla do prace po troch mesiacoch od operacie ale rok som sa fakt chranila a nic tazke nedvihala. V kupeloch nam lekar vravel ze z vnutra sa stehy hoja do roka..

saloma38
14. mar 2015

@bibi244 poistovnu mam union a pri odovzdavani papierov do kupelov v poistovni som si pytala miesto ze chcem ist do Luckov termi mi dali uz potom oni..

bibi244
15. mar 2015

takže Lúčky odporúčate väčšinou...dúfam že aj zo všeobecnej poisťovne ich dávajú...no ja mám dojem že tie tlaky a ťahanie jazvy a štípanie a stvrdnuté brucho a fald visiaci pod jazvou ma budú sprevádzať ešte dlho, a dúfam že v kúpeľoch sa to upraví a odstráni...

jahu348
16. mar 2015

@cindy73 mna tam stale picha a moja gynek. Ze to mam ist obvodnemu...ze to nesuvzsi s operaciou...tak nechapem toto uz vobec. Ani sa ma nepytala ako sa citi ci ma to boli....len ze PN-ka tyz. Ale j urcite nebudem schopna do prace

saloma38
16. mar 2015

@bibi244 verim ze ti kupele pomozu ta voda je tam lieciva a cvicenia v bazene som zboznovala ...potom daj vediet ako sa mas..🙂

jahu348
16. mar 2015

@cindy73 no ma to stale picha pod jazvou a prechadza mi to do laveho boku...moja gyn. povedala ze to nech riesi moj obvodak. Ja neviem co mam robit teraz???

cindy73
17. mar 2015

@jahu348 no ja neviem, keď som povedala môjmu gynekológovi, že ma tam pichá tak to hneď kontroloval na ultrazvuku, ale určite choď aspoň k obvodnému, nech ťa prípadne on pošle k urológovi - aspoň tak mi povedal môj gynekológ, že ak pichá môže to súvisieť s močovými cestami, a obvodný ti ukončuje PN-ku, tak aj to mu povedz , že sa do práce ešte necítiš, ja by som to riešila asi tak, keď gynekológ "trucuje", držím palce nech to dobre dopadne 🙂

bibi244
17. mar 2015

Ahojte, ja sa chcem spýtať, beží mi 6.týždeň po operácii a stále ma pobolieva brucho po námahe, musím odpočívať a mám ho nafúknuté - hlavne okolo jazvy, a niekedy cítim tlaky smerom dolu. Mám taký pocit že toto bude pretrvávať ešte pár týždňov, kým ma vôbec nič nebude pichať ani bolieť ani tlačiť, a tak sa už asi dám vypísať do práce. Mali ste to aj vy tak, že vás dlho ešte bolelo? Kedy ste boli úplne fit? Ďakujem za odpovede.

jahu348
17. mar 2015

@cindy73 dakujem...budem to riesit urcite

bibi244
19. mar 2015

Ahojte dievčatá. Mám prosbu na tie, ktoré vedia niečo o tom, kedy je výhodnejšie skončiť PN a ísť do práce. Poviem môj príklad: ak by som skončila PN po skončení budúceho týždňa, tak lekár ma chce vypísať od soboty, známa hovorí že určite nie, že od pondelka je to výhodnejšie. A keďže vtedy bude koniec mesiaca, pondelok vychádza na 30.3. a to je vraj tiež nevýhoda, vraj treba ostať do konca mesiaca a nastúpiť až od 1.4., čo bude streda...prosím vás, ktoré o tom niečo viete a rozumiete sa do toho, napíšte mi, čo pokladáte z mojho hladiska za výhodný termín nástupu, sobotu 28.3., pondelok 30.3. alebo až stredu 1.4.? Vopred ďakujem za každý názor.

erulka77
25. apr 2015

čaute musím sa Vas spytat viem ze to nie je normálne, včera som krvacala zo spodu,nastastie to prešlo ale rozmyslam preco ked nemam krcok ani maternicu, co si o tom myslite dakujem za nazory 😉

trgypadl
25. apr 2015

@erulka77 ako dlho si. Po zakroku?

erulka77
26. apr 2015

@trgypadl 1 rok aj dva mesiace uz lezim na gyne od dnes

trgypadl
26. apr 2015

@erulka77 a co zistli??

marika112
27. apr 2015

chysta sa niektora v juli do kupelov Lucky?

erulka77
27. apr 2015

@trgypadl neviem nic este

cindy73
28. apr 2015

ja sa chystám do kúpeľov ale ešte neviem kde ani kedy, mali by to byť ale Lúčky

marika112
28. apr 2015

keby si sla v juli, ozvi sa 🙂