icon

Išli by ste do liečby rakoviny s 10 - 20% prežitím 5-ročného života?

9. sep 2023

Rakovina močového mechúra, 37 ročná žena... Metastázy na: LU, pľúcach na stavci. Mám na výber... Buď pôjdem na chemo a budem sa liečiť ( bez chemo mi ostáva rok podľa lekára ) s chemo nevedia ako liečba zareaguje, alebo vyskúšam Gersonovú metódu... pitie štiav a uvidím čo sa bude diať... alebo neviem...

Strana
z6
stanulienkat
29. feb 2024

@mamaaja82 Je rozdiel mať metastázy v pokročilom v štádiu a vysokom veku a je rozdiel mať metastázy v iných častiach tela v počiatočnom štádiu u mladého človeka. To, co povedal lekár tvojmu otcovi, bolo určené výhradne len pre tvojho otca. To nebola rada univerzálna pre každého. Rečňovanky, ze co je koho názor si nechaj pre seba. Názory máš ty. Ja mám skúsenosti priamo od zdroja. Týmto ukončujem debatu.

guudy
29. feb 2024

@stanulienkat dakujem za usetrenie casu 😊

cacianka
29. feb 2024

@stanulienkat je to od nej vrcholne nezodpovedné, trúfale, ba až arogantné, ako autorku (aj na iných čo tu čítajú) hucká proti potrebnej liečbe, čo aj chemoterapia je, len preto že je seniorskí rodičia to mali inak

lesia66
Autor odpoveď zmazal
lesia66
5. jún 2024

Neviem, či je to ešte aktuálne - ale možno niekomu pomôže moja vlastná skúsenosť. V roku 2015 mi odstránili zhubný nádor na slepom čreve. Rakovina 4. štádia - prognóza max. 2 roky života. Museli mi vybrať dve napadnuté uzliny a dve metastázy na pečeni, ktoré bolo potrebné najskôr zmenšiť, lebo v tom stave akom boli sa nedali operovať. Svet sa mi vtedy zrútil a tá beznádej a strach boli neskutočné. Tiež som vtedy veľmi rozmýšľala, či sa vydám cestou chemo a v podstate otrávenie organizmu alebo prírodnou. Dlho som váhala ale nakoniec som šla na chemoterapie - šesť mesiacov postupného "otrávenia organizmu". Ale aj napriek všetkému som stále tu - žijem pre svoju rodinu. V roku 2014 som tu sledovala @bubena, ktorá s nami zdielala všetko /liečbu, ukončenie liečby, prírodnú liečbu, šťavy/ . Jej album je stále na ploche. Nakoniec svoj boj prehrala. Takže hlavne kvôli jej skúsenosti som šla do chemo, ktorá najskôr zmenšila metastázy a mohli sa vybrať a vďaka tomu žijem 9 rokov. Áno stále mám strach, čo ukáže ďalšia kontrola - ale všetci sme iný a každé telo môže reagovať na liečbu inak. Podľa prognozy som už dávno nemala žiť.

Strana
z6