Jačmeň - overené rady
Prosím už som zúfalá žienky.. Chodím nonstop na kontroly a stále mi dávajú masticky ktoré mi evidentne nezaberajú.. Dávam aj suché teplo, masirujem no stále mam jačmeň mal to niekto ze ma nejakú overenú radu dsakujem
návšteva imunológa, je to často prejav zníženej imunity. Ak je už "zapuzdrený", tak sa musí skalpelom vybrať.
@riskoh tak ako toto je blbost
Stery by nic neukazali a antibiotika sa nasadzuju hned
Je to zapal v mazovych zliazkach nie v spojovkovom vaku
Ked sq do toho nerozumiete nekomentujte
Ziadne babske rady uz som vam vravela, ked vam nezabrali maste musi sa to puzdro vybrat inak to nezmizne!!!
@taktotedanie mozem sa opytat, ste očná lekarka?
@lenicka298 ano
@mimimoje imunolog na poslednom mieste.. postupnost je dostatocna hygiena ocneho okolia, spinavymi rukami sa oci nesuchaju, nastavenie liecby, nutna mozno korekcia zraku, ak pcient podstupil laserovu operaciu odoslat na topografiu rohovky ci tam niesu aberacie vyssieho radu, u starsich pacientov pooperovat sedy zakal ak to nepomoze a jacmen sa neustale opakuje bohuzial konzervativny postup zlyhal a je nutna exkochleacia, ak aj tak sa pacient znova vrati, ze ma jacmen az tak smer imunologia..
@taktotedanie jačmen sa mi robi opakovane (skoro kazdy mesiac), na oboch ociach, minuly tyzden na oboch na raz. Ledva sa mi to zahojilo, a dnes sa mi uz robi dalsi 😪 vo stvrtok mi ocna povedala, ze proste niektorý ludia su nato nachylnejsi bohuzial. Predpisala mi framykoin ktory nikde nemaju, lebo, ze je vypadok, a dlhodobo umele slzy. Uz som z toho na prasky, chodit kazdy mesiac so spuchnutym okom a ta bolest. Je mozne, ze mi nieco vadi? Napriklad špirala?
Ludia si tu rozdavaju kadejake rady a potom pacient pride k lekarovi neskoro a caka od neho zazrak, jedna tabletka a hned sa vsetky problemy vyriesia a ked sa tak nestane lebo radsej hladal pomoc na internete a stracal cas babskymi radami, receptami alebo nepravdivymi radami od laikov tak pacient bude nadavat a kydat na zdravotnikov a ohanat sa uradom pre dohlad nad zdrav.starostlivostou, typicky Slovak
@lenicka298 ked neviete zohnat framykoin este je tobradex mast ako vhodna nahrada, zakupte si pangamin vitaminy, suche teplo
Co by sa dalo vylucit ako mozna pricina som napisala v prispevku vyssie
Make up ocny nateraz uplne vynechajte
@taktotedanie dakujem, ak sa mi podari dovolat očnej, skusim ju poprosit nech mi vystavi recept na ten tobradex, a skusim aj tie vitaminy. Dakujem 😊
@lenicka298 verim, je ti neprijemne, bolestive, castokrat aj otravne, rado sa to opakuje, ano je to niekedy s tymi jacmenmi boj, skusit maste atd ak nepomoze puzdro radsej vybrat lebo sa znova naleje hnisom a ste tam kde ste boli uplne na zaciatku
Skuste nech vam vymeni ak neviete zohnat
@taktotedanie ved prave, ze je to dost otravne a bolestive. Na jednom mieste sa mi robi stale. To mam pocit, ze tam mam to puzdro a plni sa stale dokola 😔
@lenicka298 to treba vybrat, mastit mastickami dookola nema zmysel pomoze to na chvilu a ak vobec, je to zbytocne trapenie vas a vlastne aj toho oka kedze neustale je tam jacmen a neustale to musite mastit..
Masticky obsahuju aj kortikoidnu zlozku dlhodobe uzivanie moze zvysovat ocny tlak, ktory moze poskodit ocny nerv..
exkochleacia alebo vybratie je niekolkominutovy zakrok, nebolestivy kedze sa to opicha, nesije sa to, ziadne stehy zahoji sa to potom velmi rychlo a neostavaju ziadne viditelne jazvy
@taktotedanie mužovi očná lekárka odporúčala používať na čistenie oči Blephasol a odvtedy klop klop
@taktotedanie ďakujem, len neviem ako sa dopracovat k tomu, aby mi ho moja ocna vybrala 😔 objednava uz na maj... Vybera sa to ked je jacmen, alebo ked je to v "klude"? Skusila by som pozriet sukromne kliniky v inom meste..
@lilyianka nie vzdy je dostupny a nie kazdemu pomoze, ak mazelovi zabral tak super
@lenicka298 nemusi byt v klude, potom sa nemusi najst puzdro pokial nie je naplnene moze byt takmer neviditelne, treba to vybrat aj v akutnom stadiu aj s hnisom
Samozrejme mozte aj sukromne ocne kliniky tie ceny za vybratie jacmena nie su az tak vysoke
@taktotedanie no radsej si zaplatim, len nech mam s tym pokoj. Lebo to sa neda takto fungovat kazdy mesiac uz skoro rok...
@lenicka298 vyhladajte si na internete overene ocne kliniky maju aj cenniky
Drzim palce
Každý nemá zaplatiť na očnú kliniku 400 alebo 300 eur. Teraz bol prípad že jedna taká skvela predobrena špičková arogantná lekárka pripravila pacienta o oko to je špičková lekárka že im hanba po papuli nedá o nej toto napísať. Nepozná ľavé oko od pravého bože hanba a ešte na očnú súkromnú kliniku pchať m do vrecka peniaze nevidím dôvod. Rovno napíš na ktorú ma ísť rovno super reklamu koho odporúčaš TY. A k tomu UDZS ved vás chráni lekárov ako poklad. Nikdy nebol prípad že lekár akejkoľvek špecializácie skončil za poškodenie zdravia pacienta ani v base ani nemal žiaden postih. Viem o čom píšem ale na toho hajzla už prišlo čo ublížil našej dcére tak mu treba. A mali sme viac prípadov v rodine Takže aspoň jeden s tisíc. Hlavne že vždy chcete zvýšiť platy myslím všetkých lekárov a za čo za poškodenie zdravia pacientov no česť výnimkám s tisíc lekárov dobrých kvalitných 100 lekárov. Jaj vlastne 101 dobrých lekárov na tu špičkovú očnú som zabudla tej by mala prezidentka udeliť zlatu medailu. Ostatok ide do zahraničia čo by tu robili. Nič v televízore nepočuť len ako lekársky odborári vydierajú štát na prispenie lekárov a sestier zvýšenie plátu. Nič iné len s tým masírujú mozgy každý boží deň. Len ruky natrčať. Podme všetci aj predavači, pekári, cukrári, upratovačky, robotnici sanitári ale nám neprispeje nikto no hold nemám odoborárov. A posledná vec čakacie termíny na vyšetrenia 3 až 5 mesiacov. Kto nemá známosti a nenamasti trošku dosť vrecko tak je v poradovníku. Kto má rakovinu ten dovtedy pokiaľ príde na neho rád tak zomrie tak o čom tu ideš písať UDZS.
Nie autorke nebudem odporucat ziadnu kliniku..urcite si na internete vie najst najblizsiu od jej bydliska..
300-400€ to nestoji, to sa autorka bat nemusi..
Co sa tyka cakacich dob na vysetrenie, bohuzial tak to funguje, kvoty zdravotnych poistovni nepustia, ani vy by ste zadarmo nerobili, nikto by nerobil zadarmo..a aj lekar je clovek a pokial sa ma venovat pacientovi viac ako 5 min tak jednoducho vysetri len urcity pocet ludi a to ma pravo aj na dovolenku aj na to aby bol chory atd
Danu lekarku, ktoru spominate osobne nepoznam takze sa k tomu ani vyjadrovat nebudem
Vam ked sa cely system nepaci nenavstevujte lekarov a budete mat pokoj( nebudu vas rozculovat ich platy, cakacie doby atd..)
@taktotedanie dá sa aj slušne odpísať a nie hneď sa navážať!!!!!.
@riskoh tak treba davat pozor co a komu radite ak nemate zdravotnicke vzdelanie
@taktotedanie nemám zdravotnícke vzdelanie,avšak pri jačmeni v oku moja očná doktorka postupovala tak,ako som spomínala vyššie,vyčistila,zobrala stery a nasadila ATB,keďže tam bola baktéria...
@riskoh to ze je tam bakterialny zapal je jasne snad kazdemu ale mate na vyber najcastejsie z 2 masti na co cakat dalsie dva tri dni kym sa nieco vykultivuje ked liecba je nutna okamzite
A robi sa vyter zo spojovkoveho vaku nie z viecka kde jacmen je lokalizovany spojovkovy vak moze byt cisty a jacmen je vo vnutri
Pekny den
@taktotedanie ale ja som nepísala o mastiach,navyše autorke žiadne nezaberajú,takže z pohľadu laika stery na citlivosť ATB sú na mieste,tiež som nepísala odkiaľ sa berie ster,tak snáď to už očný lekár ovláda a urobí vyšetrenie tak ako je potrebné.
@riskoh nepochopili ste, nevadi.. stery su vam zbytocne..
nabuduce si z pohladu laika treba davat pozor na tie rady co tu rozdavate lebo sa nezakladaju na EBM a sposobite viac skody ako uzitku
@taktotedanie je to verejné fórum,ktoré slúži k tomu,aby sme si navzájom pomáhali ,nerozdavam žiadne rady,napísala som postup mojej očnej doktorky,ktorá mi pri probléme s jačmeňom v oku pomohla

Treba spraviť stery a podľa citlivosti nasadiť atb