Jazva po odstránení znamienka

jahoda91
27. dec 2023

Prosím Vás čo na takúto jazvu po odstranení znamienka na nose? Odstranenie prebehlo pred 16 dňami a toto je výsledok. Má niekto podobnú skúsenosť? Je toto finálny výsledok alebo sa jazva ešte zmierni?

trgypadl
27. dec 2023

@jahoda91 uff bol nejaky problem s hojenim? Rana sa rozchadzala?

jahoda91
autor
27. dec 2023

@trgypadl nie nebol žiaden problém s hojením. Aspoň som ho nezaznamenala. Ani to, že by sa rana rozchádzala.

madeincssr
27. dec 2023

Kazda rana/jazva chce cas, vela casu. Dovtedy maskuj niecim (dievky poradia). Prave pozeram moj cca 6-7cm rez/jazvu po operacii pruhu. Dlho to bolo take vystupene, ako mi to zastopkali, ale uz je to zarovno a len farba pokozky je tam taka tmavsia. Myslim, ze po case to bude problem najst. Ludske telo je uzasne...

trgypadl
27. dec 2023

@jahoda91 takto napohlad to vyzera dost do hlbky, odporucili Vam nejaky gel na jazvy?

jahoda91
autor
27. dec 2023

Išlo o odstranenie znamienka lasérom. Používam Scar Esthetique na jazvy. Rana je hlboká možno milimeter.

lenicka999
27. dec 2023

Neboj sa, za pár dní pred sa ti zahojí a diera vyrovná.

bela30
27. dec 2023

@jahoda91
No mne to pripada akoby doktor/ka neodhadli velmi velkost znamienka, ktore je este mozne a vhodne vypalit laserom. Mne vyberali asi 4 znamienka laserom, no nikde mi diera neostala. Z toho jedno na cele, dve na krku a jedno na tele. Na cele mi neostalo nic, poctivo som si to natierala SPF kremom 50+. Na krku som to zanedbala, tam mi ostali po odstraneni biele flaky, dane miesto nema uz pigment a nakolko mi na to svietilo uv ziarenie, ostali tam biele miesta. Chcela som si dat vybrat aj znamienko na ruke avsak doktorka povedala, ze vacsie znamienka sa takto uz nevypaluju laserom ale normalne chirurgicky, lebo vraj by tam ostala velka jazva a nemuselo by sa to ani dobre zahojit. Po chirurgickom by ostala len mala ciarka - jazvicka. V tvojom pripade to presne takto vidim, mala si to znamienko evidentne vacsie a hlboke, preto ti zostala taka diera na nose. Nechcem byt negativna, ale ta diera ti uz podla mna urcite sama od seba, bez pomoci nejakeho lekarskeho zazraku - pristroja nezmizne.
( dve skusenosti v rodine s podobnymi dierami z toho jedna na nose a druha na ruke akurat nie zo znamienok). Skus to aspon natierat opalovakom 50+ aby ti to miesto este nezbledlo s neostalo ti to tam este aj biele. Budem vsak drzat prsty aby sa ti to mozno co najviac zahojilo a bola si spokojna.

sinusoida
28. dec 2023

@jahoda91 mne tiež odstraňovali z nosa, zostali mi tam zárezy aj šitie, ale už to tak strašne nevidno...rokmi sa to postupne zmenšovalo. Čiže asi treba pár rokov, kým sa ti to stiahne, zmenší, či vyhladí.

klara_k
15. feb 2024

@jahoda91 dobrý deň, chcela by som sa opýtať ak môžem prosím, zlepšila sa Vám tá jazva, nie je už tak viditeľná?

macikaaa
22. feb 2024

Pekný deň, viete niekto poradiť čo s atrofickou - vpadnutou jazvou nad perou? Laser ani kys.h.
nepomohli. Ďakujem za každú radu, skúsenosť.

jahoda91
autor
24. feb 2024

@klara_k Dobrý deň, zlepšilo sa to. Absolvovala som však niekoľko sedení na biostimulačnom lasery, používam dva krát denne vysokovýkonnú infračervenú lampu a už dva krát mi vpichovali nezasieťovanú kyselinu hylauronovú. Je to beh na dlhú trať, ale rozhodne to vyzerá lepšie ako na začiatku! Keď zmizne začervenanie viem si predstaviť, že to bude len veľmi málo viditeľné.

jahoda91
autor
24. feb 2024

@macikaaa Dobrý deň, ja nie som odborník. Odporúčam navštíviť viacerých doktorov. Sú dva typy laserov Resurf M22 a Resurf M22, treba sa poradiť s odborníkom, ktorý bude vhodnejší pre Vás. Mne neodporučili ani jeden, zrejme je to vhodné na mäkké tkanivá. Existujú rôzne druhy mezoterapie a ďalšie typy liečby. Ako mi raz povedala jedna sestrička všetko sa dá opraviť, alebo aspoň zmierniť. Držím palce. 🙂