Je bežné vyzliekať sa u doktora do pol pása?
Ahojte baby, idem sa vás spýtať, lebo už dlhšie nad tým rozmýšľam. Vždy keď idem k lekárovi na vyšetrenie (napr. internista, obvodný, keď robí celkovú prehliadku) tak ma požiada aby som sa vyzliekla do pol pása. Či už kvôli počúvaniu srdca, pľúc alebo pri kontrole tlaku a pri vyšetrení brucha podobne. Úprimne mne je to dosť nepríjemné, necítim sa v tom komfortne a niekedy mám pocit že by sa to dalo spraviť aj bez toho. Preto by ma zaujímalo či je to všade tak alebo len niektorí lekári sú na to prísnejší. Ako to máte vy? Vyzliekate sa normálne bez problémov alebo vám je to tiež trápne? Lebo ja sa vždy cítim tak neisto, keď tam sedím v podprsenke aj keď viem že pre lekára je to bežná rutina a nič extra v tom nevidí. Máte nejaké tipy ako to zvládnuť s väčším kľudom? Alebo je to jednoducho tak a treba si zvyknúť že na Slovensku je to normálny postup pri vyšetreniach?
Budem rada, ak sa podelíte so skúsenosťami, možno len ja to prežívam viac, ako je potrebné
@anickaaa6aaa teba to teda riadne vytočilo ako vidím. Vám môže byť jedno či tam chodím či nie, ja nemám rodinu, ja keď sa pominiem nikomu chýbať nebudem 🙂 skús si naštudovať niečo k tom keď má niekto z niečoho extrémny blok a nechce do toho ísť lebo mu to vlastná hlava nedovolí 🙂
@anonym_0e6e8e takže máš problém a nechceš ho riesit ,dobrá si
@anonym_0e6e8e takže máš problém a nechceš ho riesit ,dobrá si
@minenkaa môžem sa spýtať ako ho riešiť? Ty s tým problém nemáš, niekto má. Niekto má panický strach z vody a niekto do nej vleze ako nič. Každý sme iný
@minenkaa môžem sa spýtať ako ho riešiť? Ty s tým problém nemáš, niekto má. Niekto má panický strach z vody a niekto do nej vleze ako nič. Každý sme iný
@anonym_0e6e8e Toto nie je porovnateľné. Nie v dobe, keď sú preventívky dôležité ako soľ.
@anonym_0e6e8e Toto nie je porovnateľné. Nie v dobe, keď sú preventívky dôležité ako soľ.
@drahomirrra samozrejme. Ja to nikomu neberiem ani nikoho nenavadzam aby nechodil. Statisticky ale veľmi veľa žien nechodí, určite je to preto lebo je to vyšetrenie nepríjemné a nie preto že sa im nechce chodiť
@anickaaa6aaa teba to teda riadne vytočilo ako vidím. Vám môže byť jedno či tam chodím či nie, ja nemám rodinu, ja keď sa pominiem nikomu chýbať nebudem 🙂 skús si naštudovať niečo k tom keď má niekto z niečoho extrémny blok a nechce do toho ísť lebo mu to vlastná hlava nedovolí 🙂
@anonym_0e6e8e možno z písmen vyznelo, že ma to vytočilo, ale nie... len v tomto prípade ide o Tvoje zdravie. sama mám pár blokov, kde ide zas u mňa o extrémny strach, ale snažím sa stým niečo robiť....
@anonym_0e6e8e možno z písmen vyznelo, že ma to vytočilo, ale nie... len v tomto prípade ide o Tvoje zdravie. sama mám pár blokov, kde ide zas u mňa o extrémny strach, ale snažím sa stým niečo robiť....
@anickaaa6aaa tak tak. Ja mam panicky strach z lietania, vzdy mam problemy uz par dni pred letom. Ale zase odtiaľ potiaľ. Nenechám si tym pokaziť moju cestovatelsku vášeň. Cize mam vzdy brutálny strach, ale prekonam sa lebo inak by som nikam nemohla ist.
@bomba36 pochybujem,že pri RTG stali 3chlapi vnútri a teba išli rontgenovat.To hovor vieš komu!!!RTG pracovisko,keď sa rekonštruuje,tak je úplne zavreté,má špeciálne BOZP,hlavne čo sa týka žiarenia.. Rekonštrukcia sa nerobí za plnej prevádzky...
Takže výmysel super,ale neverím,nakoľko sme cela rodina rontgenistov_RTG asistenti.
@zabka1124 jasné, ty si pri Tom bola tak vieš lepšie.
@anonym_autor - ked som napr. u reumatologa, naucila som sa, zobrat si so sebou tielko. Keď mi vysetrí vsetky kĺby (som v podprsenke a nohavičkách). Potom ma čakajú ešte obstreky, meranie tlaku, atď. vtedy si oblečiem to tielko a je mi trochu menej trápne 🙂
@anonym_autor - ked som napr. u reumatologa, naucila som sa, zobrat si so sebou tielko. Keď mi vysetrí vsetky kĺby (som v podprsenke a nohavičkách). Potom ma čakajú ešte obstreky, meranie tlaku, atď. vtedy si oblečiem to tielko a je mi trochu menej trápne 🙂
@dahra u takého doktora som ešte nebola. Takže si tam nemusíš dať dole podprsenku?
@gerrwie_girl Som už v stredných rokoch, mám 45. A ozaj okrem zubára nechodím k žiadnym lekárom. A ani to neplánujem zmeniť.
@anonym_086fc9 pozor ideš do prechodu ak už niesi v menopauze, začína kritické obdobie, ženy po 40 by mali duplom chodiť na preventívne prehliadky, nehovorím, že mladšie nie, mojej švagrinnej mamina takto nechodila, potom prišli nejake bolesti v podbrušku, mierne krvacanie a do pol roka bola tam, dg. rakovina krčka maternice, nech jej je zem ľahká, raz za rok ťa také vyšetrenie predsa nezvalcuje, rakovina neboli až kym nieje v poslednom štádiu, kedy sa už nedá nič robiť, lebo metastázy sú všade, myslí nato, veľa zdravia prajem
@basska_b ja som porodila, nohy rozčapené, oproti dvere a vošiel udržbár, neviem, ktorý z nás dvoch bol viac vyplašený, potom ma sestrička prikryla, skoro hm 🙂
@charlotte911 aj toto sa učilo na zdravotníckej škole - zachovať intimitu pacienta čo najviac sa dá, a žena nemá byť v polohe pred dverami, kde ju hocikto môže vidieť. Smutné a je mi z toho reálne zle

@anonym_0e6e8e to ako vážne nepôjdeš ku gynekológovi lebo hanbíš? WTF? To fakt? čo máš 4 roky?