icon

Je lepšie ísť k psychológovi chlapovi alebo k psychologičke žene?

18. okt 2022

Poraďte čo je lepšie ísť k psychológovi chlapovi alebo k pdychologicke žene?Kto lepšie pochopi manželské problémy a problémy čo boli v detstve a pomôže mi to spracovávať?Nechcem aby sa mi vysmievali alebo aby pozerali na mňa s odporom.Vseliake životné príbehy sú a môj je dosť smutný.

lenjaona
19. okt 2022

Ja vyberám psychológa na zaklade sympatií, ak je ten psychológ či žena alebo muž sympaticky tak skúsim, a vo vela pripadoch sa mi to overilo

autor
19. okt 2022

@bluka2 Vyskúšať obidvoch, určite majú dlhé cakacky a zas u obidvoch platiť,lebo nemám výmenný lístok od obvodnej.

lenjaona
19. okt 2022

Ja som bola raz u súkromnej a 15€/1hodina
Inak kazdy mesiac preplacala poistovna a čakalo sa dlho no

mikadooo
19. okt 2022

Psychológ je jeden z mála ľudí, ktorý sa práveže nebude smiať. Je úplne jedno, či je to muž alebo žena. Ak sa bude za čokoľvek smiať, nie je to dobrý psychológ. Práve psychológovia a terapeuti do detailov vedia, čo dokážu spôsobiť "nevinné" a "bezvýznamné" drobnosti v detstve. Ak ti aj hneď prvý/prvá nesadne, nesúď ich podľa pohlavia. Je veľmi dôležitá dôvera pacienta. tak ako nám je na prvý pohľad niekto sympatický či nesympatický, bez toho, že by nám niečo spravil, tak aj hneď prvý psychológ jednoducho nemusí tebe vyhovovať. Každý má svoje metódy a postupy. Ale - opakujem - pohlavie s tým nič nemá.

liusa82
19. okt 2022

to je na tebe.Hlavne aby to bol dobrý odborník.Ale ja sa všeobecne lepšie cítim pri ženách.Tak by som išla len k žene.A keby sa jedna neosvedčila tak k druhej.Chlapovi by som sa nevedela tak otvoriť

autor
19. okt 2022

Tak skúsim najprv k žene psychologicke ísť a uvidím ako dopadne prvé sedenie.Ci bude aj ďalšie,či mi to pomôže alebo len otvorí staré rany.

anjelikstrazny
19. okt 2022

Riad sa intuiciou.😊Alebo-ktore meno Ti bude sympaticke.😁

mameha7
19. okt 2022

Ak máš problém so sebavedomím a vzťahmi s mužmi, tak na tvojom mieste by som si určite vybrala muža. Ideálne nech je to taký príjmajúci otcovský typ, ktorý ti ponúkne pocit výnimočnosti a prijatia, ktorý si asi nedostala v detstve od svojho otca. Taktiež ti môže pomôcť získať sebaúctu, hranice a nadhľad vo vzťahoch s mužmi. Čo si k tebe môžu dovoliť a čo už nie.

autor
19. okt 2022

@mameha7 Ja som obidvoch pozerala na nete,aj recenzie majú najlepšie aj na foto vyzerajú sympaticky aj žena aj muž psychológ.Tak fakt neviem si vybrať.

mameha7
19. okt 2022

Ja si myslím, že treba sa rozhodnúť už podľa sympatií. Žena terapeutka ti poskytne skôr materské pochopenie a empaticky ťa vypočuje. Otázne je, či ťa vie aj niekam posunúť, nie len empaticky vypočuť. Muž by podľa mňa viac pomohol zlepšiť práve tvoje zlé vzťahy s opačným pohlavím. Ja som chodila k mužovi, ak som riešila vzťahy. Som dcéra slobodnej matky a otec mi nedal do života žiadne sebavedomie. To mi dodali až terapie, psychológ muž ma vedel veľmi dobre usmerniť. Ale zasa keď som riešila veci ohľadne materstva, tak tam mi viac pomohla žena terapeutka.

petrofka
19. okt 2022

Ak máš nejaký problém kvôli minulosti, ktorý sa dnes odráža na vzťahu k mužom (rodičovský, kamarátsky, partnerský, ...) choď k mužovi. Ak potrebuješ spracovať, čo ťa dnes ťaží ale nerobí problem vo vzťahu k mužom, nájdi si terapeuta rovnakého pohlavia ako ty.

luccija
19. okt 2022

@lenjaona to uz bolo asi velmi davno🙂teraz, ked najdes psychologa za 40 eur je to zazrak

autor
19. okt 2022

@mameha7
@petrofka No v skratke otca nepoznám,on nás opustil keď som bola malé bábätko,vraj bol alkoholik.Casto sa mi vysmievali kvôli tomu deti že nemám otca.Do 12tich ma vychovala babka.Zomrela a ostala som sama s mamou.Ona nemala ku mne žiadny vzťah,týrala ma psychicky aj fyzicky.Tazko som to znášala.Ked som bola dospelá odišla som s prvým chlapom čo mal o mňa záujem.Po čase som došla na to že pije a nechcel prestať.Odisla som od neho,bola som tehotná.Kam inam naspäť k mame.Ona sa naďalej ku mne správala zle,potom aj k vnučke.Odisla som s dieťaťom do mesta do podnájmu.No nedopadlo to dobre.Velmi veľa zlého som prežila,boli pady a trápenia.Je to nadlho nechcem všetko sem rozpisovať

modraslamka
19. okt 2022

ja by som sla k zene. predsa zena zenu lepsie pochopi a mne by to bolo prijemnejsie.

petrofka
19. okt 2022

stále neviem s čím vlastne chceš do terapie ísť, s čím ti má pomôcť. Aký problém riešiť? Lebo toto všetko už bolo. To nezmeníš. Ak sa chceš vyrozprávať a nemáš komu, tak zvoľ ženu.

autor
19. okt 2022

@petrofka Švagriná ma tam posiela,vraj to čo človek prežil v detstve ho ovplyvní natoľko že celý život robím zle rozhodnutia.Priklad ako výber partnera.Prvy bol alkoholik.Samozrejme som to na začiatku vzťahu nevedela že pije,až po čase som zistila.A teraz čo mám manžela nás týra psychicky,tiež na začiatku bol dobrý.A po čase si ukázal pravú tvár.Neviem ako ďalej či sa rozviesť alebo ostať a trpieť do konca života.A čo keď ja nebudem nikdy ozaj šťastná.Plus ani sebavedomie moc nemám.

bykaterina
19. okt 2022

Výber si vždy odborníka podľa toho čomu sa venuje, akým smerom Lebo nie všetci sa venujú napr deťom, dospelákom s problémami problémami v partnerstve,... atď. A dôležité sú referencie či je psychológ naozaj dobrý. A takí väčšinou sú za keš a nie na zmluvu s poisťovňou.
Psychológ musí dodržiavať etický kódex takže nemôže vykvakať že Marienka má problém so svokrou a že sa po nej vozí šéfka atď...
Nepocitaj že to spravia dve tri sedenia.
Držím palce

petrofka
19. okt 2022

v akom smere majú výcvik tí terapeuti, čo si si vybrala?

autor
19. okt 2022

@petrofka Muž je klinicky dopravný psychológ a psychoterapia.Zena ambulancia klinickej psychológie ,psychická spôsobilosť,detská psychologia.Toto je iba písané na nete.

petrofka
19. okt 2022

nemaju tam napr., ze hlbinny, psychodynamicky, kognitivno-behavioralny, gestalt?

autor
19. okt 2022

@petrofka Nie nič z toho čo píšeš.

petrofka
19. okt 2022

tak nad tým už toľko neuvažuj, vyber si podľa pocitu. Svojho. Predstav si, ze o sebe rozprávaš mužovi, a potom žene. Ktorá predstava ti je bližšia?

autor
19. okt 2022

@petrofka Keďže sú to pre mňa cudzí ľudia a rozprávať im svoje najtajnejšie veci,ani jedna predstava mi není bližšia.

petrofka
19. okt 2022

vieš, že tam nemusíš ísť ak sa na to necítiš? Možno preto sa tak nevieš odhodlať ani pre jedného. Že jednoducho sa cítiš skôr byť tlačená niekým iným ako ťahaná svojím rozhodnutím. Dopraj si čas, kým to v tebe dozreje do štádia, že to budeš chcieť sama 🤗 a uvidíš, že nebudeš mať problém vybrať si psychológa. Možno už zajtra ten pocit príde, možno o rok.
Mimochodom, tá žena tam nemá napísané psychoterapia?

lenjaona
19. okt 2022

@luccija u nas v meste zvýšila cenu z 15 na 20

juliet86
19. okt 2022

institut virginie satirovej. vacsina zeny. je to o tebe ako to citis

autor
19. okt 2022

@petrofka Áno aj psychoterapia,

jukoso
19. okt 2022

Na začiatok poviem - psychológ je zdravotnícky pracovník a teda sa na neho vzťahuje mlčanlivosť o všetkom, čo sa deje za zatvorenými dverami. Tak sa neboj, čo mu povieš, zostane len medzi vami. Ale aby ti vedel pomôcť/poradiť, potrebuje vedieť o tebe všetko. Čo sa tebe môže zdať v tvojom príbehu nepodstatné, môže jemu chýbať do skladačky uceleného obrazu. Všetko so všetkým súvisí.
A nikto sa ti určite nebude smiať, nikto ťa nebude odsudzovať. Oni sú tu na to, aby pomáhali. Oni vedia,že keď môže byť zranené telo, môže byť aj ranená duša!
Či psychológ alebo psychologička, to záleží od teba, komu by si dokázala rozpovedať svoj príbeh "se vším všudy". Ale musíte si sadnúť, musí to byť pre teba sympatická, dôveryhodná osoba, ktorá nestranne vypočuje tvoje trápenie a potom na základe svojich znalostí, skúsenosti predloží "bojový plán", s ktorým ty musíš samozrejne súhlasiť...lebo celé to je o tebe a pre teba. Možno chceš radu, možno bútľavú vŕbu, možno vysvetlenie a možno pomocnú ruku, aby tvoj život bol lepší.
Čítaj recenzie ľudí...prístup psychológa, na čo sa zameriavali, a keď už máš 2 finalistov a nevieš sa rozhodnúť...skús sa na ich prax spýtať tu a menovite, určite sa nájde niekto, kto má na nich nejaké referencie.
Držím palce, ... bojuj a nevzdávaj sa! Už aj to, že si sa rozhodla vyhľadať odbornú pomoc a niečo zmeniť, je úžasné.

jana_eyre_2
20. okt 2022

To je silno individuálne, ja napríklad sa neviem moc baviť s mužmi, resp.je veľmi málo mužov s ktorými sa viem rozprávat bez ostychu.. psychológovi by som sa nevedela úplne otvoriť, preto by som skúsila ženu.. mám rada mužsky pohľad na vec, často krát vedia zhodnotit veci triezvejsie, ale mám proste problém s nimi komunikovať hlbšie ako so ženami.. takže to je aj o tom ako to vnímaš ty.. pokiaľ vyberas podla recenzií a majú ich dobre, určite sa ti nestane že ťa vysmeju.. myslím že vo väčšej miere sú to určite profesionáli, ktorí študovali aj na to aby vedeli ako sa správať správne na terapii.. určite sa nájdu aj neprofesionáli ako v každom odbore, avšak keď majú dobré recenzie, tak by to malo dopadnúť dobre..

mimikas
20. okt 2022

Musis vyskusat vyslovene ci ti sadne dana osoba, pohlavie tam nejaku rolu nehra.