icon

Je potrebné kardiologické vyšetrenie pri problémoch so srdcom?

25. feb 2025

Ahojte, v sept 23 mi zistili histamin.intoleranciu. mavala som z histaminu vyssi tlak (150/100) aj tep(105-112). Strava upravena, tlak ok, len ten vyssi tep sa sem tam ozve. Avsak k tepu 112 tak 3-5dni v mesiaci sa pridali-asi-extrasystoly-trepe mi srdce. V poslednej dobe mavam aj akoby taky vyboj v srdci. Dr mi davnejsie robila ekg a bolo ok, podla nej ku kardiologovi netreba ist. Do 18r som bola sledovaka kvoli selestu. Myslite, ze moja dr nepodcenuje moj zdr.stav? Nezlahcuje to? Raz som uz skoncila aj na pohotovosti s tepom, ti ma odkazali k obvodnej, aby mi porobila vysetrenia, ze to moze byt zo stitnej. Ja vsak viem, ze to robi histamin, ktory sa mi zvysi napr.pocas choroby.. nemala by som ist na kardio vysetrenie+holtera? Dakujem za nazory.

Strana
z2
alickapusinka
25. feb 2025

Vyšši tlak 150/100 ved to je na lieky a bez liečby aj na infarkt.150 tlak to už by som bola v nemocni. Trošku zvyšený 150 však to je infarkt ak sa nebudeš liečiť dôjde aj k najhoršiemu.Moja mama tak zaplatila životom tu najvyššiu daň.

abbey1
25. feb 2025

@alickapusinka Š tlakom 150 ta so smiechom pošlú z pohotovosti domov. Zažila som osobne.

alickapusinka
25. feb 2025

@abbey1 no môžno ty ale ja mám cukrovku epilepsiu a moji takmer všetci rodiny prislušnici zomreli v mladom veku na infarkt myokardu takže neviem čo je na tlaku 150 na smiech skôr na plač.Neviem nezažial som take moresy že pri tlaku 150 ma poslali domova dokonca si ty toto predstav ani ma nikto nevysmial a ani neposlal domov. V MT nemocnici sa o mna postarali.Takže ju pošľu s pohotovost domov s takým tlakom tak by som chcela vidieť možno teba tak poslali ale ja ked som mala taký tlak tak mi dali 4 infúzie. Glycerínove tabletky pod jazyka dalšie lieky do infúzie na zniženie KT. Takže neverim ani slovo že na pohotovosti s tlakom 150 sa smiali kto toto nie je na smiech ale na plač a na strach. Ked sa zvyši tlak tak sa toči hlava ako na kolotoči takže pochybujem že TI namerali tlak 150 a povedali chodte domov s pohotovosti to určte a ako bonus sa smiali to by som chcela vidieť.

autor
25. feb 2025

@alickapusinka tlak uz mam ok. Ale na pohotovosti ma fakt vysmiali. Ze to neni na tabletku a mam ist k obvodnej. Ta ma vysmiala, ze to je nic, ze to s inymi tlakmi tam chodia.. tlak mam ok, len ten tep a extrasystoly☹️

autor
25. feb 2025

@alickapusinka mna fakt s tlakom 150/100 tiez vysmiali..

henii
25. feb 2025

To si si sama diagnostikovala tie "extrasystoly"?

alickapusinka
25. feb 2025

čosi mna nikdy mala som taký tlak skončila som na urgente MT nemocnici a dali mi 4 infúzie a tabletky do infúzie roztok.Och moja amma tak zomrela pokiaľ sa dostala k spravnemu lekárovi už bolo neskoro.To rieš aj ekd pôjdeš že budeš musieť zaplatiť prosím rieš ja som sa s tým nestretla aby ma vysmiali.moja mamina tak zaplatial životom.

vanilkovazmrzka
25. feb 2025

Ale ved ty poznas pricinu… co ocakavas od toho vysetrenia? Ak ti to fakt robi histamin, potom s dietou by sa ti to malo upravit do normalu

lanelly
25. feb 2025

Na tom vyšetrení trvaj, pýtaj sa k internistovi, to trepanie srdca môže byť fibrilácia predsiení a vtedy treba nasadiť urgentne lieky na riedenie krvi. Trvaj na holteri, aspoň 24 hodinovom.

taktotedanie
26. feb 2025

Zase ty? Dostala si odporucania v tvojich minulych 100 pridpevkoch
Vypni internet a neprehanaj! Pories si psychologa

autor
26. feb 2025

@taktotedanie toto je moj prvy prispevok🙂

taktotedanie
26. feb 2025

Urcite 😅😅😅😅
Tento pribeh tu uz vsetci pozname

autor
26. feb 2025

@lanelly krv som v minulosti mala vzdy ok..

autor
26. feb 2025

@taktotedanie urcite🙂

bielasovicka
26. feb 2025

150 tlak je v pohode. Koľko máš rokov? Záleží aj od veku.

autor
26. feb 2025

@bielasovicka tlak uz mam ok.ale tep/trepanie/preskakovanie srdca.je to neprijemne..

autor
26. feb 2025

@bielasovicka a tlak spodny 100 u 39r podla mna neni v pohode..

bielasovicka
26. feb 2025

Aj ja mam tep 100 ale to je už u mňa vekom. 39 si ešte mladá na taky tlak. Pýtaj sa na vyšetrenie nech ta pošle

lanelly
26. feb 2025

To nemá nič spoločné s krvou, tú môžeš mať v poriadku, ide o to, že pri tom trepaní sa môže urobiť krvná zrazenina a tá potom spôsobuje mozgovú príhodu.

cecilia29
26. feb 2025

Extrasystoly som napr ja mala keď som mala magnézium hraničné - na.spodnej hranici

autor
26. feb 2025

@bielasovicka ved nechce.ze netreba

autor
26. feb 2025

@lanelly aj ked je ddimer ok?

autor
26. feb 2025

@cecilia29 tak nasadim magnezko pravidelne.dakujem

autor
26. feb 2025

@lanelly mam pocit, ze dr to zlahcuje.inak sa ku kardio nedostanem..

lanelly
26. feb 2025

Pre istotu by som trvala na internom vyšetrení a aspoň 24-hodinovom holteri, aby sa predišlo závažným komplikáciám, napríklad aj aby sa vylúčila tá fibrilácia. Môže to byť aj nemusí to súvisieť s tým trepaním srdca. Máš to trepanie niekoľko sekundové alebo len občasné extrasystoly?

lanelly
26. feb 2025

Obyčajné ekg to nemusí zistiť, vtedy akurát ti to nemusí robiť, preto 24 hodinový holter a aj sono srdca by bolo dobé urobiť.

autor
26. feb 2025

@lanelly budem trvat, ale ak zase povie, ze netreba? Som pozerala cennik, pre samoplatcu to stoji 300e🙄😔

henii
26. feb 2025

@lanelly vy ste prosím lekár?

matildam
26. feb 2025

Zmenit vseobecneho lekara... ocividne neriesi vec dostatocne. Ekg neukaze vsetko, povedal mi lekar, ktory mi robil ekg. Mojmu otcovi zistili nejaku srdcovu vadu az po rokoch, vdaka Bohu, dali mu holter a siel aj na zatazovy test na srdce. Nenechajte sa odbit a radsej najdite ochotnejsieho lekara.

autor
26. feb 2025

@matildam normalne nad tym uvazujem🫤

Strana
z2