Je potrebné špeciálne ošetrovať mŕtvy zub?
Bola som u zubárky a povedala ze mam 3 mŕtve zuby ze ich treba ošetriť, tak som prisla najblizssi termín a platila som 160€
Bolo potrebné nejako ošetrovať špeciálne mŕtvy zub ????
@anonym_autor za mna cena strašne nízka takze sa to neskôr ozve určite. Na jeden zub som 5 rokov do zadu platila aspoň 500-600€.
Keď som platila takto malo tak do roka sa musel ten zub aj tak znovu otvoriť. Nie každý zubár vie robiť čistenie kanálikov a aj tak to robia hoci nemajú nato nástroje.. po zaplnení vyčistených kanálikov je potrebné zhotoviť rtg a to by ti mala aj zubárka ukázať že to pekne zaplnila po hrot môj zubár to tak robil.
@anonym_autor
tam sa robi endonencia, kompletne sa vyberu nervy, cistenie kanalikov, potom sa to preliecuje mne tam davali umrtvovacie veci, aby mi to riadne pozabijajlo vsetko v tych kanaloch, , potom sa tam daju umele vyplne do kanalikov ci co to je, da sa cement a da sa plomba, a potom sa zub uzavrie.
ak si za 3 zuby zaplatila len 160 euro, to je praveze vyborna cena.,uz len dufat ze ti to aj dobre urobil.
toto nie je specialny postup, toto je bezny postup. este ti mohol 3 zuby vytrhnut a to by ta mozno vyslo lacnejsie.
@anonym_autor za mna cena strašne nízka takze sa to neskôr ozve určite. Na jeden zub som 5 rokov do zadu platila aspoň 500-600€.
Keď som platila takto malo tak do roka sa musel ten zub aj tak znovu otvoriť. Nie každý zubár vie robiť čistenie kanálikov a aj tak to robia hoci nemajú nato nástroje.. po zaplnení vyčistených kanálikov je potrebné zhotoviť rtg a to by ti mala aj zubárka ukázať že to pekne zaplnila po hrot môj zubár to tak robil.
@anonym_0f11a6 cena neznamena automaticky kvalitu.
@anonym_0f11a6 cena neznamena automaticky kvalitu.
@bykaterina ale keď vidím 160€ za ošetrenie tak to znamená že to nebude dobre spravene. Pretože zubár na 100% nepoužil mikroskop. A ošetrenie kanálikov trvá minimálne 1 hodinu čo pochybujem že si za to zubár vezme len 160€. V BA sú špičkoví lekari na endodonciu a stačí sú pozrieť ich cenníky ako sa ceny takýchto ošetrení hýbu. Takze áno ostrenie stojí bežne 500€ u stoličky to môže byt aj 800€.
Mám to za sebou niekoľkokrát a dosť som sa popálila u iných zubárov takze keby sa viem z toho poučiť tak tento zákrok nedam hocikomu už urobiť.
@bykaterina ale keď vidím 160€ za ošetrenie tak to znamená že to nebude dobre spravene. Pretože zubár na 100% nepoužil mikroskop. A ošetrenie kanálikov trvá minimálne 1 hodinu čo pochybujem že si za to zubár vezme len 160€. V BA sú špičkoví lekari na endodonciu a stačí sú pozrieť ich cenníky ako sa ceny takýchto ošetrení hýbu. Takze áno ostrenie stojí bežne 500€ u stoličky to môže byt aj 800€.
Mám to za sebou niekoľkokrát a dosť som sa popálila u iných zubárov takze keby sa viem z toho poučiť tak tento zákrok nedam hocikomu už urobiť.
@anonym_0f11a6 nedramatizuj. za prve je rozdiel najmu v BA a kupna sila a rozdiel v trebisove napriklad, takže cena je ina. Druha vec aj predtym sa to robilo a neboli mikroskopy a zub mam vyplneny a funguje doteraz skoro 20r funkcny.
@anonym_0f11a6 nedramatizuj. za prve je rozdiel najmu v BA a kupna sila a rozdiel v trebisove napriklad, takže cena je ina. Druha vec aj predtym sa to robilo a neboli mikroskopy a zub mam vyplneny a funguje doteraz skoro 20r funkcny.
@bykaterina nejde o nájom ale ceny materiálov ktoré sa pritom používajú a tých 160€ nestojí ani ten materiál na 3 zuby a nie to ešte rtg a práca zubára. Ja som napísala len svoju skúsenosť nakoľko tiež som bola takto v menšom meste a bolo to lacne a nanič urobene a s takými bolesťami som skončila, že to neprajem nikomu.
Nemusíš hneď na mna útočiť. Radšej autorke napíš tvoju skúsenost.
@bykaterina nejde o nájom ale ceny materiálov ktoré sa pritom používajú a tých 160€ nestojí ani ten materiál na 3 zuby a nie to ešte rtg a práca zubára. Ja som napísala len svoju skúsenosť nakoľko tiež som bola takto v menšom meste a bolo to lacne a nanič urobene a s takými bolesťami som skončila, že to neprajem nikomu.
Nemusíš hneď na mna útočiť. Radšej autorke napíš tvoju skúsenost.
@anonym_0f11a6 ale ved ja pisem svoju skusenot. ze lasnejsie neznamena horsie.
prepac ale ja na teba neutocim, pisem svoju skusnost. a to ze tebe sa zda ze utocim tak by asi bolo to fajn riesit kedže si vzťahovačná.
@anonym_0f11a6 ale ved ja pisem svoju skusenot. ze lasnejsie neznamena horsie.
prepac ale ja na teba neutocim, pisem svoju skusnost. a to ze tebe sa zda ze utocim tak by asi bolo to fajn riesit kedže si vzťahovačná.
@bykaterina napísala si na moju odpoved že cena neznamená kvalitu a potom že nemám dramatizovať.. svoju skúsenost si nevyjadrila ale dobre. Ja nie som vôbec vztahovacna.
@anonym_autor musia poprípade vytrhnúť mŕtvy zub sa bude ozývať
Ja mam 1 mrtvy zub, cisteny a vyplneny obycajnou zubarkou, 8 rokov bez problemov. Ale vlani si nevedela rady s inym zubom, ktory sa mi zapalil, vyse pol roka to vlozkovala, cistila, bez mikroskopu. Verila som, lebo ten predtym mi spravila dobre. A turo 1 nekomplikovany kanalik a problemy. Isla som k inemu lekarovi, co mal mikroskop, zaplatila som 300 eur (1 kanalikovy zub v BB, rok 2024), doteraz ho obcas citim, ale to je tym, ze som mala velky zapal v kosti uz. Nie je to bolest, pre ktoru by som musela nieco riesit, ale ukludnuje sa to. Problem bol, ze kanalik bol uzky a ona tam nedovidela a ani tym rucnym nastrojom to dobre nevedela vycistit a vzdy po uzatcoreni zuba vlozkou do 3 dni ukrutne bolesti. Tento lekar mi to rozsiroval a cistil asi hodi u pod mikroskopom. A zaplnil a spravil aj rtg.
Takze odporucam endodonciu pod mikroskopom.
Ale nechat ai 3 mrtve zuby len tak, to je tak na sepsu uz podla mna. Je to casovana bomba plna bakterii.
Ja mam 1 mrtvy zub, cisteny a vyplneny obycajnou zubarkou, 8 rokov bez problemov. Ale vlani si nevedela rady s inym zubom, ktory sa mi zapalil, vyse pol roka to vlozkovala, cistila, bez mikroskopu. Verila som, lebo ten predtym mi spravila dobre. A turo 1 nekomplikovany kanalik a problemy. Isla som k inemu lekarovi, co mal mikroskop, zaplatila som 300 eur (1 kanalikovy zub v BB, rok 2024), doteraz ho obcas citim, ale to je tym, ze som mala velky zapal v kosti uz. Nie je to bolest, pre ktoru by som musela nieco riesit, ale ukludnuje sa to. Problem bol, ze kanalik bol uzky a ona tam nedovidela a ani tym rucnym nastrojom to dobre nevedela vycistit a vzdy po uzatcoreni zuba vlozkou do 3 dni ukrutne bolesti. Tento lekar mi to rozsiroval a cistil asi hodi u pod mikroskopom. A zaplnil a spravil aj rtg.
Takze odporucam endodonciu pod mikroskopom.
Ale nechat ai 3 mrtve zuby len tak, to je tak na sepsu uz podla mna. Je to casovana bomba plna bakterii.
@nevenka prosím ťa u ktorého zubára s mikroskopom si bola v Bystrici?
@anonym_autor 160 za 3 zuby sa mi zdá podozrivo lacné.....
Mám niekoľko mŕtvych zubov a vždy je lepšie ich mať ošetrené,ako ich dať vytrhnúť
@anonym_0f11a6 absolutne to nezavisi od ceny
Su extremne rozdiely v roznych castiach sr
Ja platim na plombu 25€
Riesenie 2 mrtvych zubov na 82€
Ambulancia nova moderna, zubarka sikovna
@anonym_autor 160 za 3 zuby sa mi zdá podozrivo lacné.....
Mám niekoľko mŕtvych zubov a vždy je lepšie ich mať ošetrené,ako ich dať vytrhnúť
@rozculena ja platim za plombu 25 a za 2 mrtve zuby som davala 82€
Ide o to kde byvas a akeho vychcaneho zdieracskeho zubara si najdes
Kvantita penazi sa nerovna kvalite prace
@anonym_0f11a6 absolutne to nezavisi od ceny
Su extremne rozdiely v roznych castiach sr
Ja platim na plombu 25€
Riesenie 2 mrtvych zubov na 82€
Ambulancia nova moderna, zubarka sikovna
@anonym_946acb
Ja sa nehádam že to nemôže byť aj dopre spravene ale ta cena je fakt podozrivo nízka.
Pretože len keď si vezmeš počas toho zákroku mne zhotovoval 2x rtg snímok a ten stojí tak 10-15€ ako kde.
Najprv ti zub lokálne umŕtvi (mne daval aj 2 injekcie na jeden zub aby to nebolelo, je to trosku iná dávka ako pri plombe). Potom vyvŕta až k drenovej dutine, vycisti kanáliky a rozšíri ich rotačnými nástrojmi. Ak je veľka infekcia tak sa to nedá ukončiť ani na jedno ostrenie, tak som to mala ja že mi dal na 2 týždne takú pastu do kanálikov a uzavrel liečivou vložkou. Potom som prišla opäť znovu vyčistil prepláchol a ak už nešiel hnis tak vyplnil. Mne aj hovoril ako sa vola ten materiál čím vypĺňa kanáliky ale už si to nepamätám presne ale keď som to vtedy pozerala tak je to celkom drahe. Toto druhé ostrenie mi pri hornej 5-ke ktorá mala 2 kanáliky tiež robil ďalšiu hodinu a až na ďalšiu návštevu sme potom riešili ako ten zub uzavrieme. Takze takto ja vidím kvalitnú endodonciu. Môj predchádzajúci zubár to urobil celé za 20 minút a tak to aj vyzeralo, to vnútro čím to vyplnil sa rozpustilo že po roku na rtg to nebolo vidno a mala som ešte aj zalomený nástroj a infekciu okolo hrotu koreňa vtedy som za to platila okolo 60€ plus plomba. A ak si aj dobre pamätám tak jedine čo vtedy urobil že mi vybral nervy nejako nejakou kefkou pochodil po kanálikoch a niečim zaplnil takze takto sa to nerobí no.
Ja platím teraz u môjho zubára za plombu cca 80-90€ (teda aspoň 5 rokov do zadu som tak platila od vtedy som žiadny problém nemala tak neviem aké má ceny) ale tie plomby sú krásne nevidím ani kde mi ich robil a teda mam 100% istotu že pod nimi nemám žiadny kaz pretože používa aj taký prípravok na detekciu či bolo všetko vyvrtane čo malo byť a teda plombu robí vo vrstvách a nie naraz.
Ja som si vybrala zubára podľa recenzií nie podľa cien a teda mne dal zuby do poriadku tak že mám roky už pokoj. Ten pred tým opäť robil plombu za 20-30€ a po rokoch som mala pod každou plombou kaz a dopracovala som sa vlastne vďaka nemu k mŕtvym zubom.

@anonym_autor samozrejme! Musia sa vyplnit kanaliky a zub uzavriet
Skor zainvestuj do hygieny ustnej dutiny a starostlivosti o zuby ako potom riesit 3 mrtve zuby
Inak cena za mna super v dnesnej dobe