Je šialené chcieť schválne ochorieť?
Je podľa vás sibnute chcieť schválne ochorieť? Zdržiavať sa schválne medzi chorými? Alebo deťmi? Deti pusinkujem stále ci sú choré ci nie ak sú choré tak logicky potrebujú viac pozornosti ale zámerne si priať ochorieť a chytať po nich všetko a schválne si tu chorobu privolavat..?
Možno sa chceš len z niečoho uliať. Divné to ale je.
ak máš 15 r tak v pohode...
@valikasikulova to nie ..keď kasel teplota sopel
Najlepsie je na tom to, ze pravdepodobne dosishnes uplne opacny efekt 😂😂. Cim viac budes v styku s virusmi tym bude tvoj imunitny system vycvicenejsi - mozno na zaciatku schytas kazdy visrus co aj deti, ale pokial nie si inmunodepresivna tvoj inmunitny system sa posilni
Matka má takú pri***anú kolegyňu. Len čo sú vnučky choré, tak sa tam pchá, aj tam prespáva, potom ide do práce a nakazí všetkých okolo. Minulý rok to ďalšej kolegyni sadlo nejako blbo na pľúca a ešte aj do nemocnice kvôli tomu chodila.
@refly to je ozaj kus... ved keď chce opatrovať nech si dá dovolenku
@prasiatko30 By ma zaujímalo, že či sa to tak iba hovorí, alebo to fakt funguje... lebo keď som chodila do školy a do práce mimo domu, tak som bola chorá aj 2x každú jeseň a 2x každú jar. Odkedy som na HO a nestýkam sa toľko s ľudmi, tak nie som chorá jak je rok dlhý, roky rokúce. Ako, v teórii by to malo fungovať ale v praxi teda...
@valikasikulova Ona je celkovo bezohľadná, sebecká harpia... dovolenku by si nevzala ani keby čo. Tak polka úradu má nejaké zo škôlky dovezené soplíky. Potom prídu domov a nakazia celú famíliu. Každý sa na to sťažuje každú jar a jeseň a nevedia si pomôcť.
@refly podla mna to nefunguje. alebo teda mozno len na perfektny imunitny system. ja sa snazim chranit a napriek tomu som presla skolkarskymi chorobami komplet vsetkymi 4x. ziadna imunita a mensia chorobnost. som chora zarovno detmi a to ich rohodne nepusinkujem a snazim sa neochoriet ako to len ide.
@refly tak ked mi prve ditko zacalo vlacit virusy z jasli tak sme padali ako muchy. Po par mesiacoch ditko stale nosilo virusy a uz to len tak nefungovalo - moznoz kazdych 5 chorob mi uskodilo jedno. A napr tie gastro varianty velmi malo. Bola doba, ze ditko bolo chore aj kazde 3tyzdne a my dospelaci nic 🤷♀️
@refly no napríklad u mňa to funguje, ja keď mám deti choré, tak ich normálne hladkam, bozkávam, pritúlim, ako keby boli zdravé, možno aj viac. Aj keď bol malý v nemocnici s rotavirusom som bola stále pri ňom, bozkávala, atď. Sestrička má varovala, že to chytím od neho a vôbec nie.
@janickacrazy Tak to máte super, len si fakt treba dať pozor aby to potom človek neroznášal ďalej a nestrpčoval život ľudom okolo :/ Lebo niektorí sú aj bezpríznakoví.
@janickacrazy presne dieta spavalo na mne ked bolo chore, pripadne vzdy som celu noc prelezala pri ditku v objati a ja som teda nechytila vsetky virusy ani bakterie. Jasne, ze sa stava a obcas sa clovek nakazi ale po zaciatocnom treningu velmi malo v porovnani s chorobnostou deti
Prečo to robíš? Chceš byť PN a oddýchnuť si alebo je to spôsob škodiť sebe, zloprajnosť, neláska k sebe? Máš pocit, že chceš trestať seba za niečo? Závisí od úmyslu. Ľudia väčšinou chcú byť zdraví.
@pralinka25 Tiež mám ten pocit.... tiež neviem čo je dokonalý imunitný systém, lebo každý stále rieši ako posilniť imunitu, len keď je moc silná, čiže reaktívna... tak to robí alergie, astmu, ekzémy, autoimunitné choroby... všetko musí byť tak-akurát :/
@refly no ved to. dnes sa uz malo vidi ten spravny balans. bud ma niekto hyperimunitu cize alergie atd. alebo je niekto kto je nonstop chory.
mne imunolog hovoril ze organizmu trva zhruba 6 tyzdnov kym sa spamata z beznej choroby naplno. tak my doma mame medzi chorobami 4-5 dni. moj organizmus sa uz nespamata nikdy.
Prečo by si dobrovoľne chcela mať sople, kašle, teplotu? Chceš aby ťa ľudia obskakovali? Užívaš si tú pozornosť? Normálny človek chce byť zdravý.
Možno si chceš vybudovať imunitu. Inak ja mám 2 deti, 3,5 a 1,5 starší v škôlke prvy polrok nonstop chory. Mladší detto a ja klop klop klop ani jeden jediný krat takze neviem či tieto detske sopliky idu aj na dospelých. Neviem ale na mna nejdu
@pralinka25 Jo, ľudia sú v tomto veľmi naivní a jednoduchí.... znie lepšie že nás tie choroby posilujú a budujú imunitu, tak to stále opakujú.. Každý to počúva nonstop celý život, tak to berú ako fakt. Napriek tomu, že to nemá skutočný zdroj okrem "babka to vždy tak hovorila".
Prekvapivé zistenie: byť každú chvíľu chorý, nie je zdravé :D
Ja mám pravdepodobne hyperimunitu, lebo okrem alergii mám vyše 20 rokov chronickú nádchu. Sliznica reaguje na bežne sa vyskytujúce baktérie ako na tie škodlivé, tak to mám nonstop zapálené a upchaté :I Asi by som si mala pogoogliť ako tú imunitu konečne trochu stlmiť :D
ano je to šibnute spokojna ?
Preco? Ved choroby obmedzuju cloveka
No normálne to nie je určite.
@prasiatko30 Urcite to tak nie je.
@prasiatko30 lenze ono to ma hacik. virusov a bakterii je obrovske mnozstvo. a mozno si vybudujes pamat na tych 15 co si chytila v skolke ale je ich dalsich x tisic navyse mutuju menia sa casom takze to az tak nefunguje. ale ako hovorim u cloveka so zdravou imunitou to asi pojde ale kolko takych je v dnesnej dobe? pramalo.
@refly neviem spojime sa, ja mam imunitu na bode mrazu 😀
Myslim ze kricis a tuzis po pozornosti a opatere. Asi sa ti nedostavala od rodicov iba ked si bola chora. A tak chces byt chora aby sa niekto konecne postaral o teba- Ty sa staras o vsetkych a o teba sa nestara nik, ani TY sama.

Chápem správne ze ak ma napr rotavírus hnackuje grca tak sa snazis o to aby si to dostala aj ty?