Je to schizofrénia?
Ahojte dievcata.
Mam relativne blizku znamu(suseda, matka deti, ktore sa kamaratia s mojim dietatom), ktora, predpokladam, je nejako psychicky chora. Pisem sem, mozno mi poradite, o aku chorobu moze ist. Ja som myslela, ze schizofrenia, ale ked citam definicie schzofrenie na nete, tak pri tejto chorobe clovek veri uplnym nezmyslom, napriklad, ze ho chcu uniest mimozenstania.
Ta znama asi na take neveri, neviem. Az v takom stadiu sa mi nepredviedla.
Popisem, ako sa chova:
-ked je normalna, ma normalny hlas, ked ma svoj "stav", ma taky ako keby hlas opilca, ale nemyslim si, ze pije. Alkohol z nej nie je citit
-vsetko vidi negativne, nic nepochvali, vyslovene vsetko ohundre hoc nemusi, casto by mala byt vdacna, napriklad niekto jej donesie zeleninu zo zahradky a ona to vidi v zlom, ze ten clovek to nema kam vyhodit, preto jej to doniesol, alebo zeleninu zuzitkuje a potom hovori, ze bola splesnivena, spinava atd.
-rozprava iba o krivdach, ktore sa jej stali, ale su to vyfabulovane krivdy. Ma styridsat rokov, ale riesi, ze ju matka dala do pionierskeho tabora, alebo ked mala 12 rokov, tak ju bratranec pobozkal(akoze ju tym znasilnil),
Ona ma aj deti? No ja by som neskončila známosť, ale asi skúsila to riešiť s jej manželom, zeby asi potrebovala psychiatra. Ved v tom vyrastajú tie deti, chúďatka malé nemohla by som to nechať tak, ak je taka mimo zmyslov.

Podla mna musela niekedy v zivote utrpiet neake traumy, odmietnutia,psychicke,fyzicke nasilie atd...alebo pochadza z neakej patologickej rodiny kde bolo taketo spravanie na beznom poriadku...moze to byť hoci co....mozu to byt i psychicke problemy ktore sa neriesili a prehlbuju sa.....ja osobne by som tu znamost/kamaratstvo ukoncila...v prospech svojho psychickeho pohodlia....