icon

Je to trojklanný nerv?

ala76
1. jún 2018

Ahojte.....
Prosim vas je tu niekto kto mal potvrdenu diagnozu trojklanny nerv stym ze priznaky boli len bolest zubov a usi.Bolo potvrdenen ze je to trojklanny nerv?
Moj problem nastal znova.Prv bolo v zime stymi istymi priznakmi zuby a usi.(tvar nie).Podla neurologicky to bola vec zubara mam jest b-komplex a ibalgin .Zubar tvrdil ze je vsetko v poriadku
.tak som nechala tomu cas.nejak to samo preslo.
AVSAK mi to zacalo znova take iste signali.usi v poriadku zuby po rentgnene zubov (opg)v poriadku.
tak uz mi len ostava zas neurologia ......a so zvedava scim namna vinde lebo zuby su v poriadku.
AJ VAS SI TAKTO PODAVALI V NASOM SLOVENSKOM ZDRAVOTNICTVE?NEUVERITELNE......a popri tomu staci poslat na ct napr.
dakujem za vase skusenosti a info ala

Strana
z2
ala76
autor
15. dec 2019

@popelka5000 ja som 2 roky stým Behala aj MR v Ružomberku. Tiež Martin. 4 zuby išli von sto 2 zbytočne. Potom som zmenila neurológia pozrel všetky papiere a hlavne MR tmk kĺbov. Tam to bolo ôk. Tak som brala Tegretol aj pomohol niečo. Trpezlivosť 😉

popelka5000
15. dec 2019

@ala76 preboha a si zober že mňa zatiaľ od okt žiadny neurológ nechce zobrať až 27.12 idem neurologicke ....v nemocke mi dali len infuzku ,aescin a betahistin ....ako dlho si sa ty liečila? Že si nepociťovala už ani sklbanie v tvári? Dakujem

popelka5000
15. dec 2019

@ala76 áno aj ja Martin a v piatok som bola v Ružomberku na mág.rez.tmk kĺbov ....to kto ti povedal o tich zuboch ? V Martine alebo tvoj zubár?

ellinkaaa
15. dec 2019

@popelka5000 prešlo ma to po pár týždňoch
...ale doteraz mám ,, následky,, vždy keď prechladnem alebo má ofukne vietor tak to boli....ale našťastie nie tak veľmi ako keď ma to chytilo prvý krát.drzim palce.

ala76
autor
16. dec 2019

@popelka5000 ako myslíš o zuboch?
Ja som nebrala IC akurát nežila žuvačky ani nič tvrdé a meksiu stravu. Mňa nesklbe v tvári. Pulzovalo mi to uši zuby hlava. Teraz občas zuby alebo uši.

nela245
23. jún 2022

@lilyianka zdravím, ja mám takéto iste probelmi marci som dostala obrnu tvare,stále je to ešte vidieť ale oveľa lepšie ako som mala… len keď má začne boleiet hlava altomaticky aj tvar licna kosť jazyk pery😔 bola som na megneticke s hlavou všetko mám Ok len neviem či keď robia magnetické výšetrenie hlavy či to aj veľké tvári? Nemáte stym skúsenosť ďakujem

lilyianka
23. jún 2022

@nela245 žiaľ nemám,mne MR nerobili vôbec. U mňa sa nejednalo o 3klanny nerv,ale o krcnu chrbticu

minnkaa
4. jún 2023

@ala76 ahoj co Ti nakoniec zistili? Preslo ti to a co ti pomohlo?

ala76
autor
6. jún 2023

@minnkaa ahoj.po vyšetreniach v Martine magnet.v Ružomberku q z výsledkami u neurologických sa zistilo trojklanny nerv.brala som lieky pol roka,vytrvalá mŕtve zuby(mala som zo 3)a je lepšia.neprestalo úplne ale je lepšie.pozor musím dávať na chlad a teplo prechody.. ..jedna veta od mojej neurologicky že sa treba naučiť žiť z bolesťou.. a bude lahsie....

minnkaa
6. jún 2023

@ala76 dakujem ti za odpoved a mala si silne bolesti alebo aj take ze si vedela fungovat aj bez tabletiek?

bapi1
6. jún 2023

@ala76 dufam, ze sa vam ulavi navzdy. Lebo vacsina tých z nas, co si aj dali zuby do poriadku, tak sa ulavilo na chvilu a potom zacali bolesti. @minnkaa su obdobia kedy bolest nie je a obdobia, kedy su bolesti take, ze vas vyradia z normalneho denneho fungovania.

minnkaa
6. jún 2023

@bapi1 to je hrozne ved to je naprt taky zivot.
Ja som bola u dvoch neurologov prvy mi trojklanny vylucil koli tomu ze by som mala velke bolesti a druha neurologicka ze moze byt ze je podrazdeny a vyskusat to preliecit s liekmi. Tak zato ci mozu byt aj take mierne bolesti pri tom trojklanom. A ako prve ma zacali boliet zuby potom jeden cas aj ucho a teraz ma boli uz aj tvar. Uz mi to trva skoro rok

bapi1
6. jún 2023

@minnkaa ano, je to hrozne. Neviete kedy to pride, kedy odide, ako dlho to bude trvat. Nez najdete tu spravnu kombinaciu liekov to tiez trva...potom pridu zasa ataky bolesti a mate pocit, ze lieky su zbytočne, resp. hladate inu pomoc. Casom si clovek na tie bolesti ako tak zvykne ale komfort normalneho zivota mate naruseny aj tak. Vela ludi nechape tymto bolestiam, pritom patria medzi najvacsie spolu s porodnymi bolestami. Kto ich nezazil, neuverí.

ivanaa346
25. nov 2025

@ala76 Ako ste prosim vtedy dopadli ,presli vam tie bolesti? Bola to opäť ta neuropatia? Trojklanny nerv ?

ala76
autor
1. dec 2025
@ivanaa346

@ala76 Ako ste prosim vtedy dopadli ,presli vam tie bolesti? Bola to opäť ta neuropatia? Trojklanny nerv ?

@ivanaa346 po vyšetreniach na mr u zubára v Martine a na neurológiu som skončila tak že 3 zuby behom 1 roka išli von(mŕtve zuby).zmenila som som neurológicku a ona povedala že je to trojklanny nerv a robí zle chladmam prácu kde som aj v chlade aj v bežnej teplote.
Neurologická amb.mi predpísala na pol roka lieky .A niečo to pomohlo.aj nieje to také intenzívne.v zime sa to občas objavy......

Strana
z2