Je zubár ochotný dať anestéziu?
Ahojte.
Prosim vás. Aku máte skusenosť u zubára?
Je ochotný vám dať anestézu? Je na vyžiadanie alebo dáva automaticky?
Moja zubárka ju odmieta-s tým, že takto sa jej lepšie pracuje. Ja už mám z toho ozaj paniku, ktoru neviem ovplyvniť. Bol by to u vás dovod na zmenu?
Ja už inu cestu nevidim. Naposledy som odtiaľ išla s plačom.
@anonym_autor vždy mi ju dá s otázkou Asi dáme aj injekciu však. Nikdy by som si nedala nič robiť bez
@anonym_autor mala som zubára, úplného mäsiara, nikdy mi injekciu nedal, ale raz mi tiež tak doblížil, že som odišla s plačom. Zmenila som ho a teraz sa ma zubárka automaticky vždy pýta, či pichne anestéziu. Bez nej si už nedám robiť nič.
Vzdy mi supnu anesteziu, ani sa nepytaju. V mojom okoli sa zubari nelubuju v tyrani pacientov 😂😂😂. Aj detom ked isla zubarka vrtat tak im pichla lokalku a tak bravurne, ze dieta az po niekolkych rokoch prislo na to, ze mu ju pichli😂😂😂
Vždy dáva, ani sa nepýta. Však to je moderne ošetrenie, nie aby tam človek reval jak pred 100 rokmi
Asi by som na Tvojom mieste inú zubarku / zubára.
ja som naposledy nechcela a moja zubarka povedala, ze bez nej mi to robit nebude 😀 ja to neznasam, ale ked sa ide robit nieco bolestive, neviem si predstavit, ze by mi to zubar odmietol pichnut
Mňa už poznajú natoľko že mi ju ponúknu. Mám nízky prah bolesti a bez injekcie by som vŕtanie nedala. Teda možno aj áno ale naco sa trápiť keď nemusím.
Tiež sa má už ani nepýta a hneď dáva .keby sa dalo dám si ju aj na preventívku 😁
@anonym_autor Jasne, vzdy ked sa robi daco bolestive.
To su agrumenty, ze sa jej lepsie pracuje...ty mas trpiet, aby sa jej lepsie pracovalo?
Ano, bol by to dovod na zmenu
Ak mi zubár nedá ,tak vždy mi vysvetlí prečo a vie veeelmi dobre ,že sa mu u mňa nevyplatí aby som cítila bolesť ,bol by aj on zbytocne nervózny ,ale pán chirurg keď mi picha tie konské dávky anestézie ,tak počuje aj nadávky ale ja potom som zas krásne mimo a sme obaja spokojní
Ano odišla by som
Ja som u zubára z opačného brehu, vždy ho zastavujem, že žiadnu anestezu nechcem (boli ma z nej dva dni hlava, nie že by som si rochnila vo vrtani zubov), len keď mi robí niečo väčšie, tak som zmierená s osudom. Ale aby mi zubár odmietol dať injekciu, to som ešte nezažila. Viac by som sa u takého neobjavila.
Keď som šla 1x k mojej zubárke, bola som zelená od strachu a tak sa mi triasli kolená, že ma aj so sestričkou chytili pod pazuchy a doviedli do kresla. Chodím k nej už 12 rokov a sestrička ma vždy víta so slovami 'všetko mám pripravené, aj anestézu, nebojte sa'. Moja zubárka sa neustále istí, či som v pohode a či nepotrebujem dopichnúť. Nemá záujem, aby som jej so strachom zdrhla. Snaží sa mi pomôcť. Chodíme k nej všetci, vrátane detí. Mňa by bez anestézy do kresla nikto nedostal. Zážitky z hromadnej návštevy školskej ambulancie vo mne zanechali traumu na celý život.
Ja musím nahlásiť že nechcem inak mi ju dá automaticky
Ja som chodila k zubarovi, kde oprava stala 50 eur a anesteza dalsich 50 eur. Tak jasne ze som si usetrila, ked som 10 minut diskomfortu vydrzala. Potom som isla k zubarke, kde oprava zubu stoji 100 eur v cene je aj anesteza, ale da sa odmirtnut. Raz, ked som bola v prvom trimestri, som odmietla a zubarka sa viac snazila, robila to opatrnejsie. Inkoedy, ked som si to dala, mi tam rvala tie matrice a kofferdam, ja som sice pozerala video city walk a chillovala som si ale hodinu po osetreni ma to riadne rozbolelo a dasno cele opuchnute. Takze vsetko ma pre a proti
Ďakujem. Utvrdili ste ma v rozhodnuti. Že ta anesteza je ozaj pomoc pre pacienta. Vždy som už vo dverách povedala, že ústa otvorím, ale chcem anestézu a vždy sa to vyhrotilo. No ja nemám záujem takto dobrovoľne trpieť keď nemusim. A ako čítam-ozaj nemusím.
Rodila som bez epi. Ale zubárske kreslo je pre mňa viac ako nočná mora ☹ a ten pocit, že by mi mala vrtať "za živa" tak sa mi chce až zvracať ☹
Vzdy sa pyta, ci chcem anestezku, kedze sa plati navyse. A ja vzdy poviem, ze samozrejme. Proste uz len kofferdam boli, ako su tam tie svorky pri dasne. Urcite by som nechodila zubarovi, co nedava anestezku.
Ja práveže musím presviedčať, že anestézu nepotrebujem...
ja keby môžem dám si anestézu už medzi dverami ako vchádzam do ambulancie. ak by mi zubár odmietol anestézu dať, tak v momente sa zdvihnem a odchádzam... ťažko znášam vŕtanie a iné veci...
Tiež som mala zubára, ktorý nechcel dávať anestéziu. Kedysi som ani nevedela, že taká vec existuje. Keď som si ju raz vypýtala, povedal, že o tom rozhoduje on.
Našťastie už mám iného zubára, resp. zubárku. Injekciu som mala naposledy pred pár rokmi za 20eur (vtedy mi dosť prerábala zuby po starom zubárovi (chodila som tam často), takže teraz keď je to dobre opravené, sa už tak nekazia)
Tak to vám závidím… Ja som si nedala nikdy bez anestezy robit so zubami nic. Vždy mi bolo blbo, vysoky tep, búšenie, občas mdloby… Mám alergiu na anestezu. Čiže najbližšie ma čaká ošetrenie v celkovej anesteze. Co by som dala za jedno pichnutie 🙄😃🤦🏽♀️
@anonym_autor keď tam ideš so strachom tak ju zmeň.Ja si na bežný kaz nedávam a myslím si, že som dosť úzkostliva.Injkekciu som mala raz, ale nemám az tak zle zuby.Zalezi od zákroku čo ti robí.
Určite podanie anestetika je už samozrejmosť. Niekedy ak človek dokáže vydržať nemusí sa podať. Podanie je však výhra pre lekára aj pacienta. Pacient nič necíti a zubár môže vrtať koľko chce.
Mne nedáva, lebo ma pozná, že je to zbytočne. Mna ošetrenie zubov, akékoľvek, nebolí alebo len minimálne. Ostatní členovia rodiny, ktorí k nemu chodia, dostanú tuto možnosť a po väčšine si pýtajú. Je to bežná vec.
Mne nedáva, lebo ma pozná, že je to zbytočne. Mna ošetrenie zubov, akékoľvek, nebolí alebo len minimálne. Ostatní členovia rodiny, ktorí k nemu chodia, dostanú tuto možnosť a po väčšine si pýtajú. Je to bežná vec.
@malaopicka Tak nedavno mi robili komplet rekonstrukciu chrupu - implantaty vsade, trhanie vsetkych zubov, rezanie dasna. Tipnem si, ze by si bola za anesteziu
Okrem trhania zuba nedávam, ani nepotrebujem.
@anonym_autor bez anestézy by som tam ani nesla
@anonym_autor tak u tejto Zubarka by som nebola ani minútu ja bez injekcie by som zákrok nepodstúpila a to ja mám citlivejšie ďasná mne často musí dať viacej anestéziou
@anonym_autor To čo máš za drbnutu zubarku. Len raz by odmietla, idem inde
Určite podanie anestetika je už samozrejmosť. Niekedy ak človek dokáže vydržať nemusí sa podať. Podanie je však výhra pre lekára aj pacienta. Pacient nič necíti a zubár môže vrtať koľko chce.
@bloger vieš čo, niekedy dávno som to vydržala. Ale to už hádam aj 10 rokov. Až kým zavrtala tak, že som jej vytrhla vrtačku z ruky a musela som na 5min predýchavať. Od vtedy je to pre mňa fakt nočná mora ☹
Priznávam, že naposledy som bola pred cca 6rokmi. A odvahu som nenabrala. Uvedomujem si, že takto bojovať nemožem ak sa dá isť aj inou cestou.
@anonym_autor tak u tejto Zubarka by som nebola ani minútu ja bez injekcie by som zákrok nepodstúpila a to ja mám citlivejšie ďasná mne často musí dať viacej anestéziou
@andrejka1974 mne naposledy davala jednu dávku. Pol na jednu stranu pol na druhu -robila mi medzizubny kaz na jednej strane a opravovala osmičku na druhej. Ale nezabrala poriadne. Citila som-nie až uplne ako u mäsiara ale bolo to neprijemne. A komentar, že mám vydržať ma dorazil ☹

@anonym_autor samozrejme, inekcia stoji 10-15 eur a vzdy mi ju ponukaju