icon

Kam injekcia pri problémoch s krčnou chrbticou?

ennylilith
1. máj 2023

Dobry neurologicka mi predpisala injekcie Movalis s tim, ze ak mi ich ma kto pichnut znama robila dlho zdravotnu sestru no tiez moc nevie kam tato latka prvu injekciu som ju zmiatla dufala som, ze toto je tiez obstrek ten jediny mi na den ulavil. Dalsiu, ked prestudovala, ze toto ma ist do svalu tak mi pichla do stehna, aleee ... Ved hore aj tricepsy aj ramena su neni svaly? 🤔 kam teda sa picha. Ano viem, ze aj cez stehno by sa malo dostat do celeho tela, ale ja mam take bolesti, ze som analgetikami prezrata a nic mi neulavuje, preto mi nejde do hlavy preco do stehna a nie blizsie k potrebnemu miestu.

Strana
z2
ennylilith
autor
1. máj 2023

@majamat znama je uz dlhsie na dochodku robila dlhe roky na neurologii a uz som priznala, ze chyba bola na mojej strane predpokladala som, ze je to ta ista latka ako v ambulancii lebo jedine obstrek co mi robila v ambulancii mi na den ulavil. Na zapal moze byt, ale myslim by sa mala riesit aj bolest a nielen zapal a nie mat taky pristup ako vsetci nasi lekari trp ci skap

ennylilith
autor
1. máj 2023

@majamat ale ako beriem jedina co sa to snazi rozumne vysvetlit a nie ukazat rozum hajtami... Len prosim neber to za urazku mas preklep uapalovy, prosim oprav chcem si pozriet o co konkretne sa jedna aj na nete nech pochopim preco bolest neprechadza a vsetci na nu kaslu. To neni hajt na teba, vidim vyznas sa a fakt ma to zaujima 🙂

reiskirchen
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
1. máj 2023

@ennylilith ak vas boli krcna chrbtica tak movalis sa nepicha do krcnej chrbtice!!

ennylilith
autor
1. máj 2023

@taktotedanie parada uz viem nieco nove, este zisti preco to ignoranstvo lekarov 🤔

taktotedanie
1. máj 2023

@ennylilith v com vas ignorovali lekari? Ved ste dostali liecbu

majamat
1. máj 2023

@ennylilith malo byt zapalovy. koment sa mi uz opravit neda.

majamat
1. máj 2023

@ennylilith ma to ucinok aj na bolest, len si treba uvedomit, ze pri silnych bolestiach casto ieky nemusia zaberat. niektore bolesti prechadzaju naozaj tazko.
sama mam skusenost s bolestami chrbtice. riesim to analgetikami, ale ziadna slava to nie je. vacsinou musim vyssie davky a hlavne vcas. ked sa bolest viac rozbehne, tak liekyslabo zaberaju, prida sa aj vracanie. ked si aj lieky dam vcas, vacsinou sa to len zmierni. zavisi aj od kombinacie liekov, ktoru pouzijem. vacsinou, ak je to horsie, tak po par hodinach sa boles opat zhorsuje a casto to trva aj 2-3dni.
mimo taketo obdobie mavam stuhlost chrbtice, niekedy aj bolest, ktora je ale znesitelna, preto v takom obdobi nic neuzivam. uz citim, kedy prichadza bolest na ktoru musim neico uzit. no nikdy to uz nie je ok, stale chrbticu citim. kedysi ma reumatolog poslal len na rtg, tam nic podstatne nebolo. nejake mierne zuzenie miechoveho kanala -nevyznamne. no fakt je, ze makke tkaniva na rtg nevidno. a ja som zly pacient, nechce sa mi behat za dr. tak to riesim vsemozne inak.

ennylilith
autor
3. máj 2023

@taktotedanie ked nezabera na bolest jedno, skusim druhe vsade tu pisu obdobie kludu a obdobie bolesti nie 14 x 24 hodin = 336 hodin v bolestiach a nik nic poriadne

ennylilith
autor
3. máj 2023

@majamat no mna to boli v kuse co uz mozno raz prejde aspon natolko aby som sa konecne po tyzdni normalne vyspala kedze teraz vdaka bolesti uz dva tyzdne nie aj viac prestavam uz ratat

taktotedanie
3. máj 2023

@ennylilith tak si pytajte iny liek, zmente neurologa, objednajte sa na rehabilitacie ja nevidim dovod tu nadavat na lekarov a zdravotnictvo
Treba trosku iniciativy zo strany pacienta

lulu552287
11. jan 2024

@lucka_ke ahojky reagujem len kvôli tomu že máš driekove platničky zle . Ja som na tak isto . Sj niečo pomáha ?

Strana
z2