Kašeľ skoro dve hodiny. Mám ísť na pohotovosť?

17. nov 2023

Prosím vás čo zaberie na kasel u dospelého. Už 4 dni kašlem suchým drazdivym kašľom, dávam si stoptussin, kalcium, antihistanimika dokonca keď potrebujem aj ventolin sprej. Antibiotika nemam pretože som jedny dobrala pred 9 dni lenze sa mi choroba znova vratila. Dnes ale kašlem extremne a to až tak že už od 23:30 doteraz kašlem každú minútu! Doslova. Už nevladzem, boli ma z toho brucho, budim vsetkych v dome. Dala som si aj ventolin a cezeru, nezabralo. Tiež som otvorila okno dokorán a nic. Mam ist na pohotovost? Čo mi urobia?

autor
17. nov 2023

A funguje vobec pohotovost o tomto case?

kika2810
18. nov 2023

Pohotovost funguje no skust este pokrajat cibulu do misky na drobno a zaliat medom ale nie vela max na jednu cibulu 1-2 pl lyzice . Kedze to potrebujes hned skus popucit lyzicou tu cibulu nech kus pusti stav. Je to hnusne smrdi to ale daj si tej stavy z cibule s medom za lyzicku dve cajove a prehltni. Nezapijaj. Moze pomoct

betulinka1
18. nov 2023

Pohotovost funguje podla toho v akom meste zijes. Googli. A kludne chod, pichnu ti injekciu a uľaví sa ti. Predpisu ti lieky alebo sprej na dalsie dni.

juliet86
18. nov 2023

a spat posediacky skus. pripadne mokry uterak na radiator. ako si dopadla?

mibel
18. nov 2023

treba vyskúšať majoránkový čaj s maslom u dcéry keď som už nevedela čo tak zabralo , teraz si ho už aj sama pýta https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/pripravt...

nwnw
18. nov 2023

Erdomed no a v lahsich pripadoch kombinujem kalobua stoptussin. Neviem ci ta poriesia napohotovosti. Toto som riesila pred rokom s babkou. MUDr na dovolenke, zastupujuci nezdvihal mobil. Kazdopadne dozaduj sa poriadnej liecby u svojho doktora!!!!!

tradaaa
18. nov 2023

Cezera je ako zodac, však? Mne kázala Dr. pri takýchto stavoch krátkodobo 2 tbl. ráno, dve večer. A dávam čaj z cibule (aj so šupkou) a mojoranky s medom, stoptussin ráno, večer + cez deň ak už vykasliavas môžeš dať napr. Solmucol. Ale moc tie lieky od kašľa nekombinuj, aby sa učinkami navzájom nebili. Ak máš aj cez deň suchý kašeľ, stoptussin 3x denne

mamina7070
18. nov 2023

treba inhalovat aspon vincentku alebo fyzak ja si davam aj yabro urob si covid test
za mna pohotovost nie
treba spat v polosede a pridala by som kalobu

vanilkovazmrzka
18. nov 2023

Tak pohotovost je pohotovostou prave preto, aby fungovala, ked su bezne ambulancie zavrete… podarilo sa ti to dostat pod kontrolu? Isla si nakoniec?

autor
18. nov 2023

@vanilkovazmrzka isla som dali mi ďalšie antibiotika a solmucol a poslali ma domov… keď som bola v chlade von trosku mi to stoplo a potom som mohla zaspať nastastie.

vanilkovazmrzka
18. nov 2023

Tak potom super, snad uz sa to bude zlepsovat 😊🤞

1342
18. nov 2023

Pri takýchto zachvatoch treba nasadiť prednison

cukroska
18. nov 2023

To poznáme asi skoro všetci. Cibuľový čaj med citrón a zájsť v pondelok asi na ďalšie antibiotiká. Na pohotovosť sme nechodili s tým ani s deťmi.
Samozrejme pokiaľ by to neboli vysoké horúčky,alebo vážne. Prežili sme my kadečo už.
Môj muž by ti vedel rozprávať ako som spávala v inej izbe po sedačku v izbe veľký hrniec s harmacekom a naparovala som sa.Od detí sme toľko chorôb chytili kým boli malý..Dokonca aj cez tehotenstvo som musela 3 antibiotiká čo nezaberalo nič čo bolo pre tehotné a už vôbec nie prírodné a domáce liečby ani homeopatiká.