Kaziace sa mliečne zuby - dajú sa opraviť?

romanko999
23. máj 2021

Ahojte,

neviete nam prosim poradit.

- malej sa začali kaziť predné horne 4 zubky. Na dvojke ma podla zubara kaz, odporucil nam dokladne cistenie zubkov a sledovanie stavu.
- druha zubarka nam este odporucila pastu GC tooth mouse, ktoru aplikujeme vecer pred spanim ale viac menej to mala vsetko jazykom zotrie.
- zubky cistime dokladne rano aj vecer, ale to čo ma na dvojke sa jej zacalo tvorit aj na jednotke....

Otazka:
- da sa to zastavit aby to nepostupovalo na dalsie zubky, (stolicke aj spodne zubky ma pekne a radi by sme urobili vsetko preto aby ich mala zdrave)
- hlavne by sme chceli vediet ci sa daju tieto zubky opravit a ak ano vedeli by ste nam odporucit zubara
-na obrazku vidno aj tu uzdicku, mysliste ze je este v norme?
- nechceme to nechat len tak a cakat co sa bude diat dalej...

Po pripade ak mal niekto podobnu skusenost, co pomohlo?

Dakujeme🙂

kkovacovak
23. máj 2021

@romanko999 určite treba dať zuby opraviť. Som prekvapená že to dr hneď nespravil. Kaz môže prejsť na zdravý zub pod ním a všeobecne môže mať dieťa aj iné problémy. Nie nadarmo sa aj pred operáciami chodí k zubárovi aby pozrel či tam nie je kaz. Vymenila by som zubára

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patus_2
23. máj 2021

@romanko999 treba hľadať kvalitnu detskú zubarku/zubára. Taktiež skúste dentálnu hygienu, tak ukážu ako sa o zúbky poriadne starať a ako ich správne čistiť. Tuším že aj elmex gél je odporúčaný pri počiatočných kazoch. Tiež čo najviac obmedziť sladené pitie, vypláchnut ústa po jedle, ak to ide tak obmedziť aj sladkosti.

romanko999
autor
24. máj 2021

Véd práve chceli by sme poznať aj príčinu prečo sa jej to robí, možno je to nočné kojenie, možno zla technika čistenia zubov alebo iná zdravotná príčina... Sladké nápoje nemala vôbec, píla ale veľa billinych čajov bez cukru, teraz už len čistú vodu. Po jedle jej dávame pohárom zapiť. Elmex gél nám neodpuricili kvôli floridom a nevie to vždy ešte pekne vyplut ale učí sa aj to... To šírenie keď už to man, obmedzí mé len opravou zúbkov...

simkka
7. mar 2023

@romanko999 prosim ako ste to doriešili?? Nas 1.5 rocny syn ma presne to isté.. zubae vravel ze to je z nocneho kojenia..je pravda ze maly bol fakt nonstop na prsniku v noci... netušila som ze to môže spôsobiť toto😐... neviem si predstaviť ako by mu to zubar opravoval... syn by neobsedel, vrieskal ...ale spraviť by som mu to určite chcela dať 😒

sika206
3. dec 2023

@simkka ahoj. Riesili ste to nejak? Moj maly 2,5r bol tiez doterz dojceny a tiez ma taky povlak na zubkoch a tiez sa mi zda he na tej 2ke sa mu cosi ide robit. Prosim o radu. Zuby cistime pravidelne rano a vecer od 1r dovtedy sme len malou kefkou ale tiez cistili. A papa malo sladke a pije len cistu vodu.