icon

Kde sa dá zohnať jodid draselný?

28. feb 2022

V internetových lekárňach je vypredaný/nedostupný.
Ďakujem

h2
28. feb 2022

@dudos No ja som minimálne v 10-tich videla, že ho majú skladom. Ale pozerala som len tak, zbežne.
Môj otec bol chemik a keď vybuchol Černobyľ, pamätám si, že nám dával jód. Ale teraz sa ho ani nesnažím zháňať, na toto nám nepomôže.

dudos
28. feb 2022

@h2 konkrétne tieto zháňam.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
luchab
28. feb 2022

Mna fascinuje, ake ste niektore odbornicky na vsetko, zeny 🤣.

vanda323
28. feb 2022

A to načo je vlastne ten jod

dudos
28. feb 2022

@ell_mala a to sú aké? Kokos...ani vedieť to nechcem. Toto je fakt sila. Neuveriteľné. Pevne verím, že po tomto všetkom sa ľudstvo uvedomí, keď toto pominie.

h2
28. feb 2022

@dudos Len aby tu potom ešte bolo nejaké ľudstvo... ☹️

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
ell_mala
Autor odpoveď zmazal
juliana30
28. feb 2022

Už pred mesiacom bol vypredaný na SK aj v Čechách.

vanda323
28. feb 2022

@ell_mala Takže ty si myslíš že použije zbrane hromadného ničenia?

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
dudos
28. feb 2022

@h2 ja pevne verím v "normálny" ak sa to dá tak nazvať, koniec (kto vie v akom časovom horizonte?) tohto neuveriteľného šialenstva a po tomto všetkom by sme mali ako spoločnosť urobiť všetko pre to, aby už žiaden štát, žiaden jednotlivec sa nemohol vyhrážať celému svetu použitím takýchto zbraní.

lenusiatko
28. feb 2022

Jodid draselny is the new rusko.
Precitajte si pribalovy letak, dospelym je nanic.

oblecenie99
28. feb 2022

@lenusiatko a gumené rukavice, gélová dezinfekcia a droždie 😀 Spomínam si, ako približne v takom case pred dvoma rokmi som bola u našich s novorodencom, celá vyklepana z toho, čo bude s tou pandémiou, s plačom som šila ručne!!! s mamou rúško z nejakých zvyškov látok a nikdy nezabudnem na otcovu vetu, ktorá ma vtedy ako tak ukludnila a povzbudila: prestaň plakať, to je nič bud rada, že nie je vojna..

taga
28. feb 2022

@ell_mala prave islo v spravach na ta3, ze ich uz udajne pouzil v meste Ochtyrka

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
taga
28. feb 2022

@ell_mala s tou dnesnou vyzvou, aby civilisti opustili Kyjev tipujem, ze do rana zrovna Kyjev so zemou (moj subjektivny nazor)

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
narayan
28. feb 2022

@ell_mala @taga veru aj mňa to napadlo 😔

luchab
28. feb 2022

Idu na dracku, ako dezinfekcne mydla a cistiace prostriedky na zac.korony 😉. Vela stastia v zasobeni a panike 😜.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
minutka
28. feb 2022

@taga pouzili vakuove bomby. Nekontaminuju prostredie.

taga
28. feb 2022

@luchab ja nechapem, ze sa najdu ludia, ktori su schopni sa takto nizko vysmievat inemu cloveku - za cokolvek. Vsimla si si, ze na Ukrajine je vojna, hej? Pride ti na tom nieco smiesne?

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
taga
28. feb 2022

@minutka to je jedna a ta ista vec

nevenka
28. feb 2022

@narayan ani nie, ja len logicky uvazujem. A bavila som sa este s jednym lekarnikom. Ja mam k dispozicii Lugolov roztok 5%-ny, to je jodid draselny a I2, cisteho jodu v kvapke je 2,4 mg, on mi hovoril, ze ako prevencia proti rakovine stitnej zlazy staci 5 kvapiek pre dospeleho, 1 kvapka pre skolakov a babatka nariedit este aj tu jednu kvapku. To je podstatne menej ako je v 1 tablete jodu, tam je cisteho I2, ktory sa uvolni 50mg. Kdezto, odporucane davkovanie je v mikrogramoch za normalnych okolnosti 150 - 250 mikrogramov, nie miligramov! Velke davky jodu mozu bud vybudit stitnu k vyssej cinnosti a fakt to nie je sranda, mam Graves Basedowu chorobu, alebo ju totalne zablokovat. Mam ten jod, lebo experimentalne som si liecila hypertyreozu pred 6 rokmi molekularnym jodom a zabralo, az kym som neporodila treti raz a znova a uz mi to nerobilo dobre, musim brat lieky. Takze len z tohto pohladu o tom cosi viem. Keby slo o naozaj jadrove zbrane na baze uranu a inych prvkov, tak amen tma pre cely svet, nielen pre Ukrajinu a nas tu v okoli. Ale ja sa do zbrani nevyznam ani to na googli nebudem radsej teraz vyhladavat...

iwesska
28. feb 2022

@ell_mala Aha super,cize komu nedorazil pluca Covid,tomu dorazi Putin s tymito zbranami? 😳