Kde sa dá zohnať jodid draselný?
V internetových lekárňach je vypredaný/nedostupný.
Ďakujem
Mna fascinuje, ake ste niektore odbornicky na vsetko, zeny 🤣.
A to načo je vlastne ten jod
Už pred mesiacom bol vypredaný na SK aj v Čechách.
@h2 ja pevne verím v "normálny" ak sa to dá tak nazvať, koniec (kto vie v akom časovom horizonte?) tohto neuveriteľného šialenstva a po tomto všetkom by sme mali ako spoločnosť urobiť všetko pre to, aby už žiaden štát, žiaden jednotlivec sa nemohol vyhrážať celému svetu použitím takýchto zbraní.
Jodid draselny is the new rusko.
Precitajte si pribalovy letak, dospelym je nanic.
@lenusiatko a gumené rukavice, gélová dezinfekcia a droždie 😀 Spomínam si, ako približne v takom case pred dvoma rokmi som bola u našich s novorodencom, celá vyklepana z toho, čo bude s tou pandémiou, s plačom som šila ručne!!! s mamou rúško z nejakých zvyškov látok a nikdy nezabudnem na otcovu vetu, ktorá ma vtedy ako tak ukludnila a povzbudila: prestaň plakať, to je nič bud rada, že nie je vojna..
Idu na dracku, ako dezinfekcne mydla a cistiace prostriedky na zac.korony 😉. Vela stastia v zasobeni a panike 😜.
@narayan ani nie, ja len logicky uvazujem. A bavila som sa este s jednym lekarnikom. Ja mam k dispozicii Lugolov roztok 5%-ny, to je jodid draselny a I2, cisteho jodu v kvapke je 2,4 mg, on mi hovoril, ze ako prevencia proti rakovine stitnej zlazy staci 5 kvapiek pre dospeleho, 1 kvapka pre skolakov a babatka nariedit este aj tu jednu kvapku. To je podstatne menej ako je v 1 tablete jodu, tam je cisteho I2, ktory sa uvolni 50mg. Kdezto, odporucane davkovanie je v mikrogramoch za normalnych okolnosti 150 - 250 mikrogramov, nie miligramov! Velke davky jodu mozu bud vybudit stitnu k vyssej cinnosti a fakt to nie je sranda, mam Graves Basedowu chorobu, alebo ju totalne zablokovat. Mam ten jod, lebo experimentalne som si liecila hypertyreozu pred 6 rokmi molekularnym jodom a zabralo, az kym som neporodila treti raz a znova a uz mi to nerobilo dobre, musim brat lieky. Takze len z tohto pohladu o tom cosi viem. Keby slo o naozaj jadrove zbrane na baze uranu a inych prvkov, tak amen tma pre cely svet, nielen pre Ukrajinu a nas tu v okoli. Ale ja sa do zbrani nevyznam ani to na googli nebudem radsej teraz vyhladavat...

@dudos No ja som minimálne v 10-tich videla, že ho majú skladom. Ale pozerala som len tak, zbežne.
Môj otec bol chemik a keď vybuchol Černobyľ, pamätám si, že nám dával jód. Ale teraz sa ho ani nesnažím zháňať, na toto nám nepomôže.