icon

Kedy je vhodné očkovať sa proti chrípke?

13. okt 2025

Ahojte. Dávate sa už očkovať proti chrípke alebo je ešte skoro? Prípadne kedy vam to odporúča lekár? Na nete píšu ze sa odporúča očkovať od októbra do konca novembra. Vďaka

Strana
z2
zuzubb007
15. okt 2025

Ano potvrdzujem, očkovanie na chrípku robí strašne vela, obe deti boli zdravé celý rok až na dva dni soplika, čiže za mňa brutál rozdiel nielen čo sa týka, že máš pokoj dieťa je v kolektíve furt, nemusíš doberať v škole učiva, nedáš kvantá peňazí na lieky, netrpí to dieťa doma choré, nemusíš doma ostať atd. za mňa jednoznačne očkovanie rozdiel 1000%

autor
15. okt 2025
@zuzubb007

Ano potvrdzujem, očkovanie na chrípku robí strašne vela, obe deti boli zdravé celý rok až na dva dni soplika, čiže za mňa brutál rozdiel nielen čo sa týka, že máš pokoj dieťa je v kolektíve furt, nemusíš doberať v škole učiva, nedáš kvantá peňazí na lieky, netrpí to dieťa doma choré, nemusíš doma ostať atd. za mňa jednoznačne očkovanie rozdiel 1000%

@zuzubb007 najlepsie je ze ludia co su proti ockovaniu potom nemaju problem davat dietatu ATB a rozne lieky na kasel aj niekolko krat za rok. Moje dieta este chripku nemalo a je fakt cely rok zdrave, s vynimkou obcasneho soplika alebo kasla co je vacsinou uz do 5 dni fit a bez teploty. Atb sme este kvoli chorobe nedavali.

vevesh
15. okt 2025
@zuzubb007

@anonym_autor
@zuzubb007 baby , je to ako u koho. Moje deti ani ja nebyvaju chore, chripku sme nemali , no neviem, 2 z 3 deti asi nikdy alebo mozno raz. Ja tiez roky rokuce. Mavame, ak tak, iba jeden infekt rocne. Ale mojho muza skoli vsetko, co ide okolo, tak u neho ma vyznam ockovanie, kedze je fakt menej chory po ockovani. On niekedy lezal kazdy 2-3 tyzden chory dokolecka v sezone, dokym sa nezacal pravidelne ockovat.

katesocka
15. okt 2025
@janula2511

@katesocka nechápem prečo veľa ľudí píše také komentáre že nikdy by nedali očkovať

@janula2511 no moje deti boli veľmi často choré, syn odkedy nastúpil do škôlky, dcéra sa narodila chvíľu potom a ona chytila každú chorobu od neho. Ale teda priznám sa, ja som bola tiež z tých, čo hovorili, že očkovanie proti chrípke nedám, lebo všade som počúvala, ako po ňom ochoreli atď. Až kým moje deti nedostali v januári 2024 chrípku, ku ktorej sa pridala bakteriálna infekcia. Syn mal teploty 7 alebo 8 dní, dcéra o deň menej. Syn mal dovtedy teploty veľa krát, ale nikdy som ho nevidela v tak zlom stave ako počas chrípky. Syn mal 5 rokov, dcéra 1 rok. Hneď potom som povedala, že najbližšie už dám očkovať a veru, neviem fakt či aj to očkovanie pomohlo, ale oni neboli vôbec chorí. Tak teraz pevne verím, že sa to po očkovaní zopakuje a budú zdraví rovnako.

snowflakenel
15. okt 2025

Mama sa.bola.dat ockovat pred 10 rokmi ako 64 rocna. potom dostala.taku tazku chripku, ze sa z toho spamatavala 2.mesiace. strasne daco to bolo. No odvtedy chripku nemala, ockovat sa nedala uz vobec. Potom uz mavala len bezny lahky soplik.

janula2511
17. okt 2025
@katesocka

@janula2511 no moje deti boli veľmi často choré, syn odkedy nastúpil do škôlky, dcéra sa narodila chvíľu potom a ona chytila každú chorobu od neho. Ale teda priznám sa, ja som bola tiež z tých, čo hovorili, že očkovanie proti chrípke nedám, lebo všade som počúvala, ako po ňom ochoreli atď. Až kým moje deti nedostali v januári 2024 chrípku, ku ktorej sa pridala bakteriálna infekcia. Syn mal teploty 7 alebo 8 dní, dcéra o deň menej. Syn mal dovtedy teploty veľa krát, ale nikdy som ho nevidela v tak zlom stave ako počas chrípky. Syn mal 5 rokov, dcéra 1 rok. Hneď potom som povedala, že najbližšie už dám očkovať a veru, neviem fakt či aj to očkovanie pomohlo, ale oni neboli vôbec chorí. Tak teraz pevne verím, že sa to po očkovaní zopakuje a budú zdraví rovnako.

@katesocka ahoj,dala si očkovať deti aj túto sezónu?

janula2511
17. okt 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 a po očkovaní ti neochoreli?

katesocka
17. okt 2025
@janula2511

@katesocka ahoj,dala si očkovať deti aj túto sezónu?

@janula2511 ahoj, čakám kým naskladnia nazalnu vakcínu, snáď budúci týždeň by to mohlo byť, aj keď teda dcéra má teraz po roku sople, tak budem musieť počkať, kým bude ok

janula2511
17. okt 2025
@katesocka

@janula2511 ahoj, čakám kým naskladnia nazalnu vakcínu, snáď budúci týždeň by to mohlo byť, aj keď teda dcéra má teraz po roku sople, tak budem musieť počkať, kým bude ok

@katesocka a minulý rok ti neochorela z očkovania?my ideme na túto vakcínu začiatkom novembra.

zuzubb007
17. okt 2025
@janula2511

@zuzubb007 a po očkovaní ti neochoreli?

@janula2511 nie prečo by mali?

katesocka
17. okt 2025
@janula2511

@katesocka a minulý rok ti neochorela z očkovania?my ideme na túto vakcínu začiatkom novembra.

@janula2511 nie, minulý rok mala síce injekciu keďže nemala ešte 2 roky, po prvom očkovaní mala zvýšenú teplotu (do 37,5) a po druhom vôbec nič. Syn mal nazalnu, po prvom raze mal sople asi 2 alebo 2 dni, po ďalšom vôbec. Následne ani jeden z nich nebol celú zimu chorý (ak nerátam sople ktoré za 2-3 dni prešli)

janula2511
17. okt 2025
@zuzubb007

@janula2511 nie prečo by mali?

@zuzubb007 lebo veľa dospelých po očkovaní ochorie.a som zvedavá či aj u detí je to tak

natalka13
17. okt 2025
@anonym_autor

Ďakujem vam za info. Hned zajtra volam...asi som sa tak trochu pozabudla...pozerala som teraz kalendar z min roku a veru uz začiatkom októbra som bola zaockovana. Tak snad nebude problem s vakcinami. 🫣

@anonym_autor bola si ockovana minuly rok a pytas sa kedy je vhodny cas🙈to nevymyslis

Strana
z2