Kedy si človek zvykne na nové okuliare?
Ahojte, tie čo nosíte okuliare, ako rýchlo ste si zvykli po zmene dioptrií na tie nové? Nové okuliare nosím už od štvrtku, ale stále sa mi z nich točí hlava. Večer ma aj bolí. Dokedy by to malo prejsť?
Fúha,tak toto už treba poznať celkovú genezu a stav oka,koľko máte rokov,za aký čas vám takto "vyrástli" dpt...lebo nárast naraz o 3dpt je dosť veľký zásah a nedivím sa tomu diskomfortu.
Ale asi by @taktotedanie poradila najlepšie.
Asi dva tyzdne, ale postupne som na to isla 🙂
@terezka1947 25. Okuliare nosím od malička, cylindre mám vysoké už od základnej školy, dioptria sa mi začínala na 0,5 na oboch očiach. Počas detstva sa mi zrak až tak nezhoršil. Do 23 rokov som mala na pravom oku -1,5 a na ľavom -2. Počas druhého a tretieho tehotenstva sa mi zrak začal kaziť výraznejšie. To som šla z -1,5 a -2 na -3,5 a -6, 5 . Očná lekárka chcela najprv, že mi dá len -3 a -4 aby nebol ten nárast taký veľký , ale ja som si pred nos s tými hodnotami nevidela . Teraz som šla po treťom pôrode na premeranie zas, lebo som opäť začala veľmi slabo vidieť a dioptrie išli výrazne hore. To ľavé oko by znieslo viac, ja teraz keď pravé zavriem tak ľavým stále nič nevidím cez okuliare, ale to už lekárka povedala, že budem mať dvojitý obraz, že už tie 3 dioptrie rozdiel medzi očami je veľa . V optike mi optomerista povedal, že rozdiel medzi dioptriami by mal byť najviac 2 .
Označila som vyššie očnú lekárku,ona by určite poradila lepšie.
@terezka1947 uz sa vyjadrila, ze tyzden je ok aj postup zvykania 🙂
Ano vyjadrila ale teda to aom nevedela toto co autorka dopisala
Autorke odporucam absolvovat vysetrenie rohovky!
@taktotedanie áno ďakujem, lekárka ma ďalej odporučila do súkromnej očnej kliniky aj kvôli možnému odlupovaniu sietnice, nech dôkladnejšie zdiagnostikujú, už som sa objednala
Jednoznacne chodte!
@anonym_autor Prosím Vas zvykli ste si nakoniec na tie npve okuliare ? Ak áno, po akom čase?
@seahorse27 ďakujem. Tak asi ešte počkám do štvrtku a potom pôjdem dať premerať okuliare či náhodou nedošlo k chybnému vyhotoveniu. Ale to si teda nemyslím, lebo vidím dobre, ostro len ma " krúti".
@anonym_autor Prosím Vas zvykli ste si časom na tie okuliare ? Prešlo to točenie hlavy ?

Pravé oko -3,5 na -6,5 a ľavé -5 na -8,5. Cylindre -4. Najhoršie je ,že to ľavé oko by znieslo oveľa silnejšiu dioptriu , ale to už som videla dvojmo. Rám mám síce nový, ale tvar je rovnaký.