Kedy si oddýchne vyčerpaná matka?
Do soboty som bola v práci, ledva som napiekla a nachystala veci na Vianoce. Muselo byť všetko tip top. Utahana v práci aj doma. Sú Vianoce no kedy si oddýchne matka s malými deťmi? Stále niečo treba, deti sa nezahrajú samé. Byť nonstop s nimi, variť, upratovať treba tak isto, aj riad umyt.
Ani si neoddýchnem, není kedy. Ani dlhšie spať nemôžem ráno, ani telku pozerať, nič. Keď má človek deti už končia časy keď som došla domov a sadla si, v kľude som si prečítala noviny. Teraz na nič není čas pri deťoch, hlavne na oddych nie.
A stredu už idem do práce.
No tvoj muž má názor ako pravý ,,chlap,,. Len pozabudol, že pri robení ste boli dvaja. A keď chodíš do roboty a nie si stroj tak potrebuješ pomôcť. Inak tu vedľa susedia sa práve pre takéto niečo zrovna rozviedli. Suseda už povedala dosť!!! Tiež mala primitíva o desať rokov staršieho a s názormi kto je starší a chlap tak ten velí🤦.
no a co, ze ma o 10 rokov viac? To neznamena, ze sa ma k tebe spravat ako decku. Si jeho ROVNOCENNA partnerka. Takze si otvor usta a povedz mu, ze ti nema co rozkazovat, ty vies co treba. Deti ste si robili spolu, je tiez rodic, nech sa stara.
Nechaj deti chlapovi nech idú von na dve hoďky a ty si vylož nohy a odpočívaj.
Ak by ma raz chlap poslal, že mám ísť za deťmi a on by sedel na gauči,tak by som ku s kľudom pohoďáka povedala nech zdvihne rit lebo jeho deti niečo chcú.
Čas pre seba je najviac, na prvom mieste si ty, potom partner, na 3.mieste sú deti... nedávno som videla video kde to vysvetľuje jeden Čech, je to presne tak. Na riady je mycka, na prádlo sušička a práčka a ideálne si nájsť prácu kde víkendy a sviatky nepracujes 🙂 Držím palce!
Deti už niesú také malé, aby sa nedokázali zahrať samé. A ešte keď sú dve. To, že si si deti spravila s debilom, ktorý si myslí, že starať o ne a o domácnosť sa má len žena a nedopraje jej žiadny oddych je už tvoj problém.
Kriste! U nas nakupuje aj vari celu stedru veceru muz, dokonca prve roky aj piekol, ja sa ucim postupne. Tento rok som uz piekla len ja. 😊 ale teda, to by som sa na to kukla, ze by mi daky chmulo zahlasil, ze to vsetko musi zena zvladat. Do jednej ruky by dostal vysavac a druhou by sa hral s detmi.
Otec tych deti ma osemdesiat rokov? Pretoze ak ma menej, tak taketo dve deti by mal vediet zabavit, tak isto by sa mal zucastnit vsetkych priprav aby bolo na Vianoce vsetko prichystane. Ak nie je chromy a digitalny, tak vie detom nachytat aj desiatu, aj im podat pit aj vsetko... (alebo aspon by mal vediet, pretoze aj domacnost aj deti su rovnako jeho ako su zenine)
och tak my mame v byte permanentny prevadzkovy bordel a hracky vsade, tip top sme to nemali ani pred detmi, na co? v spine sme nezili a bielou rukavickou nik na kontrolu nechodil 🙂 a kto pride na navstevu teraz chape, ze mame doma male dieta a chodim do prace, mame sice jedno dieta ale energie ma za dve minimalne, ked chcem mat pokoj, nenozem byt doma, takze ja si kludne aj sama citam dve hodiny knihu v kaviarni pri dome
a moj manzel nie je nastastie telesne postihnuty, dieta ma vedome, v domacnosti zije aj on a unaveny, nuz smola (pokial teda naozaj nema relevantny dovod), unavena som aj ja
takze asi tak - o dieta sa starame obaja o domacnost on menej, tak raz za cas chodi upratovacka, ktoru plati, vybral si sam :D a teda mam este velke stastie, ze mam svokru, ktora pride kedykolvek potrebujeme, tym chcem len povedat, ze mam pocit, ze si za to ciastocne mozes sama a mala by si mysliet aj na seba
Manžel je osemdesiatnik? Preco potom vyraba male deti dva roky po sebe?
Dpc RAZ by mi zakrical od mobilu ze mam deti a mam sa im venovat takto vytazena, to by si nedal za klobuk, co by som mu povedala.
Preco robis v 21.storoci zo seba onucu?
Mám tri deti (11,7 a 4), týždeň pre vianocami sme mali covid, medovníky napiekli staršie deti. Potom som pomaly robila koláčiky po večeroch, pri všetkých mi pomáhali všetci. 23.12. som spravila šalát, 24.12. ráno postavila šošovicu a kapustnicu a prisahám, celý deň sme s deťmi a mužom KUKALI ROZPRÁVKY!!! Dnes sa deti hrajú s hračkami spod stromu a my s mužom si čítame knihy, prípadne sa hrásme s deťmi s tými hračkami, ktoré dostali. Žiaden stres, žiaden zhon. Nemáme doma nič dokonalo upratané, nazdobené ani naleštené a je nám to srdečne jedno. Vianoce sme chystali spolu, večeru sme chystali spolu, čas trávime spolu. Môj muž ma nevníma ako slúžku a deti vníma aj ako svoje nie len ako moje. Tvoj muž ťa má za handru, deti asi tiež a ty si to necháš, lebo “žena má zvládať všetko”. Nuž … tak sa potom nesťažuj, že nevládzeš a noddýchneš si.
@yoxinka
KAKALI ROZPRÁVKY!!
Nádherný preklepík 😍😍😍😃😃😃
@babulkomale
Opravené 🤪🤣. Ďakujem 😘
Kazdy cize kto?
@majkakvet pise ze manzel a jeho rodina. Asi nejaka zodrata pani, ktora ho takto vychovala, milostpana. Len zabudla darovat ako svadobny dar sluzobnictvo, susicku, umyvacku a roboticky vysavac.
Ak chodíš do práce, nepeč, ale nakúp. Mudrujú tu mnohé, ale v 90% domácností je to podobne. Muž je unavený, lebo bol v robote. Rob to, čo robí muž a prípadne mu vysvetli, že všetko robíš tak ako on, takže to musí byť správne. Ideálne zapisovať do rodinného kalendára, kto kedy čo robí, aby to aj videl. Venuj sa deťom a on nech varí. Pochváľ ho, aký je šikovný, ako mu to dobre ide. Správne ho namotivuj, zavolaj svokru na návštevu, nech môže byť pyšný na seba.
@dasenka26 U nás som ja na poslednom mieste. Prvoradé sú deti.
@viestta Má 45
@babulkomale Má 45 rokov manžel.
Ano, slovendke zeny maju ako jazyk lasky aj to obskakovanie okolo celej rodiny a muzi ti vyuzivaju, ved kto by nie. No a uz ich mali synovia v tom vyrasraju, takze kruh sa uzavrie, ked sa ozenia.
Ale tvoje deti majú 4 a 6 rokov, to sú veľkáči. Moje mladšie majú 7 a 4 a ja sa odmietam s nimi do úmoru hrať a všetko im robiť. Vždy im poviem, ste traja, milé deti, hrajte sa navzájom, ja nie som animátor voľného času. 4 ročná bez problému sprace zo stola, 7 ročná v pohode vyloží umývačku a uprace, povysáva, baby si vedia aj izbu upratať. Keď sme boli s mužom chorí, ja som nevedela, že mám deti. Oni sa hrali, piekli medovníky (to dozoroval 11 ročný syn), boli nakúpiť (len pár blbostí, aby ste si zase nemysleli, že mi deti spravili rodinný nákup 🤪), syn spravil sestrám raňajky, pre obed skočil do neďalekej reštiky. Ja som bola na nich taká hrdá!!! Ale ja ich teda neofukujem! Stále im hovorím, že nie som ich slúžka a tak k tomu doma aj pristupujeme.
@yoxinka vyborne pises..ja mam dvoch synov a vediem ich k samostatnosti, k upratovaniu, k nakupovaniu, proste snazim sa im vysvetlit ze sa musia vediet postarat sami o seba, kdekolvek a s kymkolvek budu zit.
Nestylizujem sa do roly sluzky.
Zobrala si si debila. Je 21.storocie,uz sa muzi podielaju na domacnosti. Je to chyba zien,že tahaju ako mulice a milost pan si oddychuje? Zeny chcu mat vsetko tip top a potom padaju od unavy,rucaju sa vztahy....je nacase si sadnut s muzom,poroozpravat sa s nim a nastavit si fungovanie. Neexistuje,aby si bola na vsetko sama.
Si robis srandu,ze 45r.manzel nevladze. Vsak este min.20r bude do prace chodit,ake nevladze?!? A deti 4 a 6r. urcite nepotrebuju nonstop tvoju pozornost. Vsak im vymysli nejaku aktivitu a odid. Neuc ich na to,ze ta pri vsetkom potrebuju.
45- rocny nevladze? Omg! Jasne, aj 20- rocny moze nevladat, ale ked ma vaznu chorobu alebo je invalid.
Ale pokial ide len o vek, tak to ma ako dovod vcelku pobavilo.
Ja mam o rok viac ako tvoj manzel, chodim do prace, staram sa o dve deti, manzel sa podiela na vsetkom kolko stiha casovo, zijeme aktivne, stale niekde chodime, venujeme sa detom, ja si s nimi aj futbal zahram, korculujem, bicyklujem, turistika, zahrada...stara sa necitim a urcite nevykrikujem od mobilu na svojho mimochodom mladsieho manzela, ze sa ma venovat detom. Venuje sa sam od seba.
Absurdne co zijes.
taky poklad iba do vykladu na vystrahu inym vydajachtivym a silou.mocou deti chtivym zenam 🙊🙊🙊 len ho dalej ofukuj ... alebo radsej oval s niecim po tej "mudrej hlave " nech sa zobudi z toho predpotopneho vnimania zenskeho a muzskeho sveta 🤣🤣🤣
Vidis, moj ma 44, o 17. prisiel z roboty a uz sedi so synom pri vlaciku a ja pijem kavu na terase.
Myslela som ze deti budú mat 2 a 3. Ved 4 a 6 ročne sú už pomaly samoobslužné, keď tak by som sa s nimi zahrala spolocensku hru raz za deň. A inak sa presa môžu zahrať same/spolu. Ja mam teraz voľno len dnes, dva dni pred aj po som v práci a tip top mam tak akurát zoznam fimov na pozretie na netflixe a skúsil by sa stary ozvať. 😅 Máš problém s mužom, nie s oddychom
Preco si zeny nechaju urobit deti od hocikoho??🤔🙄 Taka "tradicna" slovenska rodina. Raz by mi muz takto zakrical.... Moj ma ovela viac rokov, ale maka v domacnosti ako ja. Umyje, vysaje, ozehli, o dieta sa postara.. Ale ja som vedela koho si beriem.
Hentakeho bula by som raz -dva vratila.
@iwesska Ja sa s nimi začnem hrať a po pár minút odídem aby nezbadali nech sa hrajú sami. No menší stále zbadá že som tam není a potom ma volá mami pod sa so mnou hrať.
@babulkomale Ja mám 35 a tiež niekedy nevládzem. Práca ma vyčerpáva potom ešte práca doma deti domácnosť, aj my máme dvor záhradu veľkú, zvieratá na dvore. Je toho dosť.
Môj muž je o 14 rokov starší a vládze všetko s deťmi od malička.sice mám už staršie deti , ale keď boli malé muž vedel všetko s nimi a to bol ešte po infarkte.Dokonca aj vo veku 55 rokov chodí s nimi sám lyžovať.tiez som bola v sobotu v práci dokonca aj nedeľu a sobotu kapustnicu varil on .nedeľu obalil rezne. No máš lenivého chlapa takisto je rodič ako ty.a vedel o koľko rokov má mladšiu ženu tak mal na to myslieť skôr,že nebude vládať

bud sa mužík začne správať ako otec, alebo sa ho zbav, Garantujem ti, že bez neho budeš aj odpočinutá. Muž nie je tvoj šéf, nemá ti čo rozkazovať, obaja ste rodičia a obaja sa máte starať o deti a domácnosť. Ok, nevie variť, tak zatial sa postará o deti. Ok, nechce upratovať, zatial vybehne z deťmi von.