icon

Koľko štyridsiatnikov vo vašom okolí zomrelo?

8. dec 2023

To aj vy máte v okolí veľa ľudí okolo 40 rokov, čo zomierajú? Žiadna nehoda, ale zlyhanie srdca, mozgová príhoda...? Môže to súvisieť s pracou? Napríklad 12 hodinové smeny?

Strana
z4
lenka_vi1
8. dec 2023

Áno tiež poznám veľa okolo 40ky presne tá istá pricina, v Taliansku ich pada denne niekolko a bohužiaľ ja osobne za tym vidim jedine a to nutene ockovanie. Bohužiaľ.

katka533
8. dec 2023

No aj ja som sa nad tým zamyslala, z mojho okolia 1, z pocutia dalsi 2, ale zda sa mi , ze viac stale, co pocujem. Ja teda neviem, ale skôr si myslim, ze k tomu prispel covid a očkovanie. Ale to je len moj nazor

jajajaja2
8. dec 2023

🤦‍♂️

valeria_h
8. dec 2023

Záleží aj aký životný štýl viedli.

rusalinka
8. dec 2023

Nie, nemám také okolie. A mám ho dosť široké.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
cookie29
8. dec 2023

Ach jaj, vzdy len ockovanie... a ti co zomierali pred Covidom, to bolo na co? Infarkt ani nie v 40ke, aneuryzma a podobne? Nie vzdy sa pozna pricina, mladi ludia... casto nevhodna strava, sedvy styl zamestnania a casto aj ludia, ktori maju zdravy zivotny styl, sportuju atd

marsmykkok
8. dec 2023

jedného poznám na zástavu srdca a jeden si prepil pečeň. Nie veľa. Akurát mrtvica a infarkt sa kvôli životnému štýlu (nezdravá strava, sedavý spôsob života) posúva na čoraz mladšie ročníky a na to hlavne umierajú. Ako nedávno aj Hasčáková.

ibatanecnica
8. dec 2023

v mojom okolí 2, (1 deň po očkovaní, keďže tu niekto spomínal vakcíny) ostatní boli po 50tke alebo 60tke. Nie všetci boli očkovaní a niektorí mali srdcové vady od narodenia. V našej rodine napr. muži zomierali medzi 50-60 rokmi. N a infarkty, príhody. Takže úmrtia mladších boli aj kedysi. Len sa toľko nezverejňovali. Ak zomreli mladší - teraz v tejto dobe, tak pri nejakej nehode. A tiež ich je dosť. Žiaľ,

deti95060810
8. dec 2023

ja si vôbec nespomínam na žiadneho 40tnika v mojom okolí...

stellarstar
8. dec 2023

Pred pár mesiacmi moj kolega mal 35 ci 38 r

marseillefan
8. dec 2023

@lenka_vi1 kriste pane na nebi...

prasiatko30
8. dec 2023

Poznam vyse 90tnikov s 3-4 ockovaniami proti covidu, kazdorocne sa ockuju aj proti chripke, dokonca aj zo 2x covid prezili a aj pohar vina si da ku kazdemu obedu a su tu

marsmykkok
8. dec 2023

@ibatanecnica pri tých starších, vidím na parte hlavne mužov, 58, 59, 60-64, potom sa mi zdá málo medzi 65-75 ako keby aj žien a mužov bolo menej a potom taký slušný vek okolo 80 rokov, 90. Teda mne príde kritická hranica okolo tej 60tky a ak človek prežije tých 65 oslávi potom aj 70, 75 často.

ibatanecnica
8. dec 2023

@lenka_vi1 prosím ťa a aký je zdroj tejto tvojej informácie, že v Taliansku ich denno denne padajú stovky. Netvrdím, že je to očkovanie v poriadku ale ani sa nečudujem, že niektorí majú neočkovaných za bláznov, keď vypúšťajú takéto bludy. Máš to niečím podložené, alebo iba jedna pani povedala. Pretože takéto vyjadrenie je akurát tak nasmiech ostatným. Vidím aj ja, čo to očkovanie robí s ľuďmi, ale nevydávam vyhlásenia, že ich je kvantum.

stanulienkat
8. dec 2023

@lenka_vi1
@katka533 Presne som vedela, že takéto individua sem hneď za pletú očkovanie a covid.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Pracujem s velkym mnozstvom ľudi, ktorí sú z celkového množstva asi 75% zaočkovani proti covidu, su to ludia do 80 rokov. Nie nikto nezomrel, ani na srdcovy infarkt, ani na mozgovú porážku a už vôbec nie z očkovania. Títo ľudia plnohodnotne žijú a a tešia sa z dobrého zdravia (aj keď všetci vieme, že už sme mali byť z zočkovania dávno mŕtvi). Ak máte v okolí dezolátov s podobnými názormi, tak tí vedú taký životný štýl, že je možné že zomierajú mladi. Ale určite nie z očkovania.

Autorka- nie, v mojom okolí nezomierajú 40-nici. Ak zomierajú 40nici, tak možno preto, že sa o seba nestarajú, nedbajú o svoje zdravie, sú tučni, prežierajú sa, pijú alkohol, fajcua a nehybu sa.

ndrag
8. dec 2023

Zase sa tu budu zlietavat jezibaby vestiace smrt z ockovania??

ibatanecnica
8. dec 2023

@prasiatko30 tak to majú šťastie, moja babka skončila v nemocnici po očkovaní proti chripke. Ledva prežila. Síce žila potom ešte pár rokov, ale do normálu sa už nevrátila a kamarátkin muž po tom istom očkovaní skončil ležiaci. Teraz je na ID. Chodí o barlách. Takže tak ako aj pri iných veciach - lieky, strava aj tu platí, niekomu pomôže, niekomu uškodí.

valeria_h
8. dec 2023

Treba sa o seba starať, zdravo sa stravovať, hýbať sa. Ľudia v mojom okolí čo zomreli mladí (35-40 roční) boli ľudia, ktorí fajčili, pili, nemali žiaden pohyb, nezdravá, tučná a mastná strava. A mali nadváhu.

marseillefan
8. dec 2023

Inak celá táto debata je úplne mimo reality... mám 43 rokov a nepoznám nikoho zo svojjho okolia v mojej generácii, kto by v poslednom čase zomrel. Viac moji rovesníci zomierali v 20ke - hlavne v dôsledku smrteľných autonehôd. Celkovo takéto debaty "ja mám pocit" sú zbytočné.. .ak to niekoho fakt zaujíma, nech si pozrie oficiálne štatistiky a nech si ich porovná s minulosťou a až potom sa môžeme baviť o nejakých trendoch a podobne.

ndrag
8. dec 2023

A ano, mam v okoli jedneho 40tnika co odisiel skor. Dovod bol zly zivotny styl a bolo to este pred kovidom. Mohol tomu ten clovek zabranit? Nie, lebo nechodil na prehliadky, kde by mu zistili, ze mal na to geneticky nabeh a nikto ho nikdy neviedol k aktivnemu zivotu.

ibatanecnica
8. dec 2023

@marsmykkok keď som bola ešte decko a v puberte, tak si pamätám, že veľa mužov zomieralo v 60tke. Zostali na dôchodku, konečne a zrazu bum. Každý potom hovoril, že ani dôchodok si neužil. Aj teraz 1 mužov kolega. Niečo cez 60, pár týždňov na dôchodku a infarkt.

jaaty
8. dec 2023

Na pobavenie: dnes bola u nás klientka, ktorá nás informovala, že keď sa ľudia spoja (stačí 30% všetkých ľudí), tak dokážeme žiť aj 300 rokov. 🙈. Na detaily ako na to som sa radšej nepýtala, keďže som si seba 300 ročnú zošuverenú nechcela predstaviť 😁

stanulienkat
8. dec 2023

Pardon..opravujem. Zomreli asi dvaja pred 40-kou. Asi 15 rokov dozadu. Ak sa to rata.🤔🙄 Infarkt-dedicna predispozicia. Druhy tiez, ale asi stres zdravie...

diewcatqoo
8. dec 2023

Vacsina mladych, co som poznala, odisla na rakovinu, nie na srdcove zlyhanie alebo krvacanie do mozgu. Ja sa len divim, ze vas este bavi stale riesit ockovanie 🙄
Barbara mala okrem roznych zdravotnych problemov aj psychicke a podla roznych zdrojov sa pohybovala v prostredi, kde nebola nudza o alkohol a drogy. Takze dlhodoby nezdravy zivotny styl si vybera svoju dan aj u mladych.

ibatanecnica
8. dec 2023

@jaaty a z toho by sme aspoň 290 rokov museli chodiť do roboty 😂

stanulienkat
8. dec 2023

@marseillefan normálnym ľuďom v okolí nikto nezomiera. Co poznám dezolátov, tak kazdemu aspoň desat ludi v okoli zomrelo, polovica susedstva a rodiny na očkovanie...🙄🤔

prasiatko30
8. dec 2023

@ibatanecnica vsak ale to je to, ze nie je vinne len ockovanie a len ockovanie proti covidu. Tiez zomierali mlade zeny na porazky alebo dostavali porazky aj pred covidom - skor by som to vtedy spojila s antikonceptivami ako s covidom, covid tam uz asi len pridal, lebo podla vsetkeho tiez sposobuje zvysenu zrazanlivost krvi a vytvaranie zrazenin. Ale teraz za vsetko moze lencovid - no co uz

seahorse27
8. dec 2023

Zopar bolo v mojom okoli, boli to bud chronicke choroby (od detstva), rakovina alebo nasledky alkoholizmu. Infarkt a mozgova mrtvica ani nie…

katka533
8. dec 2023

@stanulienkat sa ukludni dobre?? Je to moj nazor, ti ludia neboli ,ako hovoríš, individum si tak ty akurat.

Strana
z4