icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

sulky
10. feb 2020

A tie co ste mali tamponadu, ste mali leep metodu? Lebo mne je nedali. 🤷‍♀️

wind123
10. feb 2020

@sulky ja som mala klasiku skalpelom

daria77
10. feb 2020

@sulky klasika,skalpel

iskrickaa
10. feb 2020

@sulky ja som mala leep a ziadnu tamponadu

sulky
10. feb 2020

@iskrickaa aj ja. Tak tamponada asi pri skalpeli len.

peptina
10. feb 2020

@wind123 xixi pekne si to napisala

peptina
10. feb 2020

@sulky ja som mala skalpel a tamponadu

janka2273
10. feb 2020

@sulky tamponády dávajú aj po kyretáži maternice...mne robili konizaciu tiež Leep metódou,ale tamponádu dali zrejme kvôli tej kyretaži🤔😉lebo z Leep sa asi nekrváca,keďže ranu zastavia,no z tej kyretáže asi hej...

wind123
10. feb 2020

Tak si kludne uz 11 den po konizacii krvacam tym miernym cervenohnedoruzovym vytokom...hlavne cez den v intervaloch a na noc ani nepotrebujem vlozku...a zrazu dnes vecer jasna cervena krv ide zo mna....je pravda ze som uz trosku tancovala po kuchyni...ale teraz neviem ... o 3 dni mam dostat menzes...bolesti co mam by na ten menzes aj sedeli, ale ja bolesti pri menzese nemavam...ako to bolo u Vas...vedeli ste ze to co mate je menzes a nie krvacanie z rany?

janka2273
10. feb 2020

@wind123 po konizácii je všetko iné určitý čas..takže vôbec neporovnávaj a kludne to môže byť hocičo 🙂 pokiaľ nemáš vážne problémy,ani to nerieš,ono to prejde😉😝😘

sulky
10. feb 2020

@wind123 u mna to bolo rovnake. Myslela som si ze prisiel menzes, lebo sa bledoruzovy vytok zmenil na cerveny, ale menzes prisiel az o 3 dni. Bolesti v podbrisku som mala tiez. Som 3 tyzdne po konizacii, a podbrusko citim stale. Ako keby som bola tesne pred porodom 🙂 Aj ho mam nafuknute, bolestive. Takze u kazdeho je to inde, individualne.

daria77
10. feb 2020

Baby ,viem,ze ste to tu pisali ale kolko dni sa krvaca po konizacii...mna prepustili na 5 den po konizacii(stale krvacanie,vlozku som menila 2-3 hod.)na druhy den vysla zo mna velka zrazenina a tiekla krv....tak naspat do nemocnice...tam mi osetrili krcok,ze zasivat sa nemusi,dali tamponadu,infuzie,lieky(to v sobotu v noci)dnes mi tamponadu vybral nekrvacala som ,samozrejme lieky,atb....aaaa teraz vecer zase krvacam a to tiez kontroloval pri vyberani tamponady krcok a tedy nekrvacal.....fakt uz nechapem,ze zaseeeee😔

wind123
10. feb 2020

@sulky ja uz tie pocity balona v podbrusku nastastie nemam zmyzli po tyzdni a dufam ze sa nevratia...teraz co mam citim tlak v okoli vajecnikov, nie krcka...tak preto neviem...pozajtra mam ist na prvu kontrolu po konizacii a kebyze mam menzes, tak by ma lekar asi otocil ze mam prist az po skonceni...alebo ako to bolo u vas, kontrolu ste absolvovali aj ked ste dostali menzes?

sulky
10. feb 2020

@wind123 tlak citim aj ja, ale asi na movovy mechur. Alebo ze by to boli vajecniky?;) Netusiim. Ty si kolko po konizacii? Ja som sla na kontrolu sz po menzese.

sulky
10. feb 2020

@daria77 akej farby? Cervena syta krv alebo bledoruzova?

daria77
10. feb 2020

@sulky cervenaaa...

janka2273
10. feb 2020

@daria77 mala si ísť radšej na Leep,tam nie sú takéto problémy ako všade čítam🤔😉

wind123
10. feb 2020

@sulky zajtra to bude 12 dni, moj onkogynekolog, ktory ma aj rezal ma chcel vidiet o 13 dni...asi aj kvoli vysledkom z histoly a ze mi to aj zdezinfikuje este...

daria77
11. feb 2020

@janka2273 nemala som na vyber😔...
je mozne ze by menzes prisiel po tomto zakroku o 5-6dni skor?Ved krvacam zase viac,ale ani prsia ma neboleli.nic....uz rozmyslam nad vsetkymi moznostami

janka2273
11. feb 2020

@daria77 vsetko je možné 🤔predsa je to zásah do organizmu,zburcuje to imunitu atď...buď v kľude, určite budeš v poriadku 😘😘😘 pekné ránko

sulky
11. feb 2020

zeny, poculi ste o tom ze ochorenie maternice uzko suvisi s ochorenim obliciek? Ze ak nieje vporiadku maternica, tak urcite ani oblicky nie. Idem veru zajtra na preventivku ;).

daria77
11. feb 2020

@janka2273 ahoj,dobre ranko aj tebe....tak menzes to nie je,po vysetreni krcku zistili,ze to ide z jedneho stehu,co sa rozpadol ci co...vcera bol krcok pri vysetreni este v poriadku😔tak sa rozhodovali ci ma budu znovu operovat...
Nebudu,ale ze daju nejaky specialny liek a este nieco....bohuzial aj taketo komplikacie nastanu😔...

peptina
11. feb 2020

@janka2273 niekedy o Tom sa nedá rozhodnúť.mne povedali že uvidia ako to urobia keď ma budú robit

emimirlen
11. feb 2020

@janka2273 bože mne sa dnes s tou tamponadou snívalo 🙈 že som na wc ťahala a ťahala a nešlo , veľa krvi ako na jatkach 🙈 nočné mory 😁

peptina
11. feb 2020

@emimirlen 🤦🤦🤦🤦ach jej ta co

janka2273
11. feb 2020

@emimirlen odpadnem z teba 😂😂😂

janka2273
11. feb 2020

@peptina tak ja som nemala veru dobré vyhliadky už pred konizáciou a dr vôbec neriešil,že by to robil inak ako LEEP metodou a zobral mi veru dosť veľkú plochu z krčka🙄😨 takže netuším,podla čoho sa rozhodujú...asi ako je ktorý lekár zvyknutý😉 ale vidíš,že tým skalpelom a šitím vznikajú potom zbytočné komplikácie...takto to len zatavia a nič sa "nepára" a zbytočne nekrváca a aj zjavne bolesti sú menšie,či žiadne ,ako u mna chvalabohu😉

nelya
11. feb 2020

Ahojte.uz som 3tyzdne po konizacii a ešte stále nemám výsledky.A ešte by som sa chcela spýtať kedy by som mohla začať cvičiť?? Nič ma neboli a krvácanie je take jemne iba na imtimku🙂

peptina
11. feb 2020

@nelya ja som mala výsledky po cca 5t,podľa mňa si ešte počkaj radsej

janka2273
11. feb 2020

@nelya Ja som mala po 3 týždnoch a robila som potom už aj horské túry na bicykli atd,,,takže opatrne začať môžeš ,ak si ok 🙂