icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
petra123456789
26. jún 2013

@alaniska Ahoj.. vidím že čakáš bábatko. A teraz sa ti tie výsledky po konizácii upravili, alebo ti tú maternicu budú musiet vybrat potom? kedže ti to predtým navrhol?

nelka9
28. jún 2013

@ivetmicka tak mne do smiechu moc nieje...ja som sa zlakla...neviem ci si tiez po konizacii alebo nie...ale podla mna v dnesnej dobe nemozes na 100% verit ani svojim lekarom ani neviem akym...ja som potrebovala radu a nie pousmiatie nad mojim prispevkom...ja niesom lekarka ani sestricka takze mi asi nieje vzdy vsade vsetko jasne co sa tyka mediciny a viem ze moj gyn. pozna moj stav najlepsie ale ma dov. a nevedela som co mam robit ked som si to nasla...ale aj tak dakujem

ivetmicka
Odpoveď bola odstránená
larra111
10. júl 2013

Ahojte kočky, ja som po konizacii krčka a zasa mi vysli zlé vysledky pap3 cin 3. Lekár mi povedať že je nutná konizacia cca o pol roka. Mala ste niektorá podobné výsledky? a ako postupoval váš lekár. Mne sa zdá že sa nejako náhli ma rezať alebo nie??

larra111
10. júl 2013

@alaniska hojky Alaniska, môžem aj ja otázočku? ja som teraz po konizacii a stále mam výsledky pap3 cin3, a bojím sa ísť na druhú konizaciu. ty si bola tiež taký prípad? a ako ti prebieha tehotenstvo. Inak gratulujem a držím palečky k babatku ja sa bojím že už žiadne mať nebudem kvôli tým konizaciam.

zuzu101
10. júl 2013

@larra111 ja som absolvovala 2 konizacie, po prvej som mala cin3.na druhej som bola presne pred rokom a do 2 mesiacov som otehotnela, aj ked mi vraveli počkať min 3 mesiace.no neplánovane to osud zariadil takto.na rozdiel od prvého tehotenstva toto bolo ukážkové, aj ked som mala oslabený a skrátený kŕček.setrila som sa, viac oddychovala.ani moja obvodná gynekologicka neverila, že vydržím, max tak do 30tt.ale potiahli sme bez problémov do 38tt.ďalšie tehotenstvo mi už neodporúčaju, no rada by som to riskla o 2-3 roky.

larra111
10. júl 2013

@zuzu101 tak to sa teším s tebou, že ti to tak super vyšlo 😉. A ty si bola na jednodnovej chirurgii? lebo ja bysom chcela ísť na jednodnovu teraz ale vôbec neviem kde v BA je nejaká schopná :-/ a späť do tej nemocnice na 4 dni a stálo ma to 200 euro len aby ma operoval ten dr. ktorý som chcela sa mi zdá dosť. To si môžem zrovna dovoliť jednodnovku.

panki
10. júl 2013

@larra111 Ahoj, v Iscare na Šulekovej je podľa mňa schopná jednodňovka. Mne tem robili konizáciu 26.4. 😉

zuzu101
10. júl 2013

@larra111 ja som bola v košiciach vo fakultnej nemocnici, mám tam svojho porodnika/gynekologa a bola som tam jednu noc.viem že napr. v košiciach je pro care jednodnovka, boli tam moje dve známe a platili 50eur.ako je to v ba, netuším.

larra111
10. júl 2013

@panki dakujem ti. Si moc zlatá. Ja mám ísť o pol roka na tú druhú konizáciu tak snád potom už budem ok. lebo som z toho dosť neštastná.

larra111
10. júl 2013

@zuzu101 skúsim teda zavolať aj do pro care potom a snád ani ja nebudem mať problém otehotnieť ked budem mať druhú konizaciu zasebou. si moc zlatá dakujem za rady 🙂 vela zdravíčka posielam

zuzu101
10. júl 2013

@larra111 ďakujem, myslím, že otehotnieť bude aj jednoduchšie.pri prvom synovi som už mala zhoršené výsledky a trvalo nám pol roka, dokiaľ sa zadarilo.potom sme chceli druhé babo a nedarilo sa, ani po prvej konizacii sa nedarilo a po druhej sa podarilo ani netuším kedy.
Ja idem teraz po sestonedeli vlastne na druhý cyto ster ale akosy nemám z toho dobrý pocit.snáď to už bude ok.
Držím tí veľmi palce, aby tí to už konečne dopadlo dobre a ak tuzis po miminku, tak čoskoro //.

larra111
10. júl 2013

@panki zlatičko a koľko si tam platila a to ti robili tam aj predoperačné a všetko potrebné?

panki
10. júl 2013

@larra111 nie predoperačné som si urobila u obvodnej internistky. Platila som 120e ale preto, lebo som VŠZP, dôvera platila tuším 40e a Union nič to viem na 100%.

panki
10. júl 2013

@larra111 Ani mňa podľa všetkého neminie druhá konizácia, v septembri idem na LBC cytologiu a potom sa uvidí, ale po konizácii mi zostalo CIN3

larra111
10. júl 2013

@panki no tak to sme na tom tak isto. možno sa tam aj stretneme, to už čo by bolo 🙂 by sme sa navzájom podporovali hehe. A teba tam uspávali celkovo? Mne lekar nehovoril nič o tom že mi bude robiť LBC alebo biopsiu, čo by som aj brala lebo sa kludne môže stať že sa to zlepší za ten pol rok. Ale kažkopádne ti držím palčeky.

panki
10. júl 2013

@larra111 hej bola to moja prvá celková anestéza a tej som sa obávala najviac, ale bolo to úplne v pohode. Neviem či sa stretneme, lebo priebežne som dohodnutá s doktorkou, že aj keď budú zlé výsledky (podľa toho ako moc zlé), dovolí mi otehotnieť, porodiť a až potom budeme riešiť možno aj amputáciu krčka. Ale potom nech si ho berú, načo mi bude 😉

larra111
10. júl 2013

@panki tak to máš super lekárku, ten môj mi len napísal že mam cin3 a že je nutná dalšia konizacia. Tak ti držím palečky aby si bola zdravá a išlo presne všetko podla tvojich predstav 🙂

panki
10. júl 2013

@larra111 ďakujem podobne 😉

zuhe5
12. júl 2013

Všetky vás zdravím.
Zvládla som prečítať 9 strán diskusie a chcem sa zapojiť ... 🙂 Mám 35, som bezdetná a po štandardnom preventívnom vyšetrení mi cca za dva týždne zavolala sestrička, že mi vyšli zlé výsledky a mám čo najskôr prísť. Jediné, čo som z jej slov vyrozumela, bolo slovo biopsia. Samozrejme, google to istí ... a len som sa zbytočne vydesila. Môj otec na rakovinu zomrel, moja babka sa s ňou už pár rokov trápi ... Po konzultácii s gynekológom, ktorý mi vysvetlil, čo znamená CIN 2, aj to, že mám HPV vírus som išla na kontrolné vyšetrenie do Košíc (som Humenčanka), kde mi tamojší lekár odporúčal konizáciu. Aj napriek tomu, že som nerodila. Nasledovala ďalšia konzultácia s mojim gynekológom a rozhodnutie sa pre konizáciu. Už som ju aj absolvovala, ale u nás doma, u primára, 9.7. Teraz polihávam, partner sa vzorne stará, oddychujem, veľa spím, bolesti ani krvácanie v podstate skoro nemám, akurát sa mi neustále krúti hlava. Všetkým nám držím palce 🙂

zuzu101
13. júl 2013

@zuhe5 tak to máš odvahu ísť do humenskej nemocnice 😒 .prečo si nešla do ke, keď si tam bola na vyšetrení?

zuhe5
13. júl 2013

@zuzu101
Keby ma bol v KE operoval ten, čo ma vyšetroval, išla by som tam. Ale takto .... Navyše som mala na primára pozitívne ohlasy aj od iných, tak som si povedala, že mu budem dôverovať. Zatiaľ sa zdá byť všetko v poriadku. Ty máš iné skúsenosti??

zuzu101
13. júl 2013

@zuhe5 a u koho si bola v ke?ja mám s humenskou nemocnicou (gyn.oddelenie) len tie najhoršie skúsenosti a nielen ja 😠 .ale zas to sa netýkalo kŕčka a konizácie, ale prvého tehotenstva.odvtedy nám mm našiel super gynekológa/pôrodníka v ke a tam chodím od dec.2008 a aj som tam podstúpila 2 konizácie, aj som tam rodila.

zuhe5
14. júl 2013

@zuzu101
V KE som bola u Dr. Pačutu, ktorý ma ambulanciu inde, ale operácie robí tiež v ProCare. Čítala som, že ideš najbližšie na druhý cyto ster, kedy to máš?

zuzu101
14. júl 2013

@zuhe5 toho doktora poznám, tiež ma vyšetroval, niekedy chodil tu do he...a áno, zajtra sa idem objednať na prehliadku po 600nedelí a hneď mi moja doktorka spraví LBC ster.snáď bude dobrý, ale nemám veľmi dobrý pocit, neviem prečo.
A ty už máš výsledky z histológie?

monika_k
15. júl 2013

ahojte, pridavam sa k Vam..tiez som 3 dni po konizacii LEEP metodou. Zijem v zahranici takze robili mi to tu, avsak myslela som si, ze to bude uplne bezbolestne ako tu vacsina z vas pise ALE mylila som sa. Neuspavali ma a ani mi maternicu neumrtvili....iba mi pichli injekciu od bolesti, co znamena, ze som vsetku bolest citila, bolo to strasne.
Ten zakrok mi robili asi hodinku, pretoze mi nemohli zastavit krvacanie, to zastavovanie krvacania bolo hadam horsie ako samotny zakrok, ale prezila som aj to. Hned po zakroku som sla domov s bolestami a s pocitom, ze sa uz tam nikdy nechcem vratit. No o 2 hodinky ako som lezala na posteli som pocitila mokro.....bohuzila, zacala som silno krvacat, a tak s velkym placom sme utekali naspat do nemocnice.Plakala som lebo som uz vedela co ma caka.Takze znova ma cakalo zastavovanie krvacania, nooo znova nic prijemne. Musim ale povedat, ze priatel bol cely cas pri mne, aj pri operacii aj potom druhykrat....silno ma drzal za ruky a rozpraval sa so mnou, takze mi to velmi pomahalo.
teraz doma len lezim, krvacam stale ale uz nie tak silno. Radsej budem lezat aj tyzden akoby som sa tam mala zasa vratit.
tolko moj pribeh o konizacii 🙂

zuhe5
15. júl 2013

@zuzu101
Tak hádam ten blbý pocit zostane len blbým pocitom, nič viac ...
Ja budem mať výsledky zajtra ráno. Ale cítim sa veľmi dobre, takže som aj pozitívne naladená. 🙂

zuhe5
15. júl 2013

@monika_k
Celé to znie úplne hrôzostrašne. Jeden by si myslel, že v zahraničí to práveže bude lepšie ako u nás, ale evidentne nie. Tak sa drž a nech sa to lieči už len a len dobre....

zuzu101
15. júl 2013

@zuhe5 snáď máš pravdu, na cyto idem v piatok....To pozitívne naladenie ti úprimne závidím, výsledky budeš mať určite dobré 😉 .