icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

wind123
26. feb 2020

@janulap mozem sa spytat kedy Ti dosiel prvy menzes po konizacii, za aky cas po konizacii...ja som mala len konizaciu bez kyretu maternice...ale podla cyklu mi menzes meska uz dva tyzdne...nechodi a ani nemam pocit ze pride...som uz 4 tyzdne po...nemam uz ziadne problemy, normalne fungujem, len by bolo fajn uz ten menzes dostat aby som vedela aky mam cyklus🙂....

janulap
26. feb 2020

@iskrickaa
@peptina
@sulky
no baby,asi u kazdej to je ine...ja sa uz teraz bojim toho dalsieho🙄

janulap
26. feb 2020

@wind123 dosiel mi skoro presne...asi len 2-3 dni skor.Uz pred tyzdnom som mala bolave prsia,tak som ho uz cakala.A to mi bol robeny aj kyret a to mi dr povedala,ze menzes bude slabucky.
Ty si isla tesne po menzese na konizaciu?

wind123
26. feb 2020

@janulap isla som tyzden po skonceni menzesu, takze na 14. den cyklu...a uz dva tyzdne som teda v omeskani....mala som sice nejake 5 dnove krvacanie cca 10 dni po konizacii, ktore zacalo 4 dni pred planovanym menzesom, ale skoncilo vybratim stehov a gynekolog pri tom vyberani stehov povedal ze to menzes nebol, ze to mi zo stehu islo trochu...ani ja som neverila ze je to menzes lebo krv bola jadne cervena co pri menzese mam az skoro ciernu...tak teda cakam dalej ze hadam ten menzes dorazi...po 6 tyzdnoch by uz aj mohol😁

janka2273
26. feb 2020

Dievčatá vydržte,ono sa to všetko ukľudní a bude všetko v pohode 😘😘😉aj 5-6 mesiacov to môže trvať,kým bude všetko normálne 😉

peptina
26. feb 2020

Teraz ma napadlo keď sa o Tom bavíme.to môžme aj tampón si uz dávať?

tina7729
26. feb 2020

Ahojte. Dnes som sa dozvedela že musím tiež podstúpiť konizaciu. Hpv mám už dlho a že ten najhorší 31myslim? Cytologia vyšla dobre ale že kôli tomu že hpv mám už dlho tak naco už čakať. Dávam si robiť tu platenú cytologiu každý pol rok. Výsledky stejne.velmi sa bojím . Keď nemám žiadny nález je toto nutné?

janulap
26. feb 2020

@peptina mne bolo povedane,ze tych 6 tyzdnov ziadne tampony.

sulky
26. feb 2020

@tina7729 vobec nie. Chod na biopsiu. Mne spravili konizaciu asi zbytocne. Histologia potvrdila ze tam nebola dysplazia.

janka2273
27. feb 2020

@tina7729 ja by som si tiež vyžiadala ešte iné vyšetrenie a nenechala sa hneď operovať🤔oni predpokladajú,že sa to kvôli HPV aj tak zhorší,ale tiež sa mi to zdá predcastné...aké máváš presne výsledky z LBC a koľko máš rokov??

tina7729
Autor odpoveď zmazal
tina7729
27. feb 2020

@janka2273 mám 38r

tina7729
Autor odpoveď zmazal
sulky
27. feb 2020

ved tam mas metaplaziu, nie dysplaziu.

tina7729
27. feb 2020

@sulky a to čo znamená

janka2273
27. feb 2020

@tina7729 to hpv som mala ja tiež takto vypísané a nenadorove zmeny sa bežne objavujú nejaké,no to nie je dôvod na operáciu 🤔no...neviem,či je vhodné preventívne všetko rezať hneď??? To ako keby som si dala teraz nohu odrezať,lebo sa mi kúsok zvýšil cukor🤔🤔
Je to viacmenej potvrdené,že dysplazie vznikajú práve kvôli HPV a keďže už sa blížiš ku 40 tke a telo ti hpv nevie samo zničiť,tak je predpoklad,že nezmizne a bude robiť problémy...ťažko povedať,či operovať hneď,či čakať s stále to sledovať?? Ono to môže trvať roky,ale vie sa to zvrhnúť aj za krátky čas🙄🤔

tina7729
28. feb 2020

@janka2273 doteraz sme čakali,no zrazu pán doktor povedal že nebudeme čakať prišlo mi to divné no on je doktor

janka2273
28. feb 2020

@tina7729 presne tak,on je lekár😉 u mňa sa to zvrhlo dosť rýchlo pár rokov po 40, tiež som zjavne mala vírus dlhšie už v tele...celé roky cyto v pohode a zrazu bác 🙄😩

tina7729
28. feb 2020

@janka2273 a ty si mala aké výsledky keď sa to potom zvrtlo

janka2273
28. feb 2020

@tina7729 ja som nikdy nemala nič,chodila som len na preventívne..potom zrazu PAP3,následne potvrdené rizikové kmene HPV a pár mesiacov na to znova zhoršené na PAP 3ab a hneď po konizaciii z histologie výsledok CIS=karcinóm v nultom štádiu...no vraj CIN 3 a CIS sa považujú za rovnocenné štádia,čo sa prerastaniu do aktívnej rakoviny týka,čiže ak sa s tým nič nerobí 🤔

tina7729
28. feb 2020

@janka2273 konizacia ti teda pomohla?

janka2273
28. feb 2020

@tina7729 samozrejme,veď som tam už mala karcinóm,ako som písala..bola som v 6/2017,teda teraz to budú 3roky👍😘celé to odstránili a zatiaľ je pokoj,lebo aj HPV zmizlo....len ty ešte nemáš žiadne poškodenie krčka i napriek tomu,že HPV máš...preto je také divné,že ťa posielajú na konizaciu...e zase prečo čakať,že?😉

iskrickaa
28. feb 2020

@janka2273 Jani, kedy si dat robit kontrolne cyto a hpv po leep? Hpv mi vyslo pozitivne v oktobri minuleho roku, chcem vediet, ci ho uz imunita potlacila. Leep bol robeny 10.1.

sulky
28. feb 2020

@iskrickaa pol roka po LEEP

iskrickaa
28. feb 2020

@sulky dobre, dakujem, este pred julom zajdem, ked to vyjde negativne, chcem si leto uzit bez ochrany. Dr tvrdil, ze staci v septembri...

janka2273
28. feb 2020

@iskrickaa ja som bola po konizaciii po 3 týždňoch na kontrole a následne až po pol roku som mala cytologiu a dala som si testovať i HPV a nebol tam😘👍

hatsepset
1. mar 2020

Ženy 3.3 bude 3 týždne po konizacii, normálne rezanie, stehy. Po 12 dňoch od konizacie som dostala načas menštruáciu. Teda 23.2. Dnes ešte stále spinim. Nie je to na vložku ale intimku musím cca každé 2h vymeniť. Je to taky výtok ako keď vám konci menštruácia. Predvčerom som prvýkrát vzala asi 2x malého na ruky. Už mi to na nervy ide 3 týždne vkuse intimky/vložky. Ako dlho ste spinili?

sulky
1. mar 2020

@hatsepset dlho, cca 5-6 tyzdnov 🙂

janulap
1. mar 2020

@hatsepset aj ja mam 3.3 3 tyzdne po konizacii...aj ten menzes som mala presne tak ako ty...a aj stale spinim tym vytokom😀.Tiez mi to uz ide na nervy,ale hadam to uz dlho nepotrva.ja som mala leep,ale dali mi tam aj dva stehy.stehy ti budu vyberat alebo sa rozpadnu same?

janulap
1. mar 2020

@sulky ahoj,ako bolo na lyzovacke?😍