Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@vierkainka neodporuca sa otehotniet pol roka po konizacii. Na plodnost to nema mat vplyv, zalezi od chirurga kolko toho vyrezal z krcka, aby zena donosila dieta do terminu.
@janulap áno po konizácii som ho dlhšie nemala , ale už ho mám zas, poslali ma na imunologický profil, pretože bežne sa s nim popasuje imunita a zabije ho, na imunologii mi zistili že mi chýba vitamín D, a kúsok mám podhodnotené leukolyty, ale inak všetko oki, predpísali mi isoprednosín, užívam D a uvidím čo bude dalej, ak to bude zlé, tak mi odporučili histeroktomiu ,aby sa HPV nemalo načom držať..
@iskrickaa ďakujem za odpoveď🌼
@iskrickaa aj podľa mňa blbosť. Kondóm nepomôže ak by mal hpv. Mne ale lekárka povedala že chlapi to vedia lepšie poraziť, že oni väčšinou len podajú žene. Ale jasné že nie vždy. Ja som sa na to pýtala mojej lekárky že či muž nemôže byť hpv a či nevznikne začarovaný kruh, tak povedala že aj muž sa môže dať vyšetriť na urológii ale že zatiaľ to netreba riešiť, že aj sa nám hpv vráti potom. Tak ja neviem. Môjho manžela by som asi len tak nedostala, naozaj ak by som veľmi tlačila. A keď má lekárka ubezpečila že zatiaľ netreba. Tak som to neriešila.
@vierkainka presne ti odpovedať neviem, ale po konizacii keď som mala po polroku dobré výsledky mi lekárka povedala že je čas otehotnieť. Odporúča sa to, lebo to upravuje vraj tieto problémy. A vraj s tým nie je žiaden problém.
@tina7729 neviem ti v tomto poradiť... Ale logicky asi áno
@emimirlen ja som s mojim manzelom takmer 20 rokov. Pred 10timi rokmi mi prvykrat zistili hpv, zhorseny pap. O rok samo od seba vsetko ok az doteraz. Takze to hpv prepukne kedy sa mu zachce a styk s urcite nakazenym chlapom nepomaha... doktor mi povedal, ze mi nemoze zakazat s nim spavat, ale minimalne kondom. Ja sa vsak stale bojim. Nechciem umriet na rakovinu krcka
@iskrickaa kondóm podľa mňa nepomôže. Ale keď si pod kontrolou na rakovinu krčka maternice nezomries. Zomierajú tie ženy, ktoré nechodia na kontrolu a zistí sa im to keď sa už nedá nič robiť. Skôr ide o to ako rýchly priebeh to má a ako rýchlo zmení hpv tkanivo. Inak existuje indonal aj pre mužov aj pre ženy. Ja ho beriem a som spokojna i keď jedna žena tu písala že sú hnusné, lebo otvorila kapsulu a zjedla obsah lyžičkou. Tak skúsiť možno aj to. A keď nie, nech zájde manžel na kontrolu a zistenie hpv. A budeš vedieť. Si to nebudete podávať , tebe konizaciu odstránia. Nemyslím že sa musis až tak báť. Aj keď ťa chápem, lebo ani mne nebolo jedno pred a ani po konizacii keď sa čakalo na výsledky. A vlastne aj pred každými kontrolnými cytostermi. Ale všetko sa dá riešiť keď o Tom vieš. A aj toto.
@janka2273
@emimirlen ano, vyhodila som trojmesacne balenie Indonalu. Kopec penazi v kosi. Prsty mi smrdeli aj z tej kapsule. Strasna grcka. Nezijem.na Slovensku, bohuzial tu chlapom nezistuju hpv. Na Slovensku ano, pohodovo, presne, z mocu. Leep mi robili zaciatkom januara.
Baby, ked mame hpv v posve, je aj v konecniku?
Ahoj, prosim Vas, boli ste niektora na konizacii v Narodnom onkologickom ustave? Idem na zakrok o 3 t., mam velku obavu, okrem CIN2 mam aj chronicky zapal. Aku mate prosim skusenost s NOU? dakujem pekne.

@iskrickaa zeby? Mne povedala moja aj onkogynekolog ze kondom opatovnemu nakazeniu nepomoze, a nepomohol mam ho zas..