icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

janka2273
Autor odpoveď zmazal
janka2273
22. jún 2020

@lucialanczova nerozumiem tvojej odpovedi 🤔🤔ja nepotrebujem vedieť,ako sa robí konizacia😉1) sama som ňou prešla + 2) videá som videla už 3 roky dozadu...niečo si sa pýtala,tak som ti odpovedala...skús si znova prečítať moju odpoveď 😉 a možno aj svoju otázku

pufka
26. jún 2020

ahojte. prvu konizaciu som mala v máji minuleho roku pre cin III v novembri rekonizaciu pre cin II. dostala som aj tri vakcíny gardasilu. včera som bola na kontrole a doktor mi povedal že su tam stale abnormálne bunky vyšlo mi opäť cin II. už som sa normálne rozplakala že zase ísť pod nôž 😔😭 ste tu niektoré také ktoré mate za sebou už tri operácie? mňa by teraz už čakala amputacia väčšej časti krčka kde do budúcna hrozia potraty a tým že bude kratší nepomôže mi ani serklaz (deti ešte nemam). fakt neviem čo robiť som zufala 😔

mirka292
26. jún 2020

@pufka Ahoj, cin II Ti vyslo z biopsie? Mas aj vysokorizikovy HPV? Histologia z konizatu potvrdila cin II? Bola si na imunologii?

pufka
26. jún 2020

@mirka292 včera mi odobral doktor vzorku pozrel si to pod mikroskopom chvíľu som pockala a oznámil mi že to nieje stale dobre a treba zase časť odstrániť. po operácii na kontrole v marci som mala cin I momentálne nemam ani partnera nerozumiem prečo sa mi to teda stale zhoršuje 😔 čo sa týka HPV vo výsledkoch mam - dôkaz vysokorizikovych HPV DNA pozit, HPV 16 pozit a 18 negat. na imunologii som nebola, nikto mi to ani nespomínal všetci ma hneď tlačia do operácie ale fakt sa chcem tomu už vyhnúť normálne zvažujem aj nejakeho liečiteľa aj keď som sa tomu doteraz smiala

mirka292
27. jún 2020

@pufka To je zvlastne, ze pozrel vzorku pod mikroskopom. Zvykne sa robit obycajna cytologia alebo LBC cytologia. Pre presne urcenie je nutna biopsia, vystiknutie vzorky z krcka (mierne sa potom krvaca) a robi sa histologia vzorky v laboratoriu. HPV mas pozitivne stale aj po druhej konizacii? Moja imunologicka mi povedala o liecbe HPV. Na Tvojom mieste by som skusila ineho lekara a imunologiu. Uzivala si indonal, C, D vit.? Existuje aj gel do posvy na liecbu dysplazie.

pufka
27. jún 2020

@mirka292 on je onkogynekolog unho kartu nemam, ale poslala ma k nemu moju gynekologicka. zavolám jej cez týždeň a objednám sa na cytologiu a tak isto nech mi spraví aj ster na hpv. inak čo som pozerala výsledky tak po poslednej ope som mala z biopse cin II, hpv tam nemám spomenute a vlastne až tu som sa dozvedela že po konizacii by sa mal zničiť. mne nič také nikto nevravel len že sa mam zaočkovať. C,D užívam aj keď nie pravidelne, indonal vôbec o ňom som sa tiež dočítala až včera tu v skupine. davala som si len take čipky po ope na zahojenie krcka

33h
29. jún 2020

Ahoj 10.6 mi robili konizáciu krcku asi na 10den som po močení začala krvácať ale stále iba po močení a strašne to smrdelo ale to už asi pár dní po zakroku tak som zašla na pohotovosť gyn. A zistili mi ze mam zápal tak užívam makmiror vaginálne gulicki ma niektorá skúsenosť zo zápalom po konizacii? A ešte sa chcem spitat bola ste niektorá tak ze ste nedostali menštruáciu v mesiaci keď vám ju robili ja som tento mesiac nedostala a neviem ci je to v poriadku lekár mi hovoril ze by som ju mala dostat ako inokedy no posledné dva mesiace pred konizáciu som raz 4 ho dostala potom 16 steho a teraz nič bola ste niektorá tiež tak😣

kajmanka_drava
21. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, zajtra idem na konzultáciu k dr. Slezákovi do NOU, bola som na biopsii a už mi prišla sms, že výsledky sú k dispozícií. Stačí ísť priamo za doktorom alebo si mám tie výsledky najskôr prebrať v tom pavilone, kde sa na začiatku registruješ? Všimla som si, že je tam nejaký taký pultik.

hviezda1113
22. júl 2020

@kajmanka_drava normalne za doktorom.

sulky
14. aug 2020

Zeny, mne sa tou konizaciiu totalne zmenil menzes. Vzdy tyzden pred menzesom mam hnedy vytok. Som pol roka po konizacii. Je to normalne?

janka2273
14. aug 2020

@sulky ahojky 😉 mne už ubehli 3 roky od konizacie a nemám nič také 🤔 bola si už aj na cyto?

iskrickaa
15. aug 2020

@sulky Ja mam hnedy vytok den pred tym, nez dostanem. Pred konizaciou som to nemavala.

sulky
16. aug 2020

@iskrickaa ja mavam tyzden predtym. Pred konizaciou som Tiez nemala :( Co ma ale trapi je, ze mam po menzese, a uz vyse tyzdna mam hnedy vytok, obcas s primesou krvi, a bolestive citlive prsniky. :(

janka2273
16. aug 2020

@sulky bola si už od konizacie na nejakej cytologickej kontrole ??

iskrickaa
16. aug 2020

@sulky To znie ako hormonalna nerovnovaha, objednaj sa k lekarovi.

sulky
16. aug 2020

@janka2273 nie, mam ist v auguste

sulky
16. aug 2020

@iskrickaa hej, objednam, vdaka

janka2273
16. aug 2020

@sulky že či tam je po tejto stránke všetko v poriadku 🤔veď uvidíš, držím palce 👍 stačí ti až na tej cytologii sa s ním porozprávať aj o tomto probléme,či to je hormónmi,či niečím iným 🤔 zatiaľ by som odporučila piť bylinkové babské čaje 😉😘 napríklad rebríček ( myši chvostík) aspoň 2x denne si zalej šálku,teraz ho rastie všade kopec, nemusíš ani kupovať,len vybehni na najbližšiu lúku 😜😉piť 3 týždne,potom chvíľu pauza

emimirlen
17. aug 2020

@sulky s tým hnedým výtokom som sa aj mordovala a ešte stále to mávam ale nie až v takej miere. Mne to začalo asi rok a pol po konizacii. Prv 3 dní pred menzesom, potom 5 dní a keď už som mala 8dni pred menzesom hnedasty výtok a potom ešte menzes tak som šla na gyndu. Prsia má strašne boleli, bola som aj na sone, všetko v poriadku, tak mi na to dala moja gynekologička prírodné enzýmy, bolesť prešla. A ten vytok, zo sterov vyšla bakteriálna vaginoza. Hneď ma upozornila že ti musíme preliečiť lebo môže škodiť krcku. Dala mi na to VitagynC a Cycatridina. Teraz som to mesiac mala lepšie. Uvidím ako bude ďalší mesiac.

sulky
17. aug 2020

@emimirlen no tak toto presne mam aj ja. Fuu, ukludnila si ma. Myslela som si ze som tehotna 🤦‍♀️Aj ked ta infekcia ma tiez netesi.:( Myslim ze mam nieco podobne, citim diskomfort.

sulky
17. aug 2020

@emimirlen ale ten vytok je bez zapachu.

sulky
18. aug 2020

Tak som bola na vysetreni. To spinenie mimo cyklu je polyp v maternici. Musim na dalsiu operaciu :(

janka2273
18. aug 2020

@sulky to fakt?? Moje nervy,tak to ma mrzí 🙄🤔😢 kedy cca ideš? Držím palce 👍👍👍😘

sulky
18. aug 2020

@janka2273 10.9.

janka2273
18. aug 2020

@sulky Neboj,dajú to von a bude zase dobre 👍 podstatné je,že si zašla k doktorovi...a to ti naposledy keď ťa pozeral sondou nevidel?🤔alebo to tak rýchlo narástlo?

sulky
18. aug 2020

@janka2273 sondou ma pozeral naposledy pri preventivke minuly rok. Narastlo to zrejme za pol roka

janka2273
18. aug 2020

@sulky fúha,dosť rýchlo 🙄 tak už len popriať rýchlu a úspešnú operáciu 👍👍😘

iskrickaa
18. aug 2020

@sulky Ahoj moja, to ma mrzi, ale uz aspon vies, co ti je. Ja som mala robenu hysteroskopiu - kuk do maternice pred piatimi rokmi a nasli polyp a odstranili. Na druhy den ci treti som sla do prace. Drzim palce, bude to ok!

sulky
18. aug 2020

@iskrickaa noo tak to je to iste zrejme. aj ti to poslali na histologiu? takze ty mas za sebou aj konizaciu aj hystero?