icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

emimirlen
5. sep 2020

@iskrickaa hmmm a kedy ti robili cyto, lebo mne tiež lekárka povedala, že nesmie sa robiť kontrolné cyto skoro, že budú skreslené výsledky, ale že tak po pol roku od konizácie ich urobíme. Tak ktovie, ja som bola na tom, že keď odstránia napadnuté tkanivo s ním ide aj hpv preč.

iskrickaa
5. sep 2020

@emimirlen nie, virus nezmizne, tak, ako keby ti vypalili povedzme herpes na pere, virus v sebe mas. Len imunita to musi potlacit. 4 mesiace po leep som si dala robit cyto. 24.9. mam kontrolu a bojim sa. Nechcem ist zase na kolpo a biopsiu.

emimirlen
6. sep 2020

@iskrickaa Ahaaaa tak to je aj podľa mňa skoro po 4 mesiacoch, aspoň podľa informácii ktoré sa ku mne dostali, za 3 - 4 mesiace sa tkanivo nestihne úplne zotaviť po zákroku a preto sú výsledky skreslené. Tak ti želám aby kontrola koncom septembra vyšla super. Mysli pozitívne.

barbora9312
7. sep 2020

Ahojte som v tomto nová.. Vyšla mi cytologia 3a/3b doktor ma odporúča na biopsiu.K nám do MT az na december ale našla som Dr. Jendrušáka mate prosím s nim skúsenosti? Som dosť vystrašená som mladá mám 2 deti...

ajush5
14. sep 2020

Kočky ešte by som sa chcela spýtať, vo štvrtok idem na zákrok a v sobotu idem líčiť na svadbu. Podľa lekara budem v pohode no chce sa spýtať skôr tých, ktoré si tým aj prešli na vlastnej koži.necakaju má nejaké bolesti alebo niečo podobne?

janka2273
14. sep 2020

@ajush5 fúha,no nie som si istá,či je to dobrá voľba 🤔určite ťa bude bruško pobolievať minimálne ako pri menzese,no skôr ide o to,aby si mala pár dní kľud a zbytočné nebehala a nenamáhala sa😉 niektoré tu ležia aj týždeň údajne v nemocnici 🙄
Ja som išla hneď v ten deň domov,snažila som sa ležať i na druhý deň,potom som už jemne pobehovala po byte a málinko aj niečo porobila,ďalší deň šla na malý nákup ,takže ak pôjdeš len niekoho nalíčiť a potom domov,tak je to ok...no na celý deň asi ešte nie 😉

ajush5
14. sep 2020

@janka2273 no mám tam 5 družičiek a nevestu. Podľa lekara uolne bezproblemov, no je to chlap 😅

sulky
14. sep 2020

@ajush5 ja som 2 tyzdne po tom nevladala prejst viac ako par metrov bez vzdychania. Bola som hned unavena.

ajush5
14. sep 2020

@sulky skvelé 😅 potešila si má. Ďakujem, budem to musieť asi ešte pred zákrokom s lekárom prebrať

janka2273
14. sep 2020

@ajush5 to máš roboty na nejaké hodiny predpokladám 🤔je tu diskusia na 144 strán a drvivá väčšina z nás ležala aspoň 2-5 dní určite,takže asi sa moc dobre na nohách cítiť nebudeš 🙄ide o to,aby ti ti nespôsobilo zbytočne nejaké krvácanie...akou metódou ťa bude robiť?

adela2611
14. sep 2020

@janka2273 podľa mňa to nieje dva x šťastné riešenie byť tak dlho na nohách, u nás by som ešte ani prepustená z nemocnice nebola a ja som teda poctivo ležala nič nerobila týždeň po zákroku..

ajush5
14. sep 2020

@janka2273 ja netuším ako mi to bude robiť. Viem len že v lokálnej. Keď má objednával na tento termín neuvedomila som si, že mám svadbu a nepodarí sa mi zohnať záskok, tak som s termínom súhlasila. Telefonovala som tam kvoli tomu, že teda by som chcela termín presunúť, pretože musím v sobotu do práce, že budem musieť 6 hodín stat na nohách a bolo povedané, že to nie je dôvod na presunutie termínu, že v pohode prácu zvládnem. No povedal mi to človek, čo ani nemá vaginu

janka2273
14. sep 2020

@ajush5 noo,to je vidieť" ,že nemá vagínu,lebo inak by toto netvrdil 😂😜 sú baby,čo behajú už na druhý deň,aj ja som bola už vonku na nákupe,ako som písala,ale nepamätám presne,či na druhý deň,alebo skôr až na tretí,ale to som šla len kúsok od domu a do pol hodinky som bola doma a to som šla ako slimák 😂 nemala by si sa zohýbať a robiť prudké pohyby,celkovo sa namáhať atď...ja som fungovala doma tak,že som robila len to najnutnejšie,čiže zohriať jedlo, umyť riad a max som hodila do práčky,inak som len vegetila v posteli...dosť báb píše,že boli v nemocnici pár dní,až týždeň a teda nerobili nič a len ležali 🤔
je to teda na tebe,ako sa budeš cítiť a podľa toho sa zariaď😉držím palce,nech ti je fajn👍

janka2273
14. sep 2020

@adela2611 ahojky 😉 ako sa máš,si ok? cyto fajn? ten koment si chcela adresovať mne,či tej kočke?😉

adela2611
14. sep 2020

@janka2273 ahoj Janka, koment mal byť tej kocke.. dakujem za opýtanie cyto fajn,ale stále mám aktívny Hpv16 ..Ani imunologicka už nevie prečo sa s ním telo nepasuje..inak sa mám dobre..ty ako??

ajush5
14. sep 2020

@janka2273 ja to ešte nadhodím na debatu pred zákrokom, pretože prácu odložiť nemôžem a zákrok mi zas nechce preložiť lekár. Tak snáď sa rozumne dohodneme. Ďakujem kočky a prajem veľa zdravicka

janka2273
15. sep 2020

@ajush5 👍potom napíš,ako si to zvládla... držím palce 😘

janka2273
15. sep 2020

@adela2611 Ďakujem za opýtanie 😉zatiaľ sa držím 😘 3 roky od konizacie mám cyto stále PAP 2 a dúfam,že už problémy nebudú. Mrzí ma ten tvoj HPV🙄 mne sa držal v tele určite dlhé roky,no aspoň tá konizacia mi imunitu naštartovala a zničila ho nakoniec👍 držím palce,aby si sa ho zbavila👍🙏 lebo s tým vírusom je to o nervy 🙄 a to máš len túto 16 - tku aktívnu,ostatné typy nemáš?

sulky
15. sep 2020

@adela2611 mozem sa spytat kam chodis na imunologiu? Tiez by som chcela niekam zajst.

pufka
15. sep 2020

ahojte, ja idem pozajtra na tretiu rekonizaciu. z cyto mi vyšla opäť 3jka, hpv mam naďalej pozitívne 16tku. začala som asi pred mesiacom užívať Indol3c. dúfam že mi tie lieky pomôžu a že toto je posledná operácia. stretla som aj novú známosť takže sa sexu ešte vyhýbame o všetkom vie ale poviem vam chce to veľa sebazaprenia 😁 najhoršie je to že ak aj po tejto ope budem mať vysledky zle, krcok mi už vyberu celý. hlavne že spolu nemáme spávať aby mi to po ope neodovzdaval no na druhej strane počúvam od gynekológov že mam čo najskôr otehotnieť 🤷🏻‍♀️ najlepšie do dvoch rokov. dieťa ešte nemam ani jedno

adela2611
15. sep 2020

@sulky ja chodím do Bratislavy do imunovital dr. Bergendiovej ,je dobra zaujíma sa o pacienta, dá porobiť všetky možné vyšetrenia ,ale vstup k nim stojí 110 eur je to na celý rok a je jedno či tam pôjdeš 30x alebo 2x nič potom už neplatis

adela2611
15. sep 2020

@pufka ak nemáš dieťa tak naozaj je po operácii najlepšie čo najrýchlejšie otehotnieť vraj sa to môže samé upraviť,ale už máš malinký kŕčom tak to môže byť aj s menšou komplikáciou,ale keď ti ho vezmú celý tak potom už detičky asi nebudeš môcť mať.. hlavne ti želám aby ti táto rekonizacia pomohla a bolo to už oki.

pufka
15. sep 2020

@adela2611 ano viem bude potrebná serklaz a či vôbec pomôže. a ak ho náhodou vyberu cely viem že už dieťa nebudem mať. neviem prečo sa ma to tak silno drzi. ale tiež sa už obhliadam po imunologicke a keď sa trošku zotavim po ope, chcem sa hneď objednať na vyšetrenie. každopádne ďakujem 😊 verím že to už bude dobre

adela2611
15. sep 2020

@pufka drž sa a daj vedieť ako..

sulky
17. sep 2020

Zeny ja som taka stastna, mala som kontrolne cyto po konizacii. Po pol roku. Vsetko zmizlo, aj HPV 🙂

iskrickaa
17. sep 2020

@sulky blahozelam! Ja mam gyndu buduci stvrtok. A akurat sme hodili s muzom bez kondomu... snad sa nereinfikujem.

ajush5
17. sep 2020

Ahojte kočky, tak ja som už po. Prekvapil má kus ktorý mi odobral, čakala som niečo menšie 😅. Zatiaľ len mierne bolesti, ak sa to do soboty nezhorší, tak bezproblemov svadbu zvládnem 🙂 už len prežiť 3 týždne do výsledkov

sulky
17. sep 2020

@ajush5 ano, to cakanie na vysledky je asi najhorsie. Ja som tam nakoniec mala napisane iba bez dysplazie.

iskrickaa
17. sep 2020

@sulky Pouzivas s muzom kondomy?

pufka
17. sep 2020

@sulky ahoj užívala si aj nejake lieky alebo tou ope sa ten vírus zničil ?