Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@iskrickaa je mi jasné,že ak raz prepukne zabije ho len vládna imunita ,ale mne vyšli testy imunitného profilu dobre napriek tomu mi predpísali dlhodobo isoprednosin a aj tak sa imunita nenastartovala do takej miery aby HPV potlačila.. manžel podstúpil liečbu na imunitu a to by sme ozaj nemohli sexuálne žiť aby sme boli "čistý"
@iskrickaa už som dávno za zenitom 36,5 roku, a práve 16 mám 😢 mne lekár vysvetľoval,že ak po konizaciou stále pretrváva aj po roku ,tak buď rekonizacia a zas len čakanie či z výsledkov bude vyskakovať,alebo nie..2.moznost odstrániť všetko nech sa nemá kde držať a vraj je potom pokoj..som staršia deti už nechceme a tak zvažujem aj 2.moznost..
@adela2611 ja hoci mám 24 rokov ale tiež zvažujem túto možnosť nakoľko mám zdravotné problémy aj s obličku celý život a už nevládzem byť celý život takto v strese. Teraz som v 15 týždni tehotenstva strašia ma veľmi že buď si to babo dám zobrať alebo už môže byť po pôrode neskoro... Mňa bude čakať konizacia po porode, teraz čakám na výsledky z biopsie
@janka2273 mala som tento týždeň jeden deň silne krvácanie a silnejšie bolesti ale po pár hodinách to prešlo. Tento týždeň mám volať o výsledky a dobodnúť si kontrolu, tak som zvedavá, no stále musím nosiť vložku takže úplne zahojená nebudem. Pri dvojročných dvojičkách sa ťažko šetrí 😅
@iskrickaa veď si vyššie písala,že si to partneri "nemôžu pinpongovať",že sa to takýmto štýlom nevracia🤔😜takže by malo byť jedno,či niekto sexuje s potenciálnym nosičom HPV,alebo nie,či?
ja osobne si zase myslím,že to jedno nie je,ale netuším,kde je pravda 😂a áno,výsledky mám celý ten čas od konizacie ok a som single,čiže môže to byť aj tým 🤔😉
no ak by to mali takto fungovať,tak je v keli celá ženská populácia 😱🙄 buď donekonečna HPV a rezanie krčkov,alebo celibát 🤔😉
Kočky, ešte sa chcem spýtať, ako ste to mali so stykom. Lekár odporučil po najbližšiu menštuáciu počkať. Na internete sa stretávam s názorom, že 6-8 týždňov a po kontrole lekára. Ja teda budem po skončení menštruácie asi 3-4 týždne po zákroku, no na kontrolu idem až po 3-6 mesiacoch. Tak teraz neviem, či tie 3-4 týždne stačia alebo nie. No manžel ma zožerie ak ho nechám 3 mesiace čakať :D
Dobrý deň ja som bola na konizácii v apríli tento rok pre cin 3...za pol roka v septembri som mala prísť na kontrolnú cytológiu nedávno som volala za výsledky vraj je všetko dobré a negatívne aj hpv a mám prísť znovu o pol roka...je to vôbec možné behom pol roka? samozrejme som rada len som bola prekvapená.
@hviezda1113 ja som mala tiez vsetko negativne. Zevraj sa to vybralo aj s tym HPV
@hviezda1113 Nerozumiem otázke 🤔😉čo či je vôbec možné za pol roka? Zbaviť sa HPV? Áno je😉 Operácia ti naštartovala imunitu a tá dokázala HPV zničiť.Blahoželám😘😘
Žienky, teším sa s Vami. Mňa konizacia čaká po pôrode, pôrod mam mat koncom marca, mam HSIL a HPV 16,18 pozitívne. Veľmi sa bojím, ale vďaka týmto vašim úžasným správam ten stres zvládam lepšie 😊
@hviezda1113 mne očkovanie lekár navrhol v 18tich, keď začalo HPV robiť sarapatu. Vtedy som v tom videla len biznis. Teraz mám 29 a ľutujem, že som do toho vtedy nešla. Bez ohľadu na to či by to pomohlo alebo nie, skúsiť som to mohla. Keď som zisťovala medzi známymi, očkovanie mo tiež odporučili, no po vojne je už každý generál.

@ajush5 no paráda 👍 si sa neozvala,tak ma to dnes napadlo,že ako sa máš 😜😉si ok,žiadne problémy? Ja som už po 3 týždňoch bola úplne zahojená,tak verím,že aj ty si ok😘