Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
Ahojte, dnes som absolvovala konizaciu na jednodňovke. Chcela by som sa spýtať, či vám robili bandáž nôh a kedy ste si ju dali dole? Nemuseli ste si pichať injekcie po operácii? Boli ste aj PN? Za aký čas ste išli do práce?
@andy1978 tamponádu ti vybrali ešte na klinike? nezabudni na ňu😝 ja som v ten den zákroku poobede doma ležala ,aj na druhý den..,a ten tretí som už šla nakúpiť a robila bežné domáce práce(ľahšie) po 3 týždňoch som si bola po výsledky a aj ma skontroloval moj dr a operatér v jednom a bola som zahojená,ako povedal 🙂 tak som šla i na cyklotúru do kopcov a fungovala normálne ..
@janka2273 tamponadu mi vôbec nespominali, ale dnes nieco same vypadlo, tak neviem či to bolo ono a či to bolo všetko. Dnes som len ležala, zajtra budem tiež doma, mame teraz homeoffice, tak mi to celkom vyhovuje. V piatok by som mala zaniest spravu doktorovi a od pondelku asi do prace, len to musim zase na to testovanie na covid, co sa mi v tomto počasi veľmi nechce.
Ja som tiež nič nedostala 🙂
Ahojte zienky, vcera mi doktor oznámil ze musim ist na kyretaz nakoľko mám ťažkú dysplaziu. Viem ze to tu už bolo popísané ale ako dlho trvá zákrok, mali ste nejaké bolesti po ňom a ako dlho ste boli doma, keďže ja pracujem v potravinach a dost ťažke veci tam dviham. Ďakujem za odpovede
@emimirlen ďakujem, si veľmi milá, som rada, že aspoň takto môžem s niekým porozprávať. Myslela som tie vysledky z konizacie, ktore idu na histologiu. Tie by mali byť za tri tyzdne. V utorok mam isť zaniesť kartu, tak sa popýtam môjho doktora, ten ma aj operoval, tak mi snáď povie viac, lebo nie je veľmi zhovorčivý.
@andy1978 ahaaa jasné. Ja som pochopila že hovoríš o kontrolných cytosteroch po konizacia. Pýtaj sa. Aj keď on nebude zhovorčivý, na tvoje otázky by ti mal odpovedať. Ja som si normálne spísala otázky do zápisnika 😁 lebo stále som na niečo zabudla či som chcela mať zodpovedané. Isto napíš potom ako si dopadla. ✊✊✊
@janka2273
@adela2611
@iskrickaa
Dievčatá ako sa máte? Boli ste na kontrolnych cyto? Ja som bola, že hpv nemám, ale mám nejaký zápal. Ale že výsledky sú v poriadku. Že mám chodiť na kontrolu každý polrok. Doteraz som chodila 1xrocne. Vidieť za tým niečo? Či len naozaj kvôli tomu zápalu a neobávat sa? Pozdravujem a prajem veľa zdravia a pohody v tejto divokej dobe.
@emimirlen Ahoj dakujem za opýtanie, ja mám HPV stále, ale inak je cyto v poriadku. Ja si myslím, že ťa chce po pol roku skontrolovať, či je to oki , či zápal neurobil nejaké zmeny.. podľa mna je rok dosť dlhá doba, pre pacientky po konizácii, ja som chodila každého pol roka a teraz ked mám stále pretrvávajúce hpv tak každé 4 mesiace ma chce vidieť.. Nehladala by som na to čase skrátenia kontrol nič zlé..
@emimirlen
@adela2611 caute babule...po 3 rokoch a 7 mesiacoch hlásim stále všetko Ok🙏😘 pap2 a hpv 0 👍 napriek otrasnému výsledku z histológie po konizaciii (CIS) je to zatiaľ fajn...
@emimirlen z tých zápalových zmien si nič nerob, iný lekár by ťa ani nezavolal po pol roku..takže vlastne buď rada a teš sa,že má záujem o tvoje zdravie 😘a hlavne kľud,určite to bude ok👍
@adela2611 joj ten nešťastný vírus 🙄😢nechápem,prečo to stále máš..asi fakt len tá imunita musí ísť na 100%🙄držím palce👍👍👍❤️
@iskrickaa veľa zdravíčka aj tebe prajem 👍😘
@adela2611 Tak to je super, že máš výsledky ok. A ten hpv sa ťa drží zubami nechtami. Mohol by už niekam ísť. A ešte keď máš aj imuno testy ukážkové. Ja verím, že len otázka času a zbavíš sa ho raz. dúfajme.
Ako aj ja som si povedala, že ma chce asi skontrolovať a že aj po liečbe čo mi nastavila. Konečne som ju dobrala. :D zbožňujem tie lieky zdola :D Kázala mi dlhodobo brať aj probiotiká vitagynC. Tak aj na jednej strane som rada, že ma skontroluje, na druhej vo mne vzbudila takú neistotu :D
@janka2273 tak to je super. Nech tie výsledky tak aj ostanú 🙂
Inak prečo vlastne tie zápaly vznikajú, čítam o dôvodoch, že aj stres (nastúpila som do novej roboty, tak aj bol, ale žeby až tak?!), potom že hygiena - tak moja otázka: Ako často sa umývate zdola, meníte spodné prádlo... čítala som o tom už veľa, že netreba to preháňať a také. A čo také používate na umývanie? ja mám tea tree gel. Nohavičky mením každý deň, aj si ich inak žehlíte? :D otázky vás asi pobavia :D ale rozmýšľam čo musím zmeniť.
@iskrickaa takže máš o zábavu postarané. Kontrola nech dopadne hlavne dobre. Prajem veľa zdravia.
Veľa veľa zdrvia každej z nás 🙂 a len dobré výsledky 🙂

@noami12 tak si budeme držať palce🙂