icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

peptina
7. jan 2021

@saska.j nejak som to nesledovala

saska.j
7. jan 2021

@peptina aha lebo ja mam mesiac po zákroku a ešte stále ich mam

peptina
10. jan 2021

@saska.j tak to ti neviem povedať nejak som to nesledovala

tina7729
17. jan 2021

@adela2611
@janka2273 ahojte 2.2 idem na konizaciu. Len mám to dosť tak natesno po menzese a ak mi bude meškať čo ak ešte slabú menzes budem mať v čase operácie? Myslíte že má nezoperuju.uz mám všetko naplánované aj pcr testy aby to vyšlo tesne pred operáciou

adela2611
17. jan 2021

@tina7729 ahoj mne počítal lekár kedy mi skončí a podľa toho mi určil termín, u nás počas menštruácie aj keby bola len slaninka,neoperuju...

peptina
18. jan 2021

@tina7729 ja som bola objednaná na príjem v nedeľu a asi okolo 10 som dostala menzes takže ma museli preložiť a sa mi to posunulo

janka2273
18. jan 2021

@tina7729 presne ako baby píšu,cez menzes sa väčšinou nič neoperuje 🙄skús si menzes vyvolať skôr,mne na toto pomáha šalvia 😉kúp si sypaný čaj a denne 3x popíjať ( 1 čajovú lyžičku zalej horúcou vodou a nechaj lúhovať cca 10 minút) zároveň to máš fajn antivirotikum 😉👍 mne to veľakrát pomohlo a do týždňa som menzes dostala

tina7729
18. jan 2021

@janka2273 už dnes začínam spinit tak snáď dostanem ich o 2dni a to stíham

janka2273
18. jan 2021

@tina7729 tak možno to vyuzijes niekedy nabudúce , ak budeš potrebovať 😉 želám rýchlu a účinnú operáciu,dopadne určite dobre,keďže to máš na moje narodky 😛😛😉👍

tina7729
19. jan 2021

@janka2273 jejda🙂 potom ti budem gratulovať🙂a ďakujem

babo01
Autor odpoveď zmazal
babo01
21. jan 2021

Ahojte, tak aj mňa čaká konizacia behom ďalšieho mesiaca, výsledky z kolposkopie CIN III/CIS

janka2273
22. jan 2021

@tina7729 😍😘 hlavne ty nech si v poriadku,tak sa potom ozvi 🙂 držím palce

janka2273
22. jan 2021

@babo01 Neboj,konizácia je pohoda,budeš Ok 🙂 Ja som mala po konizácii v 6/2017 z histologie tiež CIS,berie sa to prakticky ako CIN 3 a zatiaľ som v poriadku a verímže to tak aj ostane..držím palce 👍

pufka
24. jan 2021

ahojte dievčatá, v auguste som mala už tretiu konizaciu s tým že mi časť krčka už museli amputovať. od tejto poslednej operácie vždy týždeň pred menzesom špinim čo som predtým nikdy nemala, proste som sa ráno zobudila a mala som menzes. čo ma ale viac znepokojuje je, že občas po sexe špinim tiež 🙄 mali ste to tiež niektorá tak, alebo sa mam začať obávať 😔

tina7729
30. jan 2021

@janka2273 ach beriem polygynax to odporúčajú pred operáciou a začalo ma od spodu dnes svrbiet. A to 2.2 idem na operáciu🤦😭 čo teraz

janka2273
30. jan 2021

@tina7729 ja som nič pred konizaciou nebrala🤔skús bylinkové vyplachy ( šalvia, myši chvost...)aspoň polievková lyžica na 2-3 dcl vody) kúpiš v lekárni sypané čaje,alebo taký gél s čajovnikom🤔ja mám radšej šalviu 😉

tina7729
30. jan 2021

@janka2273 ach ak mi to neprejde čo potom😭

sulky
31. jan 2021

@pufka ja mam nieco podobne. Spinim tyzden pred menzesom. Som po konizacii rok a 4 mesiace po operacii polyp v maternici :( neviem preco to mam. Chystam sa na gyndu s tym.

sulky
31. jan 2021

@tina7729 polygynax je na mikozu. Mali ste ju predtym? To svrbenie nevadi, oni vam to predtym vsetko vydezinfikuju.

tina7729
31. jan 2021

@sulky nie nemala .iba ak dávnejšie.ale že polygynax odporúčajú pred operáciou si dávať.

tina7729
31. jan 2021

@sulky
@janka2273 keď beriem vitamíny niake kolko pred operáciou ich vysadiť? Neviete?

saska.j
31. jan 2021

Žienky pred 5 timi dňami mi skončila ms, dnes som myslela ze mam predovulacny výtok ale na wecku som zistila ze ide so mňa tmavá krv až hnedá, nešla prúdom len keď som sa vycikala aj utierala. Konizaciu som mala v decembri, bez problémov aj ms boli v pohode a toto neviem co je.

emimirlen
31. jan 2021

@saska.j Zaujímavé, ja som toto mávala a vlastne aj mávam pred menzesom...začalo to jeden mesiac 3 dni pred menzesom stará krv, taký výtok, Ďalší mesiac 5 dní takí taký výtok pred menzesom, tretí mesiac som už mala 9 dní taký výtok s prímesou starej krvi a potom ešte menzes, to už som šla na gyndu a vyšlo mi že mám bakteriálnu vaginózu, ale netuším či to môže byť aj tvoj prípad. Dala mi ta to cycatridinu a Vitagyn C. Posledne mi na to už dala ATB čípky lebo zasa sa mi to vrátili. Ak by to trvalo zašla by som asi radšej na kontrolu.

saska.j
31. jan 2021

@emimirlen na stredu som objednaná na kontrolu tak ci tak, mu to poviem, nekrvacam len keď sa utriem tak je tam naznak

emimirlen
31. jan 2021

@saska.j ahaaaa tak ja som mala troška silnejšie, že aj na gaťkách bolo vidieť. Ktovie, nemôže to byť akože doznievanie menzesu?

saska.j
31. jan 2021

@emimirlen po 5tich dňoch? Nemyslím v živote som to nemala

ajush5
31. jan 2021

@saska.j keď je krv tmavá, je to určite špinenie po menzese.

sulky
31. jan 2021

@emimirlen a potom ti to uz preslo?

emimirlen
31. jan 2021

@sulky áno, raz sa to ešte vrátilo, preto tie ATB potom. ale aj čosi sa pridružilo, takže mi zasa dala kontroly CYTO každý polrok. Tak uvidíme či to nespravilo dajakú šarapatu.