Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
@lenuska0000 nejde mi zobrazit koment od vas zo vcera
@alzbetkacicka hsil, cin2,cin3,cis, hpv pozitiv
@lenuska0000 este doplnim janku, ze je dolezity velmi aj vysledok ten co budu pocas konizacie brat zvnutra krcka, čiže z endocervixu, oni tam skrabu takou kefkou ako pri cyto, to sa posle cele na histologiu spolu s konizatom, a ako janka pise, ked odstrania vsetko zle so zdravymi okrajmi plus vnutro bude ciste tak dalej uz nic, ak by sa tak nestalo tak idu dalej. Neboj , pri takýchto vysledkoch a dobrom dr postaci jedna konizacia a budes opäť okííí 🍀😊
@20erika07 ty mas za sebou tiez konizaciu? No ja mam z toho uz tyzden nocnu, mna doktor vystrasil a aj tie bunky co tam mam napisane nic mi nepovedal k tomu :
@20erika07 ja som sa tam uz docitala ze mam nenadorove bunkove zmeny,
Metaplazia
Epitelialne bunkove abnormality
Dlazdicovite bunky
Atypicke dlazdicovite bunky
Hsil, cin2, cin3, cis a hpv pozitiv
@lenuska0000 take iste vysledky mam aj ja ale mna este caka biopsia v septembri,zalezi asi aj od nalezu na krcku mikroskopom,mne tak pozeral a povedal ze tam mam take ako nechtik na maličkú nieco a z toho miesta ze by vzal vzorku a potom podla vysledkov konizaciu
@alzbetkacicka no mna poslal rovno na konizaciu
@lenuska0000 ano mam uz davno , po konizacii ti mozu vyjst horsie vysledky, ja som mala z biopsie len hsil cin2 stredne tazka az tazka dysplazia a po konizacii z histologie uz vysiel karcinom exocervixu (zvonka) ale kedze odstranili vsetko naraz a ostalo mi len zdrave tkanivo,nebolo potrebne nic dalej, uz len pravidelne kontroly 🙂 vyrezali mi 0,5cm x 2.5cm ,vnutro bolo čisté🙂
@lenuska0000 tebe teda nerobil biopsiu?
@20erika07 nie, mna poslal rovno na konizaciu neviem preco asi ze boli take zle tie vysledky a bola si aj hpv pozitiv?
@lenuska0000 kazdy lekar robi inak asi,to je tak ,keby sa 10 doktorov stretlo pri chorom tak by sa nezhodli na diagnoze tak to bohuzial je,aj doktori len tipuju,tvoj doktor netipuje a ide rovno na vec asi,radsej operacia ako cakat zbytocne,moj doktor radsej pickat ako zbytocne operovat ale este som tu nevidela prispevok kde by niekto mal take vysledky ako my a vyhol sa konizacii,neviem naco caka,len aby to nezanedbal a nebolo zle potom,bojim sa
@lenuska0000 este ma napadlo ze ak vam robili cytologiu rozsirenejsiu nemali ste tam nahodou k16?je to nieco dolezite,nieje to hpv 16 ale len k16,mbe to chce dat vysetrit,zohrqva to velku rolu asi
@lenuska0000 ma to zarazilo lebo vysledok s CIN sa udava v histologii, mi je divne ze to mas napisane vo vysledkoch z cytologie 🤔 ano Hpv pozitivna som bola
@20erika07 ja som z toho tiez nesvoja ale dneska idem este inemu gynekologovi si dat pozriet tie vysledky ku ktoremu chcem aj prejst lebo ten moj je cudny on nic nepovie, len ma vylaka, nic mi nevysvetli a tvari sa ako keby ho otravujem.
@lenuska0000 napis aky si mala z toho druheho pocit. Lakanie nie je na mieste. Mne moj dr jemne podaval info o stave, dokonca mojej starkej ked mal oznamit ze sa jej vrátila rakovina, bol z toho hotovy, ale zase co tam bol primar ten ked mala 1x rakovinu a ona zacala plakat jej povedal ze mate 3tyzdne zivota a co revete. Hroza
Dievcata prosim vas utorok idem na konizaciu ale od rana mam zapal mocovych ciest ja to mavam casti, dala som si urinal forte ale nezabral este, keby si dam 1 tabletku Biseptolu viem ze to zaberie ale su to antibiotika. Bol by to problem pri tej anesteze myslute? Dakujem
@janka2273 Dievcata prosim vas utorok idem na konizaciu ale od rana mam zapal mocovych ciest ja to mavam casti, dala som si urinal forte ale nezabral este, keby si dam 1 tabletku Biseptolu viem ze to zaberie ale su to antibiotika. Bol by to problem pri tej anesteze myslute? Dakujem
@lenuska0000 fu toto netusim ale ked je zapal tak urcite na konizaciu nemozes ist si myslim,niektore zakroky ani s herpesom nespravia, zajtra by som volala dr. Skusit mozes biseptol brat ale za dva dni zapal nezmizne ☹ urcite zavolaj zajtra
Ahojte dievcata, prosim mate skusenost s krvacanim po konizacii? Uz 5 dni stale rovnako silno krvacam, na pohotovosti zdroj nenasli ale pichli mi injekciu na zastavenie lenze nepomohla. Menzes to uz nie je. Moze s to zastavit same? Presne tyzden po zakroku som zacala krvacat. Dakujem
@janka2273 dobry den Janka, chcem sa spytat kolko ste sa davali dokopy po konizacii? Dakujem
@20erika07 a kolko ste po zakroku lezali? Mne dr odporucil vcera ze 3 dni velmi setriaci rezim a potom uz mozem aj nasu malu dvihat ma 8 mesiacov ale este take 3 tyzdne byt opatrna.
@lenuska0000 ja som 2 dní ležala, potom som už robila skoro všetko opatrne. Ja som ale nemala žiadne bolesti tK pre mňa bolo utrpenie len tak ležať. Krvacat som začala po 5 dňoch od operácie ale len tak slabo a kráčala som asi 2 tyzdne
@lusyyy36 ja zatial nekrvacam vobec asi 3 kvapky zatial… tak neviem ci to je dobre alebo zle🤷♀️
@lenuska0000 mne moja dr povedala,ze tak tyzden-2 po operácii môžem začať krvacat,ze ak to nebude veľa tak to je ok,ak by bolo veľa,tak treba prísť. Ze to je spôsobené hojenim a prípadným odlupnutim chrasty. Ja uz mam kontrolu za sebou a všetko pekne zahojene
@lusyyy36 a kolko po operacii ste museli lezat? Mne povedal dr ze 3 dni a potom mozem aj dvihat nasu dceru ma 8,5 kg a 8 mesiacov… len sa bojim ale nemma zatial ani bolesti nic len troska krvi
@lenuska0000 tak v podstate mi nic nepovedali,len 4 tyzdne žiadny kúpeľ,sex a tampóny. Ja som ale tak týždeň nič ťažké nezdvíha la, totižto som o 2 tyzdne začínala v novej práci tak som si dávala pozor lebo som si to nechcela pokazit
Dievcata kolko vam trvalo zotavenie?
@lenuska0000 ja si toto az tak nepamatam, ale v podstate sa treba spravat ako pri sestonedeli 🙂

@alzbetkacicka hsil, cin2,cin3,cis, hpv pozitiv