icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

alzbetkacicka
7. nov 2021

@janka2273 na to vyberanie tamponady si bola tam kde ty to robili? a na kolky den sa to vybera,,? a mam trochu strach z tamponady lebo po biopsii ,po prvej sa mi tamponada prilepila o ranku na krcku zkade mi brali vzorku a ked som si to vyberala neslo to ,tak som silnejsie potiahla aby som to vytiahla a spustil sa vodopad krvy,po hodine to same prestalo ale lezala som uz biela ako stena,po druhej biopsii nastastie bolo vsetko ok,dam urcite sem vediet ako som dopadla,dakujem za vsetko

janka2273
7. nov 2021

@alzbetkacicka ale kde 🙏oni mi vôbec o tej tamponade nič nepovedali,ani že si ju mám vybrať a kedy 😂😂🤦Tak som konala podľa zdravého rozumu a dala to preč. Robila som si to doma tuším na druhý deň ráno sama...ťahala som , ťahala,nemalo to konca a na konci to už vytiahnuť nešlo! Groteska na wecku,stojím tam s dlhou gázou v ruke a koniec v nedohľadne a nevedela som,čo s tým 😱😱😂či potiahnem a niečo poškodím,či neťahať a volať doktorovi??!🤦 Nevedela som,že to do vnútra krčka zasunuli...teda aspoň si myslím 🤔 tak som nabrala odvahu a silnejšie potiahla a huraaaaá🙏👏👍

alzbetkacicka
9. nov 2021

@janka2273 takze po konizacii si mam potom sama vybrat tamponadu vsak hadam mi to povedia co a ako,dnes som bola u kocha konecne,dnes idem este na interne,inak mne idu robit konizaciu a aj z maternice vezmu vzorku so sliznice ,pytala som sa nato a ze vraj je to bezne pri konizacii mala si to aj ty tak?

saska.j
9. nov 2021

@alzbetkacicka och toto by som si ja sama nevytiahla, mala som dosť keď mi to doktor tahal

janka2273
9. nov 2021

@alzbetkacicka mne robili kyretáž maternice i kyretáž vnútra krčku a teda i to posielali na histologiu spolu s tym odobratým konizátom 😉 s tou tamponadou si nerob starosti,možno na mňa len zabudli 🙏🤦🤣 ale radšej sa informuj vopred😉

janka2273
9. nov 2021

@saska.j ja som išla na tú tamponádu pomaličky,lebo som netušila,koľko tam toho je 🤦 pôvodne som myslela,že to vytiahnem na jeden ťah a že je tam len malý kúsok ,no nebol😱😏 pri tom konci som už bola v strese 🤦nevedela som,prečo to nejde,či to je prilepené,či niečo iné. Chcelo sa mi smiať i plakať,no logicky som nemala telefón na wc pri sebe,aby som volala doktorovi, ktorý mi o tamponade nič nepovedal a s dlhým kusom materiálu trčiaceho z vagíny sa mi nechcelo behať po byte pred synom🤣🤣🤣🤦🤦teraz mi to je už smiešne,no nebolo mi všetko jedno 😎🙈

alzbetkacicka
10. nov 2021

@janka2273 radsej sa teda spytam dakujem,mne doktor len povedal ze mi ,zoberu kusok sliznice z maternice plus konizaciu,tak som zvedava ako to dopadne,musela si sa viac setrit ako po obycajnej konizacii?

mk22
10. nov 2021

@alzbetkacicka to ti povedia, a tsmponadu nedávajú vždy, mne ju vybral Dr deň po zakroku

alzbetkacicka
10. nov 2021

@janka2273 inak to nieje sranda,mne sa to stalo po biopsiii a veru sa mi tamponada prilepila o krcok a ked som potiahla ,valila sa zo mna krv,hodinu to trvalo kym sa to zastavilo,bola som uz bleda len som lezala a sla potom na injekciu na zastavenie krvacania,aj teraz po konizacii sa toho bojim

alzbetkacicka
10. nov 2021

@mk22 kazdopadne sa nato opytam radsej,ja idem rano v piatok o 7 na zakrok a poobede o 17 ma uz pustia ak pojde vsetko ako ma

mk22
10. nov 2021

@alzbetkacicka pri prepúšťaní ti všetko povedia a samozrejme aj to ci máš tsmponadu alebo nie, a kto kde ti ju vyberie.

janka2273
10. nov 2021

@mk22 mne nič nepovedali,ani že mám tamponadu,ani kto a kedy mi ju vyberie 🤔

janka2273
10. nov 2021

@alzbetkacicka Netuším,aký je rozdiel medzi konizáciou a konizáciou spojenou s kyretážou ohľadne následného šetrenia sa,keďže mi to robili prvýkrát a dúfam,že aj naposledy 😉 ale poležala som v deň zákroku,to ma pustili už okolo obeda a ešte druhý deň a potom som už viac-menej normálne fungovala,ale určite som necvičila atď😉 po troch týždňoch som si šla po výsledky a zároveň ma dr vyšetril a krátko na to som šla na horskú cyklotúru🤦čo teda moc neodporúčam😂🙏 inak pohoda

mk22
10. nov 2021

@janka2273 zvláštne a to si ako mala na to prísť.. Mala si ju??
A keby ju sama nevytiahnes.. Máš ju do dnes?
Ja som. Ani len netušila o nejakej tsmponsde, mňa pre púšťali opísali zákrok a ze ju mam a o dva dni prídem k Dr a ten mi ju vytiahne.
Dostala som pokyny.
Neviem si predstaviť ze idem domov a netuším co v sebe mam, odkiaľ by som to vedela ze ju mam a ze ja si ju mam vytiahnuť.
Dosť blbé to pacientke nepovedat..

alzbetkacicka
11. nov 2021

@mk22 ja som to mala po biopsii ,konizacia ma len caka zajtra

alzbetkacicka
11. nov 2021

@mk22 ved ja sa tam už popýtam na vsetko,dakujem

mk22
11. nov 2021

@alzbetkacicka držím palce.
Ja som bola pred mesiacom.
3h po zákroku domov, tsmponadu vybral Dr deň po.
A potom k ľudový režim.
Naozaj ze kľud.

janka2273
11. nov 2021

@mk22 ja som bola u nás v TN na takej súkromnej menšej klinike a proste mi to nepovedali, ani do papierov nenapísali, že kážu vybrať,alebo že mám s tým prísť 🤦🤔tak keď mi kúsok trčal,tak som to vytiahla na druhý deň🤣proste na to zabudli🙏

alzbetkacicka
12. nov 2021

Tak huraaa som po konizacii,dockala som sa,spala som asi hodinu kedze mi robili aj kyret aj konizaciu,krvacam mierne ale jasnu krv,este lezim na izbe ,mali by ma vecer pustit domov,baby ja som taka stastna ze mam po,viem ze nemam vyhrate az po výsledkoch z histologie,ale aspon sa to uz niekam pohlo😀

janka2273
13. nov 2021

@alzbetkacicka ahoj 😘 blahoželám 👏 ako sa cítiš,kedy ideš domov,či už si?

alzbetkacicka
13. nov 2021

@janka2273 vcera o10 som tam prisla a podvecer o 17:30 ma prepustili domov,zatial viac menej odychujem hlavne lezim mam u mna rodicov prisli pomoct ale od pondelka budem s malym sama az do 16tej kym nepride manzel z prace tak to bude zaujimave teda

janka2273
13. nov 2021

@alzbetkacicka neboj,do pondelka už budeš v pohode,držím palce na dobré výsledky ♥️👍

alzbetkacicka
14. nov 2021

@janka2273 manzel si nejak zazracne vybavil očerku,kedze ja sa o maleho teraz neviem naplno starat takze mozem cely tyzden oddychovat,povedali mi ze 7 dni sa mam setrit tak potom to uz bude fajn,len nedvihat tazke nesmiem dlho ale netusim dokedy,ci tyzden ,dva ,tri alebo az celych 6 tyzdnov ,toto fakt netusim

mk22
14. nov 2021

@alzbetkacicka ja, som normálne fungovala po 10dnoch.
Šetriť v zmysle ze nepôjdeš cvičiť, behať, sex.. Ale normálne fungujes.
Prestaneš špinit.
A potom už žiješ normálne 🙂

alzbetkacicka
14. nov 2021

@mk22 aha tak a dvihala si po tych 10 dnoch aj tazke veci?

mk22
14. nov 2021

@alzbetkacicka co myslis?
Normalne som fungovala pri 2 deťoch síce starších ale bežné činnosti robila.
Ja som úplne vynechala fitko pohyb cvičenie beh.. Ostatne s mierou a postupne ale isto nelrzala nesedela 4t off

alzbetkacicka
15. nov 2021

@mk22 aha dobre,bezne veci zacnem od piatku,dvihat maleho nebudem radsej dlhsie ma 14kg je to dost

mk22
15. nov 2021

@alzbetkacicka dvíhať dieťa zo nie, ani som neupratovala ani nechodila prvý týždeň von myslím nskupy

janka2273
15. nov 2021

@alzbetkacicka ja som šla po 3 dňoch už pešo na ľahký nákup,robila som doma len bežné práce,ako umyť riad a navariť,zbytok počkal,ale po kontrole som šla cca 4 týždne po konizácii na cyklotúru do lesa a to teda neodporúčam,max po rovine,lebo kopec som neudýchala 🤦😂 takže ak vynecháš cvičenie a dvíhanie dieťaťa, zbytok po týždni určite zvládneš. Skoré uzdravenie prajem ❤️

alzbetkacicka
16. nov 2021

@mk22 od piatku som nebola nikde len doma zatial,setrim sa zatial ale ked pojde manzel do prace bude to narocnejsie