Konizácia kŕčka maternice
Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?
ahoj, ,dakujem Ti veľmi pekne za odpoved. Ja mám teraz 10 dní po operácii Kúpila som si ich a dávam si ich aj ked neviem či je to dobré kedže stále trošku krvácam a pritom nerobím nič také a z toho som 7 dní poctivo len ležala . Uvidím, moja lekárka povedala že je to normálne. Menštruáciu ktorú som mala dostať som zatiaľ nedostala tak asi to jedno s druhým spolu súvisí. Dúfam, že sa to zahojí a bude v pohode prajem pekný deň
@scorpionflower1 Ahoj dik moc za info, každá rada je dobrá. Mne to stále krváca , ale myslím si že tak v norme.Lekárka mi povedala , že je to normálne . Menzes som mala dostať šiesty deň po zákroku ale zatiaľ nič.Mávam ho dosť silný takže by som určite vedela keby mi prišiel. Uvidíme. Ja len dúfam že sa to dobre zahojí a výsledky budú dobré.prajem pekný deň
@spagett : Ahoj, ja uz mam tiez kupeny Silgard a v utorok si idem dat pichnut prvu vakcinu, chcem sa spytat ako dlho po konizacii si sa dala zaockovat? Uz ti robili prvy cytoster po konizacii?
Dnes som sa dočítala že rakytníkovým olejom možno liečiť choroby kŕčku maternice a zápalové stavy pošvy - a to vkladaním tampónov bohato nasiaknutých rakytníkovým olejom každodenne v priebehu 10 až 15 dní (najlepšie na noc). Kúru je vhodné opakovať po 4 – 6 týždňoch. Rakytníkový olej podporuje obnovu epitelu, zmierňuje zápalové stavy a opuchy. Už ste o tom niečo počuli??
Ahojte, ja som sa dnes vratila z nemocnice domov. Robili mi v piatok konizaciu. Chcem sa spytat, budem po 7dnoch krvacat? Neviete mi povedat ako dlho a s akou intenzitou? Dakujem
@janasal : mas to presne popisane hore v jednom prispevku, ktory som napisala, treba sa len pozriet...
Ahojte, chcem poprosiť o radu čo sa týka pohlavného styku po konizácii krčka.Som mesiac po ,krčok by mal byť zahojený, len tie odpovede a názory sú rozne čo chápem,Vraj je potrebné používať kondom??je dobré počkať až 6 týždňov po operácii??? aké máte skúsenosti? pekný deň
ahojte, tiez ma caka konizacia krcka maternice, uz mam vybavene vsetky predoperacne vysetrenie, len cakam kedy mi zavolaju ze sa uvolnilo miesto a zoberu ma do nemocnice.
chcela by som sa spytat ako je to s tym kludom na lozku po operacii, lebo vela vas tu pisalo, ze lezalo doma od cca tyzdna az do troch tyzdnov. Mne lekarka povedala ze dva dni po operacii mozem ist do prace pokial mam lahke(sedave) zamestnanie. takze ako to je? nech sa viem pripravit..
vopred dakujem
@srdieeecko Ahoj,no ja som piaty deň po konizácii a až dnes som začala slabučko krvácať,a to vlastne celé dnijlen ležím a dá sa povedať nič nerobím.Takže ja by som radila aspoň týždeň oddychovať a zbytočne sa nepreťažovať.Pred 6-timi týždňami mi robili kyretáž a vtedy som sa tiež po týždni riadne rozkrvácala,že som nestačila meniť vložky.Takže som ponaučená a teraz sa už držím v kľudovom režime aspoň zo 2 týždne nech sa riadne zahojím. 😉 Držím palčeky,netreba sa toho báť,nebolí to.
@srdieeecko ahoj ak ti môžem poradiť tak odychovať na lôžku cca týždeň by som ti odporučila,mne lekárkapovedala že ani kvety nemám polievať 🙂 proste oddychovať
Ahojte babyyy...tak mna to caka 27.6.....idem na Heydukovu k primarovi Msakavi.....mam aj trocha obavi....ale nejak to vydrzim....
Ešte sa chcem spytat...to mi budu v ten den este robit nejake predoperacne vysetrenia alebo hned na to vhupnem...idem tam totizto prvy kraaat......
@ivetmicka ahoj...ty si chodila k Mudr. Masakovy?...ja mam ist k nemu 1 krat v piatok....
@ivetmicka ale ja som poculaa ze behom dna budem vybavenaaaa......ja uz fakt neviem....
@ivetmicka idem tam prvy krat vobec....objednala som sa na 27.6. tak neviem co ma caka.....idem tam s vysledkami od mojej lekarky....zistili mi ranku HPV 33.....vies mi nejak opisat co ma tam caka?...dakujeeem...
@ivetmicka juuuu....dakujem....uz sa nebojiiim....cize aj ked mi urobia konizaciu....tak mozem mat este deti?...my sa pokusame o prve len par mesiacov...a to uz mam 35....
dakujem za povzbudenie....este by som teda rada vedela...tu biopsiu a kolposkopiu urobia v jeden den..a tu konizaciu potom inokedy...?
ahojte..pred dvoma týždnami mi robili kyretáž, rezali z krčka maternice..tesne po operácii mi prišiel aj normálny cyklus,teda kontrola sa odkladá kým neskončí menzes..no krvácam už 2 týždne ☹ už sa mi par dni zdalo že konečne to skončí,ale znova sa spustila tekutá jasno-červená krv a tečie prúdikom..mala niektorá z vás takúto skúsenosť?
@mima2x ja som po konizacii tiez dlho krvacala ale z toho dovodu ze mi pri operacii zavliekli bakteriu hemofilus a gramnegativne palicky, vyslo mi to z vyteru hoci pred operaciou som mala vsetko v norme takze mi to museli na sále zavliect, vystriedali na mne tri druhy antibiotik, pichali mi dva druhy injekcii proti krvacaniu, mala som aj zvysenu teplotu, pustili ma az dva tyzdne po operacii domov a este aj doma som musela brat antibiotika,,,

@ewienne ahoj mozno je uz neskoro, ale ja som brala tie cipky Cicatridina. Boli super a vybrala som ich vsetkych 10. su trosku drahsie ale sa mi to super zahojilo. ja som bola zahojena do dvoch tyzdnov. a teraz som sa dala zaockovat Silgardom. takze je to individualne, ale urcite tie cipky doporucujem. tyzden som po operacii dostala menstruaciu ale na 3-4 den som dostala silnejsie krvacanie so zhlukmi krvi. nezlakni sa ale malo by to prejst hned na druhy den to uz bolo v pohode.