icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

jahu348
12. nov 2014

Dievcence ja som bola na sone a dr. mi povedal ze operacia matrnice - vraj odstranenie len kusok na začiatku. Najskor musim na kyret+ exciziu z portia pred defit.oper.riešením -hysterektomia. Som z toho jelen. Musim zajst za svojom gynekolog. nech mi to vysvetli. Vie niektora co to znamena??Dakujem za info.

devicka
12. nov 2014

@mrskova mne robili konizáciu Loop metódou v novej nemocnici v KEv celkoej narkóze v r. 2008. Bola som tam 3 dni. po zákroku som nemala žiadne problémy-ani krvácanie, ani bolesti. V r. 2011 som otehotnela, tehu aj pôrod bol v pohode 🙂

jahu348
12. nov 2014

Poradi mi niekto co to znamena??? A to mi este dr. povedal ze menzes uz nebudem mat vraj len špinenie

zloba_z_pd
13. nov 2014

zeny krvacali ste po konizacii??

kika2111
13. nov 2014

@jahu348 ahoj ,no ja si myslim,ze ti ide robit normal konizaciu,vezme nieco z krcka maternice,to odosle na histologiu a ak budu vysledky zle,tak vyberie maternicu.kolko mas rokov?
ja som bola na konizacii,mala som zle vysledky a dr.povedal,ze ak budu zle aj ked otehotniem a po porode,tak mi vezme maternicu.

jahu348
13. nov 2014

@kika2111 tak ja budem mat 44r takze deti neplanujem. Mam krasnu vnucku a tesim sa s nej. Ja len neviem co sa bude diat.A Ked idem na cistenie - kyret tak naco mam cakat na hyst. vysledky a az potom operavia...

kika2111
13. nov 2014

@jahu348 Ja si myslim,ze pocas konizacie spavia aj kyret.

velkacica
13. nov 2014

@zloba_z_pd mali sme k tomu aj výtoky

zloba_z_pd
13. nov 2014

@velkacica akej farby vytoky?a ty si kolko krvacala?

jahu348
13. nov 2014

@kika2111 praveze ja idem najskor na kyret a potom po 2tyz. ked budu vysledky tak operacia

kika2111
13. nov 2014

@jahu348 to je zvlastne,ja by som sa na vsetko este spytala dr.

velkacica
14. nov 2014

@zloba_z_pd hnedasté, okrové. Z hojacej sa rany (chrasty)

zloba_z_pd
14. nov 2014

A to si mala ten hnedasty vytok kolkz den po konizačiii?a te chrasticky kedz asi kolkz den po operacii

velkacica
14. nov 2014

@zloba_z_pd výtoky trvali dobre tri tyzdne; intenzivnejsie boli prvych 7 - 10 dni, potom boli velmi mierne

hijo
16. nov 2014

Ahojte 🙂
zapajam sa do debaty, rovnako ako niektore z Vas ma caka konizacia, mna uz tento piatok. Som z BA, ale nakolko moj gynekolog sluzi aj v nemocnici v Dunajskej Strede, posiela ma tam. Chcem sa Vas opytat ci niektora mate skusenosti s touto nemocnicou.
dakujem 🙂

scorpionflower1
20. nov 2014

Baby, ktore boli na konizacii pred dlhsim casom a mali ste dobre vysledky z histologie zbavili ste sa aj HPV? Ja mam ist v januari na cytoster (uz druhy po kon., prvy bol v juli a mala som PAP2) stale mam z toho mindrak, bojim sa ako cert, ze sa mi to vrati (este nemam deti). Histologiu som mala CIN1, takze doktor nepredpoklada, ze by sa mi to vratilo, ale viete...
mam toho isteho chlapa uz dva roky, stale pouzivame prezervativ a mam uz pichnute dve vakciny Silgardu (zacali sme sexovat az po tej druhej vakcine). Urobila som vsetko preto, aby som s tym uz nemala problemy, len neviem preco mam z tej julovej cyto PAP2 - nespecificky zapal - sak ked mi vyrezali kus krcka - chore tkanivo, preco tam furt mam nieco ako "nespecificky zapal"? Mam inak problemy s vytokmi (kvasinky) a teraz mi zacala aj haprovat menstr. - mam ju slabu uz 4 mesiace a tehotna nie som, tak stale beham po doktoroch a uz mi to poriadne ide na nervy

bambula86
1. dec 2014

baby ktore ste boli oprevovane nakonizaciu krcka maternice v dolnom kubine MuDr Hartelom pisnite mi IP prosim diki

abriela
6. dec 2014

Pridam svoju skusenost, mozno niekomu pomoze. Som len par dni po konizácii. Kedze dojcim odmietla som naladovku. O 12:12 mipichli do ruky infuzii, zacali merat tlak. Dalej si uz nepamatam. Mari sa mi, ze som registrovala lekara na izbe a pytal sa sestricky kolko je hodin. Cize o 13:00 tej som uz lezala na lozku na izbe.
Okolo 14tej som sa prebrala s hroznou bolestou. Lieky od bolesti som vsak kvoli tiez odmietla a tak som dostala len paralen. Bolesti vsak ustupili.
O 15:00 som sa uz mohla napit a ist na WC. O 15:40 doktor vyberal tampon - vytahoval zo mna krvavy obvaz. O 15:50 som opustila nemocnicu. Po prichode domov som dost krvacala. Dalsi den to ustupilo.
Drobec dostal prve mlieko 14 hodin po narkoze. Medzitym som si mlieko odsavala, kedze pred pardnami som dojcila min. 30x za den a 7x v noci.

zuzanka1309
8. jan 2015

@abriela ahoj, kde ti robili zákrok? a jeden deň si prišla, urobili a hneď si šla domov? ďakujem

abriela
8. jan 2015

@zuzanka1309 bola som v procare. Ako pisem vyssie, vsetko v jeden den

tinf15
10. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa spýtať má niektorá z vás skúsenosť na jednodnovej chirurgii na poliklinike Terasa v Ke ? Mna čaká konizacia v stredu s doc Urdzikom, mám prísť pol hodinu pred zákrokom s výsledkami z predopracneho vyšetrenia a to je všetko čo mi povedali... Vopred vďaka za odpovede..

krasne988
16. feb 2015

Ahojte mna caka akurat konizacia krcka maternice na Sliaci. Niektorej z vas bol tam tento zakrok spraveny? Ako dlho ste tam boli hopitalizovane? A platili ste za zakrok?

bambula86
22. feb 2015

Baby po oper ste krvacali ako dlho Kes ste dostali menzes ja uz dnes 10 den tak normalne nie vela ak neprestanem do zajtra krvac mam dojst k svojmu dojtorovi Aku je postup nejaka injekcia na zast krvacania alebo ma posle do nemocky dik uz som v strese

jankarec
25. feb 2015

Ahojte
Možno neodpoviem na konkrétne otázky, ale včera som bola na konizácii metódou Leep a pred tým som hľadala čo najviac info na webe... tak možno niekomu pomôžem.
Robili mi ju v Medicentrum HSC v BA, doktor Dušan Stanislav.
Prijali ma ráno okolo 7:00, ležala som a čakala s ostatnými pacientkami..mali sme úplny komfort ( TV, časopisy), cítila som sa ako v hoteli.
Oprácia trvala okolo 20 minút, ešte na sále ma prebrali zo spánku, na posteľ som si prakticky preliezla s malou pomocou sama, potom oddych asi hodinku.
Pustili ma okolo 12:30, cítila som sa dobre, trošku som krvácala, ale to je normálne po zákroku.
Doma už všetko ok, dnes ( deň po) sa cítim dobre, o dva týždne budem mať výsledky, musím sa šetriť a viac oddychovať.
Chcem sa poďakovať primárovi, sestričke ( veľmi zlatá a milá, uvarila nám všetkým čajík podľa želania a dala keksíky), vrchnej sestre, ktorá bola tiež veľmi pozorná a milá.
Dlho som túto operáciu odkladala, ale vďaka teamu Medicentrum som ten strach prekonala a som rada, že som sa odhodlala.
Strach preč, zdravie na prvom mieste!

mimikri
26. feb 2015

Babulky nechápem. Prečo Vás uspávali pri metóde LEEP? Mna Dr. opichal (4 vypichy), robil ma pri vedomí, nič som necítila iba teplo. Zákrok trval približne cca 30 min. a potom som ešte ďalších 30 min. čakala ak by nastali komplikácie. Následne mi Dr. dal recept na algifenove kvapky ak by som mala bolesti a išla som domov. Po odznení anestetika som mala minimálne bolesti. Algifen som ani nepoužila. Po 4 dňoch som išla do práce. Samozrejme prácu mám sedavú, fyzicky nie náročnú tak sa to dalo. Inak by som bola mimo ja tie 2 týždne až mesiac. Týždeň po konizácii som zvládla nenáročnú vychádzkovú túru. K tej metóde LEEP, počas zákroku som nou lekár stále komunikoval, dokonca hovoril že preto ma robí dlhšie aby všetky ranky poriadne zavrel (zaškvaril 😀 aby nič nepresakovalo a nekrvácalo). Bol naozaj pedant. Nemala som žiadne krvácanie ani špinenie. Samozrejme sex zakázaný aj keď som nešpinila. Chirurgicky by som si konizáciu nedala robiť. Táto metóda sa mi zdá náchylnejšia na infekcie a aj dĺžka liečby je niekoľkokrát dlhšia. O bolestiach ani nehovorím.

jankarec
27. feb 2015

Robia to aj v celkovej ( 30 minútovej), aj v lokálnej...to je na rozhodnutí lekára. Ja som si to prespala a nebola som v strese, čo by som asi bola, keby som bola pri vedomí☹

beka25
1. mar 2015

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či ste mali po konizácii výtok, ja som týždeň po konizácii a leje sa zomňa a nieje ružovkastý, ale taký žlto priesvitný.Teraz čakám na výsledky.

jankarec
2. mar 2015

Ahoj beka25.. Ano, mam to aj ja, no asi to je aj capikmi, ktore este musim uzivat

beka25
2. mar 2015

@jankarec ahoj, nepouzivam zatial capiky, dnes si idem kupit, ale je to o drzku, to nic pockam na vysledky a potom sa porozpravam s primarkou.

cecilkaa
21. mar 2015

ja som bola na konizacii v Ustave sv. Alzbety na Heydukovej a ak tam idete, naozaj sa nemate coho bat, Je tam neskutocne mily personal, uzasne sestricky, neodchadzala som so ziadnou traumou ani zlym pocitom. Operoval ma MUDr. Pocarovsky, ale nepochybujem o tom, ze vsetci su tam odbornici.. Bola som v celkovej anestezii, po zakroku som nemala ziadne bolesti, len som trocha krvacala a potom som mala samozrejme nejaky cas vytok, resp. spinenie, doktor mi odporucil kupit si v lekarni vaginalne capiky Ialuna.. Na to, ako som sa toho straasne bala, to naozaj nic nebolo takze ziadne stresy 😉