icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

maltinta100
24. feb 2016

@efffca
@silvia2013
Dakujem baby, tak dufam ze to zvladnem, lebo mne jedna baba vravela ze nevedela ani poriadne sediet a prve 3 dni len lezala.

scorpionflower
25. feb 2016

@efffca Ti "internetovi" lekari su väcsinou ozajstni :D takze este raz: ja som len jednoducho a logicky vyvratila tvoje tvrdenie...tu nehra ulohu kto a co mi povedal a co by malo alebo nemalo byt, ako som napisala - to, ze kazdej zene robia kyretaz maternice nie je pravda lebo uz len mne a zene, ktora lezala so mnou v izbe ju nerobili (to mas hned dva pripady -ja a este jedna baba so mnou na izbe, ktore vyvracaju tvrdenie "vsetkym zenam robia kyretaz maternice") Tu ide o fakty, nie o tvrdenia...ja nikomu neradim, nehodnotim postoje mojho alebo tvojho lekara, ja konstatujem...mozno by nezaskodilo si precitat aj viac materialov na tuto temu na internete, aj tie fora, kde radia aj ini lekari ( odporucam napr. poradnu doktora Masaka z onkologickeho ustavu v BA na lpr.sk alebo poradnu dr. Slámu, ktorí sa venuje takmer vvylucne len prekancerozam) alebo aj nejake clanky, verit svojmu lekarovi je sice dobre, ale tak isto je prospesne kriticky mysliet a byt v obraze. Lekarska starostlivost sa lisi podla zdravotneho pracoviska, lekara, vybavenia atd. Ked mas 5 lekarov, ktori robia ten isty ukon, spravi ho kazdy trocha inak, lebo kazdy ma trochu ine vedomosti, zohravaju tam ulohu aj povahove vlastnosti (optrnejsie typy, smelsie typy) a predsa nemusi ani jeden z tych 5 pochybit.

damati
25. feb 2016

Ahojte mamičky,podstupila som konizáciu krčka maternice a vysledky mi prišli s poznámkou všetko OK ale dole bola skratka CIN2 / H SIL.Neviete čo to je?Bojìm sa lebo mám dve male úžasné deti.ĎAKUJEM ZA KAŽDÚ RADU

lienkaviva
25. feb 2016

@damati je to OK neboj 😉 horsie by bolo CIN3 a to chvalabohu nie je tvoj pripad 😀.....pozri si toto
http://primar.sme.sk/c/5048762/prevencia-rakovi...

damati
25. feb 2016

@lienkaviva idem sa pozrieť,zatiaľ ďakujem. Prešla si si niečim podobným?

gaaaa
25. feb 2016

@damati Mne to vyslo tiez po konizacii a aj teraz prvy krat po polrocnej kontrole a ze je to v poriadku.Tak sa neboj je to ok.

damati
25. feb 2016

@gaaaa Môžem vedieť koľko máš rokov? Ja mám 37 a doteraz som mala všetky odbery OK.Chodím na preventívky a čo hovoríš na očkovanie?

gaaaa
25. feb 2016

@damati Ja tiez 37r.Ja som zanedbala preventivky ale posledne dva roky mam na gynde prechodne bydlisko 🙂 Ockovanie?Najskor mi to moj ex gynekolog o tom hovoril aj som nad tym rozmyslala a teraz moj druhy dr.povedal ze ma nebude ani nahovarat ani odhovorat od toho.Ale mam znamu sestricku na gynde a ta mi povedala aby som sa nedala.Tak to zatial neriesim

lienkaviva
25. feb 2016

@damati ja som po konizacii s CIN3 a plus karcinom, potom hysterektomia a som tu zdrava a stastna ze uz mam po 😀

damati
25. feb 2016

@gaaaa ja som bola rozhodnutá na 100% ale moje dve kamošky doktorky /nie gynekologičky/mi povedali ze je to zbytočné a nie je to 100% a jedna pani v čakarni hovorila,že sa jej urobili okolo pyskou bradavice a to po očkovanì.Tak som to odmietla.Idem spať.Ak by ti nevadilo ešte zajtra napìšem čo mi povedal môj Dr.

damati
25. feb 2016

@lienkaviva Šom šťastná aj za teba,ja verím že aj ja budem v poriadku 🙂

lienkaviva
25. feb 2016

@damati urcite budes 😉

gaaaa
26. feb 2016

@damati jasné,že budeš,držím palce 🙂

damati
8. mar 2016

Ahoj tak už mám všetko za sebou a ďakujem pánu BOHU-som zdraváááááá!!!!! Na jednej vzorke boli abnormálne bunky a na druhej vzorke všetko OK.Teším sa,že tu môžem naďalej byť z ľuďmi,ktorých milujem!!!!!

damati
8. mar 2016

@lienkaviva Ahoj tak už mám všetko za sebou a chvála panu BOHU som zdravááááá!!!!!! Na jednej vzorke boli abnormálne bunky a na druhej vzorke bolo všetko OK.Teším sa,že tu môžem byť naďalej z ľuďmi,ktorých milujem!!!!!!

damati
8. mar 2016

@gaaaa Ahoj tak už mám všetko za sebou a chvála panu BOHU som zdravááááá!!!!!! Na jednej vzorke boli abnormálne bunky a na druhej vzorke bolo všetko OK.Teším sa,že tu môžem byť naďalej z ľuďmi,ktorých milujem!!!!!!

lienkaviva
8. mar 2016

@damati teším sa s tebou....vitaj v klube šťastných 😉

damati
8. mar 2016

@lienkaviva 🙂 😉 Ďakujem som najšťastnejší človek pod slnkom!!!!!!

gaaaa
8. mar 2016

@damati Super,teším sa úprimne s tebou.🙂🙂🙂

mianatalia87
9. mar 2016

@scorpionflower mna dnes caka konizacia aj kyretaz z dovodu ci aj tam niesu nejake napadnute bunky,pises ,ze podla teba to robia pri CIN 3a horsie no ja mam CIN1-2 a spravia to.Asi je to od pripadu k pripadu

silvia2013
9. mar 2016

@mianatalia87 ja mam CIN1 uz dva roky , cin 1 a 2 sa len sleduje, ale musis byt zodpovedna a chodit každe 3 mesiace až pol roka na kontroly, za pol roka sa to nezvrhne na karcinom. Ten s a vyvija 15 rokov.

17111976
9. mar 2016

@silvia2013 cin 1 cin2 a cin3 to sú výsledky z onkocytologie alebo z konizácie? ja idem teraz v apríli na onkocytologiu. dakujem za odpoved

mianatalia87
9. mar 2016

No ja som mala CIN 1-2 cize medzi a dnes mi robili konizaciu lebo ja mam aj pozitivne hpv virusy tak sme to dali radsej prec..tiez som vela o tom pocula ze sa to len sleduje ale tak som pokojnejsia ja chodim na preventivne pravidelne takze v tomto ja som velmi zodpovedna.

silvia2013
9. mar 2016

@17111976 su z histologie, ale nie som si ista, každy inak vraví, ale podla rozsahu mi moja gynekologicka povedala, že moj stupen dysplatickych buniek s arovna CIN 1, uvidim v aprili idem po 4 mesiacoch ma opatovnu cytologiu, deti uz nechcem, mam po 40tke, tak uz by to riesili operacne, davam si robit platenu cyto a zle bunky vie lepsie rozoznat. Pri obycajnej cyto nevedia rozlisit o ake bunky ide, ta to režu, gynekologicku mam vybornu, tak jej verim, drzim palce, nech si OK:

mianatalia87
10. mar 2016

no ja mam zatial len z cytologie,ktovie co dojde z histologie:/ ka ,ja praveze niekedy este jedno dieta chciet budem, dali mi prec 4-5mm tkaniva.Dnes som sa pytala lekara ci to nieje vela,ale to je len tolko kolko bolo potrebne,t.j. aby odstranili celu leziu takze ked to tak muselo byt s tym by som nic nespravila...radsej teraz ako by neskor museli vziat viac alebo cely.No ako pisem,podstatnejsie budu tie vysledky histologie...Dost som sa na tu konizaciu nacakala a teraz na toto cakat.Zeny ale vela znesu :D Aha asi myslis LBC liquid base cytology,co sa dava do takeho roztoku plati sa zato a hej je to lepsie ako obycajna,akurat ze u nas to robia 2ja z 3och gynekologov a ten treti co to nerobi je prave moj :/// co uz,bude ako bude,aj mi vraveli ze to nemusi byt sposobene hpv virusom,oni tiez sami nevedia asi....Dakujem velmi pekne,aj ja drzim prsty aby dopadli dobre tie vysledky a vela zdravia :D

mianatalia87
10. mar 2016

silvia aj ja si myslim ze sa to tak rychlo z CIN 1-2 nezvrhne zo dna na den na karcinom ale ked som sa nato pytala tak nedostala som jednoznacnu odpoved,lebo z histologie vysledky su ine ako z cytologie.Ale vsak budem mudrejsia ked bude ta histologia...A som odpovedala aj v predoslej sprave k tomu co si pisala,som si nepozrela ze to uplne inej osobe si pisala,tak pardon

samanta600
13. mar 2016

Ahoj ja som 3 tyzdne po konizacii bola to katastrofa pustili ma poobede domov krvacala som tak ze to bolo strasne este som aj odpadla. Vraveli ze mendzes nedostanem no na ten den co som ho mala mat som dostala. Do teraz mam vytok ze neviem co skor je to neprijemne. Lekar ma nevysetril vobec vzal len papiere s histologie a ze mam prist o 3 mesiace. Newiem ako dlho su tie vytoky ani nic okrem toho co tu citam.

damati
13. mar 2016

@samanta600 Ahoj Samanta,ja som tiež po zákroku a tiež som dostala menzes ako mal prísť a mám výtok.Keď som sa pýtala ako asi dlho ho budem mať,tak klasická odpoveď-u každého je to inak. Doktor len povedal žiadný sex.Ten my teraz ani nechýba,hlavne že som zdravá ale ten výtok už by mohol skončiť.

maltinta100
14. mar 2016

@damati ahoj ja som po konizacii tyzden a tiez mam vytok, menzes som mala dostat vcera a zatial nic... Mne dr povedala ze sa to lieci cca mesiac

damati
14. mar 2016

@maltinta100 Ja som už po prvom menzese a výtok pokračuje.Mne povedali cca 2 mesiace.Píšem Ti internú správu.