icon

Konizácia kŕčka maternice

ada2007
28. feb 2012

Ahojte bola ste niektora na operacii krcka maternice ?odstranenie polypu a konizacie plastika krcka maternice?ako ste sa citili po zakroku,kolko to trva?bola ste niektora konkretne v nemocnici onkologicky ustav sv alzbety ,heydukova ul.?

aidylb
16. aug 2016

@katuuuska kedy mas op?

katuuuska
16. aug 2016

@aidylb ahaa hlavne všetko dobré, nech ten zákrok dobre dopadne a tie birokraticke somariny sa doriesia neskôr 😉

aidylb
17. aug 2016

@katuuuska dakujem.

5ka500
17. aug 2016

prosim vas aj mna caka konizacia, doki mi pov, ze to moze urobit vsetko za jeden den, ze by som nemusela lezat v nemocke, lebo mam male babo a dojčím ho.......ako to prosim prebieha? myslite, ze po konizacii sa to uz nevracia???? dakujem

marse
17. aug 2016

@5ka500 mne robili konizáciu v 2009 a odvtedy klop klop vysledky super 😉

surriana
17. aug 2016

@5ka500. Mala som to tak isto z jeden deň lebo tiež som mala malé dieťa a kojila som.No priebeh-ráno na siedmu na príjem,o jedenástej má operovali a večer o ôsmej som isla domov.Skor má pustiť nemohli mali zasa večerný príjem ludi ako z autobusu.A bohužiaľ vrátilo sa to...

sisa134
17. aug 2016

Kočky ja neviem ako vy ale ja mam s toho zákroku traumu na celý život a to som po cisárskom!!
Nechápem ako sa to stalo ale ako ma doviezli s operačky revala som ako malé dieťa že už nikdy viac radsej sto cisarakov! Pred tým má na sále dobre vystresovali totálny chaos a panika nič pripravené....
A to ja znesiem kade čo ale toto bola moja najhoršia životná skúsenosť!

silvia2013
17. aug 2016

@sisa134 A čo ta tak vystresovalo??????

5ka500
17. aug 2016

@surriana sorrac ze sa pytam,a co prebiehalo potom ked sa to vratilo?robili ti zase alebo co?ja mam HSIL pred rokom som mala "LSIL"a pred dvomi mes spm porodils apov ze sa to pocas tehu nemeni....

5ka500
17. aug 2016

@surriana
@sisa134
@marse baby a mate aj pozit HPV?

silvia2013
17. aug 2016

@5ka500 Inak ja mám asi 3 roky CIN 1 ale nemám HPV, tak ma len sleduju.

marse
17. aug 2016

@5ka500 mala som hpv myslim typ 11 , zly je tusim 8 a 16 ak si dobre pamatam.

5ka500
17. aug 2016

@marse a uz nemas?lebo mne doki pov ze ak ho raz mam tak ho budem mat navzdy a je na mojej imunite ako sa s nim vyrovna

marse
17. aug 2016

@5ka500 mam jasne to uz v tele ostava len je neaktivny..ci ako to povedal, zatial posledne kontroly dopadli dobre

katuuuska
17. aug 2016

@marse doktor povedal aké hpv máte? Lebo ja ani netusim či ho mám viem len že mám HSIL/CIN 2+ to som vycitala z výsledku z cytologie ale nevravela mi o tom či mám a aké hpv. Na to je iný odber?

5ka500
18. aug 2016

@katuuuska asi hej,musi sestricka asi naviac zaskrtnut na papieri kolonku aj na hpv,ale ked mas taku cytol tak ti isto robili aj na to test.... A uz si po konizacii?

marse
18. aug 2016

@katuuuska ano ano povedal, ked som bola po zakroku a isla som si po vysledky tak vsetko mi podrobne povedal co a ako

surriana
18. aug 2016

Áno pozitívne

katuuuska
18. aug 2016

@5ka500 nie ešte nie som až budúci týždeň idem, od pondelka má čakajú len predoperačné. Čím je to bližšie tým som viac nervozna z toho. Doktor mi len vysvetlil konizaciu ale diagnózu som si len z internetu naštudovala. Tiež tie stresy z toho, že nechať maleho a pritom kojim maly ma prsnik na ukludnenie, kedy si zapyta vtedy ho má a nechať ho bez seba. Vas kedy čaká zákrok?

katuuuska
18. aug 2016

@marse ja sa ho budem tiež po zákroku pýtať nech mi to do podrobná vysvetli. A kedy vás cakala kontrola po menstruacii? Alebo koľko týždňov sa čaká na výsledky po operácii?

marse
18. aug 2016

@katuuuska mna cakala dva tyzdne po zakroku prva kontrola, už aj s vysledkami z histologie a celkovo z operacie, potom som navstevovala kazde 3 mesiace onkologicku gynekologiu, neskor len raz za polrok a teraz uz len 1 za rok.

5ka500
18. aug 2016

@katuuuska mna v septembri,tiez mam maleho a kojim tak neviem ako to bude....

katuuuska
18. aug 2016

@5ka500 keď budem mať po ozvem sa aspoň si budete vedieť urobiť predstavu 😉

5ka500
18. aug 2016

@katuuuska drzim palce a nech vsetko dobre dopadne!

jaruskatt
18. aug 2016

Ja som bola na konizácii v decembri. Na kontrole som bola po 3 mesiacoch a teraz na jeseň zase po pol roku. Zákrok úplne v pohode. Nič ma nebolelo, ani po 😉

5ka500
18. aug 2016

@jaruskatt predpokladsm ze bolo potom uz vsetko ok ano?

aidylb
18. aug 2016

@katuuuska Mame rovnaky vysledok. predtym som bola 2 roky CIN 2 bez HSIL. A teraz toto. Psychicky som na dne. Operovat ma bude pan primar Dosedla v Saci, tak dufam sikovny bude. 🙂

jaruskatt
18. aug 2016

@5ka500 ano 🙂

katuuuska
18. aug 2016

@aidylb ja som uvažovala nad Sacou ale nakoniec som zostala u nás bude mi to robiť môj Gyn. vraj je v tom dobrý čo som si zisťovala ale aj tak on neovplyvní to čo tam mám. Najviac sa bojim výsledkov. Zo zákrokom sa ako tak vyrovnávam. Este nikdy som nemala nič operované tak neviem čo ma čaká. No poznám svoje telo a viem ako som sa zotavovala po porode, to sestonedelie bolo hrozne. Bojím sa čo bude po zákroku. Každý vraví myslí pozitívne, no ja sa vždy radšej pripravujem na najhoršie a to sa nedá myslieť pozitívne keď je tu toľko čo ak ....

gaaaa
18. aug 2016

@katuuuska Hlavne sa šetriť po zákroku aspoň 2 týždne,oddychovať a bude všetko ok.Držím palce